КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЈАСНЕ И „ЋУВИКАРЕ“

Основном јавном тужилаштву у Смедереву поднета је кривична пријава против градоначелнице Јасне Аврамовић и чланице Градског већа Јасмине Војиновић, сазнају „Смедеревске новине“. У пријави коју је поднео Саша Ђорђевић, председник „Удружења потомака и ратника Патриотска Спона 1912-1999“, наведено је да су Аврамовићева и Војиновићева починиле кривична дела против слобода, права човека и грађана, и повреде слободе изражавања и удруживања.

У образложењу, које је Саша Ђорђевић поднео у име Удружења, наводи се да је чланица Градског већа Јасмина Војиновић 12. фебруара позвала једну од чланица овог Удружења у кабинет градоначелнице Аврамовић, у Градску управу, на разговор на тему посла којим се бави.

-Уместо разговора спроведено је истражно испитивање од стране Јасмине Војиновић у име кабинета градоначелнице Смедерева, као да је дошла у полицију. Током испитивања Јасмина Војиновић је показивала израђене фотографије лица за које су прикупили податке у форми полицијског досијеа, а међу њима је и моја фотографија, тајно сликана негде у граду, а опште је познато да градоначелница Смедерева и њен кабинет немају право да се баве таквим стварима и да је то кривично дело које је кажњиво законима Републике Србије – наводи се у кривичној пријави.

Потом се, наставља се у пријави, чланица већа Јасмина Војиновић, бавила испитивањем о другој чланици овог Удружења, која је, такође, тајно сликане у граду, због чега је колегиница која је била у кабинету „доживела истог тренутка јак стрес и страх“. Војиновићева је „наставила даље са својим иследничким радом, говорећи да је кабинет градоначелнице Јасне Аврамовић прикупио све податке и додатно се распитао“ о тој колегиници.

-Онда је Јасмина Војиновић почела да чита личне податке: име, презиме, датум рођења, адреса становања, где је запослена, подаци о деци и у које школе, итд.“ – стоји у кривичној пријави и додаје се:

-Даље је Јасмина Војиновић наставила речима да је кабинет градоначелнице Смедерева прикупио информације да је поменута колегиница у сумњивом друштву и члан Удружења „Патриотске Споне“, да градоначелница Јасна Аврамовић не жели да Удружење „Патриотска Спона“ постоји у граду Смедереву, јер њој лично није подобно, као и да је чланица Удружења на свом профилу делила објаве „Смедеревских новина“, „ЕПодунавља“, читала их и исте лајковала и да су то медији који пишу лоше о градоначелници Смедерева Јасни Аврамовић, као и да је кабинет градоначелнице прикупио податке свих  лица која то раде“.

У образложењу кривичне пријаве наведено је да је потом Јасмина Војиновић наложила присутној чланици Удружења да што пре позове своју колегиницу, да јој исприча њихов разговор, и да је упозори да одмах изађе из „сумњивог друштва, мислећи на удружење „Патриотска Спона“ и да прекине да чита „Смедеревске Новине“,“ ЕПодунавље“ и било шта слично што критикује рад градоначелнице Смедерева Јасне Аврамовић, и да престане да објављује на свом фејсбук профилу, јер је „градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић решена да се са свима обрачуна“.

Према наводима кривичне пријаве, прича се ту не завршава. Наиме, наведено је да је 18. фебруара у јутарњим сатима градоначелница лично позвала чланицу Удружења која је претходно била на разговору са Војиновићевом, и упутила јој захтев да доведе другу чланицу код ње у кабинет.

-Градоначелница се распричала преко телефона причајући како је она моћна а да ће све своје противнике затрпати 100 метара испод земље – стоји у кривичној пријави.

У образложењу се додаје да се „поред горе наведеног, градоначелница Смедерева и  раније више пута према члановима Удружења понела непријатељски и упућивала разне претње“, а примери за то таксативно су наведени. Такође, додаје се да због „неподобности“ није дозволила да Удружење настави са закупом просторије од 18 квадрата у објекту Центра за културу, иако је закупнина редовно плаћана. У кривичној пријави посебно се наглашава да чланови Удружења „доживљавају стрес, трауме и страх за себе и за своју децу“ због претњи градоначелнице Јасне Аврамовић те да страхују „од терора који могу да доживе“.

Ј. Шешлак

32 thoughts on “КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЈАСНЕ И „ЋУВИКАРЕ“

 • 7. marta 2018. at 18:23
  Permalink

  Šešlak za gradonačelnika !!

  Reply
 • 7. marta 2018. at 00:37
  Permalink

  Dejan Stošić za gradonačelnika!

  Reply
 • 6. marta 2018. at 09:55
  Permalink

  Jasna Avramović, Ćuvikara, Dupe i Svirko prate Smederevske novine 24 časa i počele su i oni da pišu ovde komentare. Znači zagustilo, Jasna. Počela frka i prpa da je hvata. Jasna, uskoro odlaziš!

  Reply
 • 6. marta 2018. at 00:23
  Permalink

  Vesna Kis gradonacelnik !

  Reply
 • 6. marta 2018. at 00:03
  Permalink

  Bravo Gospodine radite Hestilu primate platu 50000 din,a nama koji nemamo ni posao ni platu trujete razum zarad vasi ideala.Posteno svaka cast

  Reply
 • 5. marta 2018. at 23:44
  Permalink

  Voleo bih da doźivim pokusaj zvani „100 metara pod zemlju“. “ Goapoďo“ Avramovic nije obavezno da svi mislimo kao Vi, nije obavezno da Vas podrzavamo bezrezervno. Ako ste zaboravili tu ste voljom gradjana, da Vas obavestim Smederevo niste dobili restitucijom jer niste potomak loze Brankovic. Doduse po nekim podacima on nije bio diktator, cenio je male (obicne) ljude. Doslo vreme za suljanje u opanci!?!? Pozdrav

  Reply
 • 5. marta 2018. at 22:41
  Permalink

  Bravo iskoristio si udruzenje u politicko manipulisanje ili mozda je Gospodin Slavisa upravu kada kaze da je i samo udruzenje deo politicke infrastrukture.Sramota velika

  Reply
  • 6. marta 2018. at 08:03
   Permalink

   Gospodjice ovde se ne radi o politickom manipulisanju nego o povredi osnovnih ljudskih i gradjanskih sloboda od strane kabineta gradonacelnice Smedereva, i nase je pravo da sva nasa gradjanska prava ustavom zagarantovana RS odbranimo na zakonit nacin..Niko nesme da zloupotrebljava svoj javni polozaj da vrsi zastrasivanja na ovakav nacin koji je naveden u krivicnoj prijavi, a ova nasa reakcija je potpuno normalna i na to imamo pravo. Isto tako sto je najgore sto nismo mi kao udruzenje jedini na tapetu takvog ponasanja od strane kabineta gradonacelnice Smedereva..To straho vladanje gradonacelnice je opste poznato..Ako mislite da je nas greh sto nismo pristali na takvo ponasanje gradonacelnice i na tako straho vladanje u smislu da preti, i zloupotrebljava svoju javnu funkciju i da je to za ljude koji joj pomazu u vrsenju vlasti na takav nacin potpuno normalno, a isto tako mnogi koji trpe takvo ponasanje su nemajuci kuda pristali jer znaju da je osvetoljubiva i odmah mogu izgubiti posao ili pretrpeti neke druge posledice..Patriotskoj Sponi to nije normalno!!!!.
   Ja smatram da je moja obaveza da zastitim svakog ko je potpisao pristupnicu udruzenja, a odreagovao sam na krajnje civilizovan nacin. A mislim da treba i svi drugi da reaguju na isti nacin ako dozive nesto slicno a znaju da je tako nesto protivno zakonu ili krivicno delo..
   A sto se tice da sam clan SNSa to je isto moje gradjansko pravo. I moj stav da SNS radi najbolje u interesu gradjana i drzave Srbije i da takvu politiku podrzavam je isto moje ustavno gradjansko pravo..
   A udruzenje Patriotska Spona 1912-1999 je nevladina organozacija koja programski radi na ocuvanju i jacanju nacionalnih vrednosti, i u tome je saradnik svih nasih drzavnih institucija..A sasvim je normalno da su borimo protiv ugrozavanja ljutskih i gradjanska prava jer je najbitnija nacionalma vrednost..U nase udruzenje moze svako dobronameran da se uclani i svima su vrata otvorena.

   Reply
 • 5. marta 2018. at 22:05
  Permalink

  Ćuvikara mentalno nedovoljno razvijena osoba… los covek los lik… uzurpirala opstinu… ko jos nju postuje…budalu

  Reply
 • 5. marta 2018. at 21:57
  Permalink

  Djordjevicu pozdravili te DS i Boci pitaju jel jos lazes.HHHHHHeeeeeeeeeeee

  Reply
  • 6. marta 2018. at 04:54
   Permalink

   Pozdravi i ti svakog ko je mene pozdravio a ja stojim javno iza svake moje izgovore reci ili napisane..A tako i pred sudom kada bude krenuo sudski spor i bicu sam svoj advokat.

   Reply
 • 5. marta 2018. at 20:06
  Permalink

  Isto mislim sto i autor teksta

  Reply
 • 5. marta 2018. at 19:30
  Permalink

  Pa vi verujete Saši Đorđeviću , neostvarenom čoveku u svakom segmentu života . Pitajte osipaoničane za njega , pa onda prosudite . Trčao je kod Jasne dok mu nije je dala kancelariju za korištenje za udruženje Patriotska spona , obećavši joj da će da to odruženje da potpuno saradjuje sa njom i u njenu korist , a u stvari to je političko udruženje koje traži svoje mesto u vlasti. Ne nasedajte na njegove manipulacije.

  Reply
  • 5. marta 2018. at 23:00
   Permalink

   Slavisa ne pricaj gluposti, udruzenje nije imalo pomoc od nikoga i kada se osnivalo a ni posle. Kancelariju nama niko nije dao, kako ti kazes , nego nam je ustupljen od strane ferijalnog kluba deo njihovog prostora kako bi delili trosak kirije koju su imali prema gradu, a to je 7.600 dinara mesecno plus ostale dazbine voda i struja. Gradu su ranije podnosili zahtev da im smanje kiriju jer nemaju tolko srestava a grad im je predlagao da nadju jos jedno udruzenje i da dele prostor da podele kiriju koju placaju gradu. Stupio je u kontakt nas clan Slavisa Peric diplomirani istoricar sa Ferijalnim klubom i postigli smo dogovor da delimo prostor..O tome smo i obavestili dopisom gradsko vece, dopisom koji smo overili u pisarnicu i zatrazili da grad sacini ugovor sa udruzenjem Patriotska Spona. Ugovor su sacinili i licno sam isao u opstinu kod Novice Bajcica koji je zaduzen za poslovni prostor, i Novica Bajcic mi je davao da se upoznam sa sadrzajem ugovora, a kazao mi je da samo treba gradonacelnica da potpise u ime grada. Kada bude potpisan zvace nas da i mi potpisemo i da nam uruce ugovor o zakupu prostorije od 18 kvadrata. Mi smo prostoriju od pocetka redovno placali polovinu i polovinu svih troskova a ukupno je bilo 4 800 dinara za svaki mesec imamo priznanice o placenoj kiriji..Tako da nista nismo dobili od nikoga a najmanje od gradonacelnice Jasne Avramovic. A sto se tice vase opaske da smo mi politicko udruzenje i to odmah da vam kazem da je isto jedna obicna glupost. A legalno smo udruzenje koje je registrovano u APR Beograd radi ostvarivanja ciljeva: Jacanje, ocuvanje i razvijanje svetlih, slobodarskih tradicija nase slavne proslosti. A sto se tice politike ja jesam clan SNS-a i to nekrijem i samo sam clan. A sada si me postakao da objavim i dopis koji smo uputili gradu Smederevu 5 juna 2017…A tako objavicu i celu krivicnu prijavu koju sam podneo Javnom Tuziocu u Smederevu a oni ce dalje da sprovedu istragu.

   Reply
  • 6. marta 2018. at 05:58
   Permalink

   Pitanja o zdravstvenom stanju treba uputiti osobi koja vodi grad.

   Reply
 • 5. marta 2018. at 15:17
  Permalink

  Šta čekaju istražni organi? Šta treba još da se desi, da policija pozove Jasnu Avramović na informativni razgovor? Dokle će ona više da maltretira ljude!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 14:10
  Permalink

  Gospođe,trebalo bih da saslušavate i tekstopisce komentara,možda će da deluje u odnosu na Vaše mišljenje pozitivno a ujedno da dođe do razmene mišljenja u vezi objavljenih tekstova u Sd novinama a i to bila mogućnost za razmenu iskustava u svim oblastima,a što bih moglo da poboljša kvalitet ličnosti,obostrano. Ponuda je za razmatranje a Vi odlučite, sa napomenom da odazivanje bude na dobrovoljnoati tekstopisaca komentara. JASNA I JASMINA POŽURITE SA REALIZACIJOM, NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO!

  Reply
  • 5. marta 2018. at 18:56
   Permalink

   Koju li si ti skolu zavrsio, analiticaru….

   Reply
   • 5. marta 2018. at 21:36
    Permalink

    Komentar nije ànalitički ,već je predlog gospođama. Nemoj da se uzbuđuješ i da donosiš zaključke a sadržaj komentara očigledno nisi prepoznao na pravi način.

    Reply
 • 5. marta 2018. at 12:52
  Permalink

  Drp Jasna kaze da ce sve neistomisljenike zatrpati 100m ispod zemlje ! Da li je svesna da je ceo grad protiv nje ? Sem Cuvikare, Dupeta ,Svirka i malog psica Mitrovica!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 12:44
  Permalink

  Drp jasna i Cuvikara mesecima vrse nasilje nad gradjanima! A pre par meseci drzale tribinu protiv nasilja! Koje prevarantkinje!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 12:42
  Permalink

  Da li je moguce da nadlezni organi ne rade svoj posao ili su u dilu sa baba Roskom i Cuvikarom?

  Reply
 • 5. marta 2018. at 12:38
  Permalink

  Moze li neko da zaustavi nasilje ovih baba devojaka ? Nadlezni organi gde ste ?

  Reply
 • 5. marta 2018. at 12:34
  Permalink

  Da li ima neko ko hoce da resi problem ovih nezadovoljenih zene ? Znam da je to teska odluka ali ucinio bi dobro delo za okruzenje!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 12:30
  Permalink

  Gospodine Šešlak, pronađite tužbu bivših matičarki za mobing protiv Jasne, Milijane i Slađane, pa ćete videti kakve su policijske metode na svojoj koži osetile a i dan danas trpe zbog posledica zlostavljanja od gore pomenute crne trojke! Radnici Gradske uprave i danas na posao dolaze u strahu a izlaze poniženi i uplašeni! Matičarkama tada niko nije smeo da pomogne i to je ok.?! Rečeno im je tada u kabinetu da nigde u Smederevu pa ni u Srbiji neće moći da se zaposle ako ne daju otkaze pa su Muljijana i Sleđena izradile otkaze a kao osmomartovsku čestitku( to ima je poručila Slađana) i pritvor za navodne zloupotrebe na poslu. Vidite i sami a verujem i da znate na šta je sve ova trojka spremna zarad svojih ličnih interesa. A Ćuvikara, ona je samo slepa nepametna poslušnica, učiteljica koja ne zna padeže! Šta reći?!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 11:48
  Permalink

  Ko su one da prete narodu! Narod ce ih izbaciti govnjivom motkom iz opstine!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 11:47
  Permalink

  Baba Roska i Cuvakar su dno dna! Misle da su vlasnice grada! Teska je to i neizleciva bolest!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 11:45
  Permalink

  Stop nasilju! Ljudi tuzite je za ucene i pretnje, ne plasite se. Ko ne prijavi nasilje podrzava ga!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 11:43
  Permalink

  Zatvorite ove dve ludnjace ! Cuvikara i baba su mentalno bolesne! Nije sramota biti bolestan sramota je ne leciti se!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 11:41
  Permalink

  Cekam te baba da me zakopas 100m ispod zemlje hahahaha… Baba je skroz poludela , zatvorite je u ludnicu postaje opasna po okolinu!

  Reply
 • 5. marta 2018. at 11:37
  Permalink

  ОПА БАБА ЈАСНА… ДРЖ ДА НАБИЈЕМ!!!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *