STRELJAŠTVO: MEDALJE ZLATA VREDNE

Veljko Ilić i Dušan Bojić, mladi strelci „Smedereva“, kako su početkom godine započeli svoje učešće u okviru Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B – razvojnom programu, tako su ga i priveli kraju, zlatnim medaljama, osvojenim na poslednjem trećem kolu, koje je održano u Sportskom centru „Mladost“ u Kragujevcu.

Veljko Ilić, sa 592 kruga osvojio je drugu zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora standardnom vazdušnom puškom. Sa istim rezultatom na drugom mestu se našao Aleksa Mitrović iz Streljačkog kluba „Novi Beograd – Ušće“. Pošto su obojica pogodila po apsolutnih 100 krugova u poslednje dve serije, presudila je četvrta, u kojoj je Ilić zabeležio 99 krugova, dva više od Mitrovića i osvojio zlato. Bronzanu medalju osvojio je Kragujevčanin Marko Ivanović iz SK „Čika Mata“ sa 591 krugom. Interesantno je da se isto desilo i u prvom kolu. Nastupila su 34 mlađa juniora.

Dušan Bojić, nastavlja sa dobrim rezultatima u disciplini pištolj. Sa 539 krugova osvojio je svoju drugu zlatnu medalju, u kategoriji kadeta. Srebrnu medalju sa 3 kruga manje osvojio je strelac „Zemun centra“ Zlatomir Marković, a bronzu sa 510 krugova Jovan Jović iz kluba „Novi Beograd – Ušće“. Takmičilo se 10 kadeta.

Veljko Ilić se u finale plasirao kao drugi sa 24 boda, koje su mu donele dve zlatne medalje, sa prvog i trećeg kola, a na drugom nije nastupio. Bojić je bio ubedljivo najbolji kadet sa dve zlatne i jednom srebrnom medaljom, odnosno 34 boda iz sva tri kola, a plasirao se i u finale mlađih juniora kao četvrti sa 19 bodova.

Pored njih u finale kadetkinja puškom plasirala se i Natalija Tasić, kao sedma sa 10 bodova. Osim nje, puškom su još gađali i kadeti: Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović, koji su se sa 566 i 544 kruga, plasirali na deveto i osamnaesto mesto. Začelja u katageoriji kadetkinja i mlađih juniorki pištoljem zauzele su naše devojke: Katarina Milovanović sa 309 krugova bila je osma, a osamnaesta Tijana Dimitrijević sa 302 kruga. Ipak, i Milovanovićeva je sa 3 osvojena boda obezbedila učešće na završnom turniru sa poslednje desete pozicije. Povratnik na vatrenu liniju Miloš Nikolić, sa 509 krugova zauzeo je četrnaesto mesto u konkurenciji 21 mlađeg juniora.

Finale kupa Srbije u B programu, na 10 metara, održaće se 30. marta i 1. aprila u Novom Sadu.

U subotu i nedelju, 17. i 18. marta, na strelištu u Sportskoj hali Smerevo, održaće se Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u A programu. Na državnom prvenstvu učestvovaće 276 strelaca iz 33 kluba. Na finalima u svim kategorijam nastupiće smederevska pop rok grupa Need, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

DESETA SMEDEREVSKA LIGA: NAJPRECIZNIJI PETROVIĆ I TASIĆEVA

U četvrtom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom Novica Petrović sa 189 krugova ponovo je bio najbolji. Za dva kruga nadmašio je Aleksandra Matića iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Borivoje Provčin je bio treći sa 186 krugova. Petrović nastupa za ekipu „Juteksa“, a Provčin za „Kore Mig“. U ovom kolu ekipno je pobedio tim „Kore Mig“ sa 548 krugova, „Juteks“ je bio drugi sa 540 krugova, a treća, kao i u prethodna tri kola, muška ekipa SK „Aranđelovac“ ovoga puta sa 535 krugova. U četvrtom kolu pojedinačno su se takmičila 24 strelca, a ekipno je bilo 7 timova.

Kod seniorki, prvo mesto osvojila je članica tima „New Press“, Jelena Tasić sa 186 krugova, a drugo mesto su podelile aranđelovčanke Milica Čorlija i Nevena Janković sa po 174 kruga i istim serijama. Treće mesto je zauzela Marija Aničić („New Press“) sa 170 krugova. Ekipno je u ovom kolu pobeda pripala timu „New Pressa“  sa 525 krugova, „Aranđelovac“ je bio drugi sa 498 krugova. Kao i u prethodnim kolima, treće mesto je zauzela ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 160 krugova. Nastupilo je 7 seniorki pojedinačno i 3 ekipe.

Posle tri kola u generalnom plasmanu u vrhu tabele su: Novica Petrović (757), Borivoje Provčin (740) i Aleksandar Matić (718). Ekipno, „Kore Mig“ imaju 27 bodova, „Juteks“ dva manje, treći je „Aranđelovac“ sa 20 bodova. Kod seniorki u vrhu tabele su: Nevena Janković (687), Milica Čorlija (680) i Nevena Đorđević iz „Heroj Srbe“ (661). Ekipno „New Press“ i „Aranđelovac“ su izjednačeni sa  po 10 bodova, a ženski tim „Heroj Srba“ je treći sa 4 boda.

Do kraja lige ostala su još tri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati po osam najboljih seniora i osam najboljih seniorki.

Peto kolo po rasporedu održaće se 23. marta.

OSNOVNOŠKOLCI: 181 KRUG IVONE BOJIĆ

Ivona Bojić sa 181 krugom ostvarila je rezultat dana u četvrtom kolu pete Smederevske liga u streljaštvu za mlađe kategorije, koje je održano prošle nedelje na strelištu u Sportskoj hali. To je ujedno i najbolji rezultat u sva četiri održana kola, a Bojićeva se upisala u listu strelaca koji su prešli ovu granicu od 180 krugova. U kategoriji mlađih pionira pobedio je Lazar Subotić iz sa 162 kruga. Bojićeva je iz OŠ „Sveti Sava“, a Subotić je učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Druga mesta zauzeli su Natalija Jovanović sa 163 kruga i Nikola Pešić sa 129 krugova. Jovanovićeva iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić“, a Pešić je iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

U starijoj grupi pionira najbolje rezultate su imali Milan Marić iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ sa 163 kruga, koliko je imao i drugoplasirani Nemanja Živojinović, ali sa slabijom zadnjom serijom, Nikola Teomirović iz OŠ „Ilija Garašanin“ je bio treći sa 160 krugova. Kod pionirki Iva Marjanović iz OŠ „Dositej Obradović“ imala je 161 krug.

Do kraja lige ostala su još tri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati osam najboljih u objedinjenim kategorijama mlađih pionira i pionira, kao i mlađih pionirki i pionirki.

Peto kolo je po rasporedu planirano za 22. mart.

SDN

Comments are closed.