KENINE „IGRARIJE“

I dok se čeka reakcija nadležnih organa i eventualno postupanje po nekoj od mnogobrojnih krivičnih prijava koje su u prethodnom periodu podnete protiv Radoslava Milojičića Kene zbog nesavesnog trošenje budžetskih para u vreme kada je bio predsednik opštine Smederevska Palanka, na videlo izlaze pojedinačni slučajevi koji su doveli do toga da varošica na Jezavi bude zadužena tri sopstvena godišnja budžeta.
Jedan od primera je i ugovor koji je 2015-te godine potpisan sa podgoričkom firmom „Mega stil“, a odnosi se na donaciju dečjeg mobilijara. Dve garniture za dečje igralište, koje se sastoje od duple kule sa mostom, tobogana, klackalice, ljuljaške dupleks, peščanika, penjalice i dvorske ograde, procenjene su na 20.000 evra. Uz to, sa istom firmom, sklopljen je Ugovor o prevozu dečjeg mobilijara, za šta je, sazanjemo, opština unapred uplatila 3.000 evra. U sklopu tog „posla“ naplaćena je i montaža delova pomenutog mobilijara. I, verovatno ne bi bilo ničeg spornog, da je pomenuta donacija i realizovana, ali mobilijar za dečije igralište nikada nije stigao na svoje odredište. Dakle, plaćeni su transport i montaža koji se nikada nisu desili!
Da se u vreme kada je vodio Smederevsku Palanku Radoslav Milojičić Kena nedomaćinski odnosio prema opštinskoj kasi potvrdili su i navodi Fiskalnog saveta koji je ovu lokalnu samoupravu svojevremeno označio najnegativnijim primerom neodgovornog upravljanja javnim sredstvima.

J. Šešlak

2 thoughts on “KENINE „IGRARIJE“

 • 19. marta 2018. at 22:01
  Permalink

  stanite vise ovome na put

  Reply
 • 16. marta 2018. at 13:12
  Permalink

  Imate omašku u prvom pasusu: varošica (na koju ste mislili, prtpstvljm) nije na Jezavi nego na Jasenici.
  Ovo što je na Jezavi i ne zna se šta je.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *