ЈАСНА „ОТИМА“ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Председници Савета месних заједница у нашем граду ускоро ће кључеве просторија морати да „предају“ секретарима, најновија је „жеља“ градоначелнице, сазнају „Смедеревске новине“. Тако ће особе које су пред законом одговорне за објекте месних заједница остати без увида ко, под каквим условима и у које сврхе користи тај простор, што би могло да проузрокује низ проблема.
Најновија одлука саопштена је усмено на састанку који је, пре нешто више од недељу дана, одржан са председницима Савета свих месних заједница, а коме су присуствовали члан Градског већа Мирко Ђурић, начелник Одељења за урбанистичко-комуналне и имовинско-правне послове Драган Крстић, и градоначелница Јасна Аврамовић лично.
-На том састанку је саопштено да ће кључеве просторија месних заједница сви председници, који су их до сада дужили, морати да их предају секретарима, који ће од сада морати да присуствују свим активностима које се одвијају у нашим објектима. То не би било спорно да су пред законом за имовину месних заједница одговорни секретари, а не председници Савета, који, према новосапштеној одлуци, практично неће имати никакав увид у дешавања у том простору. Нећемо знати ко га користи, за које сврхе, под којим условима…Објашњено је да то одређује локална самоуправа. А ја дужим зграду и могу кривично да одговарам. Како ћемо онда бити одговорни за нешто над чим немамо никакву контролу – пита се наш саговорник.
Каже да би на овај начин могла озбиљно да буде угрожена и безбедност грађана.
-По закону председници Савета су на теритроији месних заједница главнокомандујући за одбрану од поплава и у случају ванредних ситуација, па није јасно како ћемо, без кључева, да реагујемо у таквим ситуацијама – објашњава наш извор.
Мада је на састанку наглашено да ће најновија одлука бити хитно спроведена, до сада из Градске управе месним заједницама није стигло ништа „написмено“. Наш извор наводи да ни надлежне службе Градске управе нису упознате са „новим начином рада“ који је предочен на састанку.
-Са службама имамо коректну сарадњу, али и они морају да слушају наређења, а зна се ко их издаје у локалној администрацији – закључује наш саговорник.
Наглашава да се на овај начин потпуно девастира, ионако, минорна улога Савета месних заједница које локална самоуправа готово ни за шта не консултује.
Један од разлога за овакво „увођење“ реда, кажу упућени, јесте нагон градоначелнице Јасне Аврамовић да покуша да контролише све и управља „распоредом“ састанака, чак и у месним заједницама, како би могла да одређује коме ће, а коме не, бити одобрен приступ простору који припада свим грађанима. То ће олакшати и окупљање њених „омиљених“ удружења, која су чинила чврсту мрежу некадашњег „Покрета за Смедерево“, групе грађана које се, иако је прешла у СНС, Аврамовићева никад није одрекла.

Ј. Шешлак

20 thoughts on “ЈАСНА „ОТИМА“ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

 • 17. marta 2018. at 22:31
  Permalink

  Nemojte dirati moju dragu Jasnu
  ucinicu Popadiji
  neka radi racune,mada nema pojma

  Reply
 • 17. marta 2018. at 22:24
  Permalink

  Brat,ahahahahaha
  taj nema pojma

  Reply
 • 17. marta 2018. at 00:21
  Permalink

  Da privatizuje da joj brat otvara ordinacije po selima…

  Reply
 • 17. marta 2018. at 00:19
  Permalink

  Mirko Djuric poznati prevarant. Kao Dijamant, u sve se mesa…

  Reply
 • 16. marta 2018. at 22:00
  Permalink

  Ако неко дозволи, а важи и за савете МЗ, онда ће их тај газити и унижавати до лудила. Али ако се побуне и супроставе, онда се ствари могу и окренути. Несрећа је што се људи за те савете не кандидују да би помогли суграђанима, па и себи, него некима из примитивне и бахате власти. Ту, као и на другим местима где се одлучује треба да дођу нормални, посвећени и остварени домаћини, а не вагабунди, лелемуде и подрепаши. Спас је у градским општинама на које ће се пренети одређене функције, и где ће се бирати најбољи. Словенија има 211, Хрватска 428, а ми 198 општина ( са све градским ) , па ви сад видите ,, су чим ћемо у Јевропу“! Време је за отпор, али то не могу чланови ових савета МЗ већ нови и бољи!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 21:58
  Permalink

  SMEDEREVAC U PRAVU SI,
  POGRESILA ,OPROSTI

  Reply
 • 16. marta 2018. at 21:57
  Permalink

  Nece da moze tako
  mi SNS necemo dozvoliti

  Reply
 • 16. marta 2018. at 21:53
  Permalink

  Nece dugo Jasna,uz sve opstrukcije izbora,nece
  mesne zajednice,poslednja kap

  Reply
 • 16. marta 2018. at 21:52
  Permalink

  MILJANA za Gradonacelnika,pismeni dr

  Reply
 • 16. marta 2018. at 20:59
  Permalink

  Jasna Avramović je bolesna i psihički poremećena osoba. Žena koja samo gleda da nekom učini zlo!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 15:30
  Permalink

  Jasna zivi u iluziji da je vlasnig svega sto pripada gradu pa cak i zitelja Smedereva. Da li je bolesna ili joj ono malo podanika daje laznu sliku pitanje je za strucnjake?

  Reply
 • 16. marta 2018. at 15:02
  Permalink

  Bio sam na sastanku, sve sto pisete je tacno. Zbog istine o kojoj pisete mnogo vas mrzi i preti i ne samo vama nego i poverenicima SNS – a. Drzite se !

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:54
  Permalink

  Otima i preti to je njen stil ponasanja. Kradonacelnica kaze da svako ko je protiv nje zavrsice u kanalu! Ozbiljne pretnje!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:52
  Permalink

  Bakuta i njene uzdanice su izgubili na izborima za savet mesnih zajednica. Nece ih narod! Doduse baba ih tesila i pricala da ona i nije izasla da glasa.

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:48
  Permalink

  Otima zato sto njeni dupelisci koji su se kandidovali za savet MZ nisu prosli! Niko nije hteo da glasa za njih! Pukli su kao i ona!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:45
  Permalink

  Baba Roska se robovlasnicki ponasa prema svemu i svima! Juce se toliko drala da je pucala cela opstina! Treba je hospitalizovati!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:43
  Permalink

  Ljudi hoce li neko da zaustavi ovu spodobu? Radnik sam GU , mi smo svi na antidepresivima! Zaustavite ovo ludilo!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:41
  Permalink

  Gradonacelnica se vec godinama ponasa kao da je vlasnica grada Smedereva. Da li je moguce da joj niko ne moza stati na put!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:38
  Permalink

  Ovo su ozbiljni porivi bolesne potrebe za vladanjem!

  Reply
 • 16. marta 2018. at 14:36
  Permalink

  Sagovornik vam nije rekao da je drp Jasna tada rekla da ce da vlada jos jedan mandat posle ovoga ! Sala a nije bio 1.april!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *