„LIDL“ SRBIJA: OTVOREN KONKURS ZA RADNA MESTA

Iz kompanije „Lidl“ Srbija najavljeno je da će u petak, 9. marta, biti raspisan konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova Srbije, među kojima je i Smederevo. Najavljeno je da će ovaj prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji operativno poslovanje započeti tokom ove godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, „Lidl“ će otvoriti konkurs za radna mesta i u Smederevu, gde planira da zaposli više od 40 prodavaca. Kompanija  je potvrdila da je kupila jednu lokaciju u Smederevu u Ulici Hajduk Stanka. Napominju da će, bez obzira na raspisan konkurs i status gradnje, naknadno biti saopšteno koje će prodavnice biti otvorene u prvom talasu.

-„Lidl“ Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. Prodavci u „Lidlu“ imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“. Kompanija „Lidl“, koja je zbog fer odnosa prema zaposlenima u više zemalja nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac, će i u Srbiji zaposlenima pružati mogućnost profesionalnog razvoja i napretka – navedeno je u saopštenju.

U sklopu ovog talasa zapošljavanja, „Lidl“ će otvoriti konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje više oko 300 ljudi, u svakom od navedenih gradova biće zaposleno više od 40 prodavaca.

-Raspisivanjem ovog konkursa započinjemo najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji. Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je „Lidl“ prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem – poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija „Lidl“-a Srbija, Martina Petrović.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta: karijera.lidl.rs. Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu sa „Lidlovim“ jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, „Lidl“ će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad – saopštavaju iz kompanije.

J.V.

2 thoughts on “„LIDL“ SRBIJA: OTVOREN KONKURS ZA RADNA MESTA

 • 10. marta 2018. at 19:21
  Permalink

  Nesic bi hteo van svake sumnje da se ugradi i ovde ali mu ovo nije smederevska lasta gde radi sta hoce.Poslodavci iz Lidla zasigurno nece dozvoliti nekome polupismenom mesetaru da im bira odnosno zaposljava radnike uz uzimanje provizije za posao kao sto vec godinama radi u lasti. Covek je ocigledno iskompleksiran i vuce traume iz detinjstva i rane mladosti zato se istetovirao u 40- oj godini. Umislio je da je pametniji od svih od kada je perfidnim pretvaranjem i konstruktivnim lazima prevario ljude daleko inteligentije od sebe. Ceo njegov zivot je laz, obmana, majstorija prevare, pa ni sam vise ne veruje dokle je dogurao. A I to mu je malo a kako se boji istraga zbog brojnih kriminalnih aktivnosti i zloupotreba sluzbenog polozaja vec je napravio plan B ako bi Jasna izvisila sa mesta gradonacelnice. Kako vreme njenog bitisanja na politickoj sceni Smedereva neumitno prolazi tako on gleda kako da se lagano presaltuje na plan B i zadrzi privilegije koje vise nego obilato koristi a da izbegne svaku krivicnu i moralnu odgovornost.

  Reply
 • 10. marta 2018. at 14:14
  Permalink

  Nova prilika za Jasnu i njene poltrone ko sto je Nesic grbavi da ponovo uzimaju pare za zaposljavanje ljudi.Mito i korupcija cvetace dok god su oni na vlasti.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *