SVE NEISTINE JASNE AVRAMOVIĆ, deo 3.

Nikad kraja nizu obećanog, a neispunjenog iz portfolia „uspešnog vođenja grada“ Jasne Avramović. Nakon „Margot fontaine“-a, Sportskog centra, odmarališta na Rtnju, „Ćimolaje“ i ostalih „kapitalnih investicija“, došla je na red i riba. Za tu namenu grad se zadužio, napravio halu, potom je dograđivao, izdao investitoru, ali posao u Smederevu još nije zaživeo. Reč je o preduzeću „ServFood“ registrovanom u Smederevu, čija je investicija predstavljena kao ulaganje nemačkih preduzetnika, ali ni riba ni morski plodovi, ljuskari i mekušci još nisu pronašli put ni do jedne trpeze u Srbiji, a ni šire. Izgleda je određenih problema bilo u startu, pošto je nekoliko meseci nakon potpisivanja ugovora o zakupu potpisan i njegov aneks. Njime je predviđeno da se, umesto od januara 2016. zakupnina plaća od avgusta iste godine. Takođe, malo je umanjen i broj kvadrata prostora, sa 4.172 na 4.158 (!?), ali javnost nije upoznata sa tim da li se za sve ovo vreme koliko fabrika ne radi, zakupnina od 12.500 mesečno redovno uplaćuje u gradsku kasu. Po svemu sudeći nije ispoštovana stavka iz ugovora prema kojoj je zakupac dužan da u svojim pogonima uposli najmanje 100 radnika do kraja 2016-te godine. I sama gradonačelnica to potvrđuje svojom izjavom od 17. maja 2017-te godine za jedan lokalni nedeljnik: „Počeli su da pristižu kontingenti smrznute ribe i ovih dana, pored 30 radnika koji rade, uposliće se još 70. Mislim da su dobili stalnu dozvolu, čekaju izvozni broj iz Brisela“.
Tu je i priča o fabrici u Kolarima, koja traje, bezmalo, koliko i mandat gradonačelnice Avramović. Godinama najavljuje početak proizvodnje „sterilnih setova za medicinsku upotrebu“, ali investicije ni od korova. Takođe u maju 2017-te godine gradonačelnica na tu temu kaže:
-Fabrika u Kolarima ide svojim tokom, strani investitor pregovara sa izvođačem radova, ja očekujem vrlo brzo, za koju nedelju (da će početi izgradnja, prim. autora). Mislim da je građevinska dozvola već izdata, očekujem da investitor izabere izvođača radova i da mi udarimo kamen temeljac. U prvoj fazi biće uposleno 200 radnika, jer je u planu najpre objekat na 4500 metara kvadratnih proizvodnog pogona, a inače, investitor planira objekat od 13 000 u sledećim fazama.
Ne smemo zaobići ni turski „Kajzen“ koji trenutno posluje u iznajmljenom prostoru „Vimeksa“ u industrijskoj zoni. U martu 2017-te godine gradonačelnica Jasna Avramović najavila je „da će ovaj investitor početi izgradnju hale od 13.000 kvadrata gde bi trebalo da radi 3.000 Smederevaca, s obzirom na to da sada mogu da zaposle 800 ljudi“, a u nastavku dodaje: „Na pomolu su i drugi investitori, potrebna su nam nova radna mesta i obećali smo da ćemo do kraja ove godine obezbediti ambijent za 4.000 novih radnih mesta“. Ni ovo obećanje nije ostavreno, jer je, sudeći prema zvaničnim podacima, od 2015-te do 2017-te u gradu broj nezaposlenih smanjen za 1.593 lica.
Pa onda memorandum koji je „potresao“ Smederevo o izgradnji atletske staze u Tvrđavi, za koju je „udaren“ asfalt, ali još čekamo da bude završen taj sportski objekat „evropskog ranga“.
Gradonačelnica je u martu prošle godine najavila da će u svakom selu biti otvorena i kancelarija JKP „Zelenilo i groblja“ tako da će „pored mesnih zajednica raditi i kancelarije ovog preduzeća čiji će se radnici brinuti o zelenim površinama, održavanju groblju, iznošenju smeća“. Jasno je – ni selo ni grad, rekli bi zluradi komentatori.
Ah, ima tu još mnogo čega da se nabroji, poput nagrada, počevši od internacionalne „Eba“, preko priznanja „Miše Anastasijevića“ do „Dame godine“… Pa onda u septembru 2016-te potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Turističkih organizacija gradova Smederevo i Maribor, a samo nekoliko meseci kasnije jedna od njih prestala je da postoji. Pogađate, smederevska. Pa onda zamena živinih sijalica u selima i postavljane nove LED rasvete, pa izgradnja zatvorenog bazena, iako je za kraj 2019-te predviđen tek završetak samo projektne dokumentacije. Najnovije je da će Smederevo, nakon izmeštanja koloseka iz centra grada, dobiti i plažu…

Sve pomalo liči na refren pop numere „Posle duge veze“ koji kaže: „U oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru, biće bolje što me više lože, meni gore biti ne može.“ A Smederevci se već navikli na melodiju i takt poznate pesmice, pa im ne smeta što samo treba da „zamisle život u ritmu muzike za ples“.

J. Šešlak

19 thoughts on “SVE NEISTINE JASNE AVRAMOVIĆ, deo 3.

 • 3. marta 2018. at 00:58
  Permalink

  A sto cute policija i tuzilastvo? Malo im je podataka dao gospodin Seslak!? Ima vise ociglednih krivicnih dela u njenom postupanju. Ne iz ovog teksta, nego i iz prethodnih. Ali ne smeju, jel tako? Treba im necija dozvola? Ganjajte malo politicare i prave kriminalce, ostavite narod na miru. Hrabri su samo na „sitnim ribama“. Krupnu ne diraju.

  Reply
 • 2. marta 2018. at 14:26
  Permalink

  Najbolja opcija za grad Nesic gradonacelnik najveci neostvareni san mu je da poseti Bahame i da se slika sa tompusom u ustima ispod palme koja se lagano njise a za savetnika iskusnu Jasnu Avramovic…

  Reply
 • 1. marta 2018. at 16:04
  Permalink

  Hilton za gradonačelnika , zamenik Mitrović a savetnik Vlada Nešić.

  Reply
 • 28. februara 2018. at 21:02
  Permalink

  Pustite Rasu direktora Doma zdravlja da zavede red,kad vi neznate!!!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 18:34
  Permalink

  I pored svega ružnog što je gospođa JA donela Smederevu i što je očigledno da je AV ne može kontrolisati, SNS čeka rezultate izbora u Bgd-u jer mu gospođa JA može (uz odgovarajući dil) sačuvati Sd. Zato sve ovo razvlačenje i čekanje? A narod misli ,,neće je AV,,! Pa valjda je narod neće! Pa smenite je ljudi, ako ste LJUDI! Koliko nas još treba da prolazi golgotu, pretnje ucene, vređanje, optuživanje, otkaze, zastrašivanje dok je ona na vlasti?! Slušate deset godina njene laži, ništa ne preduzimate i sad vam teško pada što sve to, gospodo odbornici, radi i vama?! Sve znate a i dalje ćutite! Šta čekate? Da AV rešava njen ostanak ili odlazak? Sramota ste ovog grada sa njom na čelu! OSTAVKE POD HITNO!!!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 11:36
  Permalink

  Dejan Stošić za gradonačelnika!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 11:09
  Permalink

  A za tog Vladu lastu je opste poznato da je prevarant . Zato vise ne moze od nikoga u gradu da pozajmi dinara ni za lek . Jedino jos ove iz laste moze da laze , da im namesta igranke, pa da ih onda kao vadi da ne dobiju otkaz ali da moraju da plate jer on mora da podmiti šefove. Ne znam kome i čemu takav čovek služi u skupstini grada. Šta da ocekujemo od takvog sem da čeka momenat kad će da se očeše o neku vecu sumu para i da se izgubi.

  Reply
 • 28. februara 2018. at 10:50
  Permalink

  A ne laze samo ona , svi okolo nje su isti . Oni nisu normalni koliko lazu , to je kod njih preslo u bolest .
  Licno znam za ovog Vladu iz laste . Covek u toku dana 90% sto izgovori mu je laz . Najgore je to sto i on vise nezna kad laze . Jedino sto zna je da laze i vara ljude za pare . Valjda ce takvima vise da dođe kraj , da ih stavimo tamo gde im je i mesto i da se nikad vise ne uzdignu . A ne da se sa tri razreda srednje skole šepure po gradu i zahvaljujuci svojim lazima . Žalosno je to kada nepismeni i bolesno iskompleksirani ljudi dođu do vlast zbog toga sto nam mladi i skolovani odlaze jer ne zele da trose energiju i spustaju se na taj nivo .

  Reply
  • 28. februara 2018. at 21:11
   Permalink

   U pravu si gospodjice Istino samo sto neznas da doticni Nesic Vlada jos u osnovnoj skoli dobio nadimak Baron zbog svojih prevara kao ucenik tek poneko ga je zvao Grba ili Grbavko jer veci deo skole bio je oslobodjen fizickog vaspitanja. Kako zine tako slaze nekad i 100 % u zavisnosti skime kontaktira. Svoj put do vodje sindikata je prokrcio obmanama svojih kolega ,lazima kakve je tesko normalnom coveku da zamisli, uvlaceci se svakome ko nesto moze da mu zavrsi ili bar da glasa za njega na izborima lazno mu obecavajuci povratnu uslugu ili novac. U opstini ko odbornik kazu kolege i gradjani laze vise nego svi ostali odbornici SNSa zajedno pravi Jasnin kadar doduse zasad neobrazovan. Zelela bih da ga stave na poligraf u vezi lazi i kriminalnih radnji posle njegovih odgovora pukla bi cela aparatura.

   Reply
 • 28. februara 2018. at 00:21
  Permalink

  Vesna Kis gradonacelnik…

  Reply
 • 27. februara 2018. at 21:59
  Permalink

  Istinit tekst o Jasninim lažima. I šta ti Jasna očekuješ posle svih ovih laganja? Da te smederevci glasaju na nekim sledećim izborima? Nema šanse! Jasna, podnesi ostavku! Ma, razvlastite je odma!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 20:31
  Permalink

  Istekao joj rok trajanja, pokvarila se, nije vise za upotrebu!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 20:28
  Permalink

  Avioni, kamioni, milioni…obecanje ludom radovanje! I na kraju sta bi ? Puni stupci lazi i afera!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 20:19
  Permalink

  Ovakva kakva je liči mi na svog hvalisavog gazdu, a narod za takve kaže ,, da čim zinu slažu“.’Ali i bez toga treba videti u statutu grada šta je posao gradonačelnika. Od tog posla ona nije skoro ništa uradila, a ovo što je obećavala a nije ispunila, ili je uradila štetno samo je njen prekovremeni rad ( naravno da bi se opet onom gore dodvorila, a ne građanima Smedereva ). Ovolika štetočina još nije vodila Smederevo, a šteta će biti teško ispravljena za još mnogo godina!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:39
  Permalink

  Drp Jasna zaludjuje narod deceniju i jace! Strasno! Probudite se ljudi!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:38
  Permalink

  Baba Rosks – kraljica lazi, tu je neprevazidjena!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:34
  Permalink

  Naravno pamtice je i po polupismenim saradnicima kao sto je Mirko Svirko u cijoj biografiji ne pise ni gde je zavrsio osnovnu skolu i Vlada Dupe koji za razliku os Svirka zna da posalje mejl! Tuga!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:29
  Permalink

  Samo je obecavala i lagala po tome ce je narod pamtiti!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:27
  Permalink

  Baba toliko laze da od njenih lazi moze da se napravi indijska serija!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *