СВЕ НЕИСТИНЕ ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ, део 3.

Никад краја низу обећаног, а неиспуњеног из портфолиа „успешног вођења града“ Јасне Аврамовић. Након „Маргот фонтаине“-а, Спортског центра, одмаралишта на Ртњу, „Ћимолаје“ и осталих „капиталних инвестиција“, дошла је на ред и риба. За ту намену град се задужио, направио халу, потом је дограђивао, издао инвеститору, али посао у Смедереву још није заживео. Реч је о предузећу „ServFood“ регистрованом у Смедереву, чија је инвестиција представљена као улагање немачких предузетника, али ни риба ни морски плодови, љускари и мекушци још нису пронашли пут ни до једне трпезе у Србији, а ни шире. Изгледа је одређених проблема било у старту, пошто је неколико месеци након потписивања уговора о закупу потписан и његов анекс. Њиме је предвиђено да се, уместо од јануара 2016. закупнина плаћа од августа исте године. Такође, мало је умањен и број квадрата простора, са 4.172 на 4.158 (!?), али јавност није упозната са тим да ли се за све ово време колико фабрика не ради, закупнина од 12.500 месечно редовно уплаћује у градску касу. По свему судећи није испоштована ставка из уговора према којој је закупац дужан да у својим погонима упосли најмање 100 радника до краја 2016-те године. И сама градоначелница то потврђује својом изјавом од 17. маја 2017-те године за један локални недељник: „Почели су да пристижу контингенти смрзнуте рибе и ових дана, поред 30 радника који раде, упослиће се још 70. Мислим да су добили сталну дозволу, чекају извозни број из Брисела“.
Ту је и прича о фабрици у Коларима, која траје, безмало, колико и мандат градоначелнице Аврамовић. Годинама најављује почетак производње „стерилних сетова за медицинску употребу“, али инвестиције ни од корова. Такође у мају 2017-те године градоначелница на ту тему каже:
-Фабрика у Коларима иде својим током, страни инвеститор преговара са извођачем радова, ја очекујем врло брзо, за коју недељу (да ће почети изградња, прим. аутора). Мислим да је грађевинска дозвола већ издата, очекујем да инвеститор изабере извођача радова и да ми ударимо камен темељац. У првој фази биће упослено 200 радника, јер је у плану најпре објекат на 4500 метара квадратних производног погона, а иначе, инвеститор планира објекат од 13 000 у следећим фазама.
Не смемо заобићи ни турски „Кајзен“ који тренутно послује у изнајмљеном простору „Вимекса“ у индустријској зони. У марту 2017-те године градоначелница Јасна Аврамовић најавила је „да ће овај инвеститор почети изградњу хале од 13.000 квадрата где би требало да ради 3.000 Смедереваца, с обзиром на то да сада могу да запосле 800 људи“, а у наставку додаје: „На помолу су и други инвеститори, потребна су нам нова радна места и обећали смо да ћемо до краја ове године обезбедити амбијент за 4.000 нових радних места“. Ни ово обећање није оставрено, јер је, судећи према званичним подацима, од 2015-те до 2017-те у граду број незапослених смањен за 1.593 лица.
Па онда меморандум који је „потресао“ Смедерево о изградњи атлетске стазе у Тврђави, за коју је „ударен“ асфалт, али још чекамо да буде завршен тај спортски објекат „европског ранга“.
Градоначелница је у марту прошле године најавила да ће у сваком селу бити отворена и канцеларија ЈКП „Зеленило и гробља“ тако да ће „поред месних заједница радити и канцеларије овог предузећа чији ће се радници бринути о зеленим површинама, одржавању гробљу, изношењу смећа“. Јасно је – ни село ни град, рекли би злуради коментатори.
Ах, има ту још много чега да се наброји, попут награда, почевши од интернационалне „Еба“, преко признања „Мише Анастасијевића“ до „Даме године“… Па онда у септембру 2016-те потписан меморандум о међусобној сарадњи између Туристичких организација градова Смедерево и Марибор, а само неколико месеци касније једна од њих престала је да постоји. Погађате, смедеревска. Па онда замена живиних сијалица у селима и постављане нове ЛЕД расвете, па изградња затвореног базена, иако је за крај 2019-те предвиђен тек завршетак само пројектне документације. Најновије је да ће Смедерево, након измештања колосека из центра града, добити и плажу…

Све помало личи на рефрен поп нумере „После дуге везе“ који каже: „У октобру биће у новембру, у новембру биће у децембру, биће боље што ме више ложе, мени горе бити не може.“ А Смедеревци се већ навикли на мелодију и такт познате песмице, па им не смета што само треба да „замисле живот у ритму музике за плес“.

Ј. Шешлак

19 thoughts on “СВЕ НЕИСТИНЕ ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ, део 3.

 • 3. marta 2018. at 00:58
  Permalink

  A sto cute policija i tuzilastvo? Malo im je podataka dao gospodin Seslak!? Ima vise ociglednih krivicnih dela u njenom postupanju. Ne iz ovog teksta, nego i iz prethodnih. Ali ne smeju, jel tako? Treba im necija dozvola? Ganjajte malo politicare i prave kriminalce, ostavite narod na miru. Hrabri su samo na „sitnim ribama“. Krupnu ne diraju.

  Reply
 • 2. marta 2018. at 14:26
  Permalink

  Najbolja opcija za grad Nesic gradonacelnik najveci neostvareni san mu je da poseti Bahame i da se slika sa tompusom u ustima ispod palme koja se lagano njise a za savetnika iskusnu Jasnu Avramovic…

  Reply
 • 1. marta 2018. at 16:04
  Permalink

  Hilton za gradonačelnika , zamenik Mitrović a savetnik Vlada Nešić.

  Reply
 • 28. februara 2018. at 21:02
  Permalink

  Pustite Rasu direktora Doma zdravlja da zavede red,kad vi neznate!!!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 18:34
  Permalink

  I pored svega ružnog što je gospođa JA donela Smederevu i što je očigledno da je AV ne može kontrolisati, SNS čeka rezultate izbora u Bgd-u jer mu gospođa JA može (uz odgovarajući dil) sačuvati Sd. Zato sve ovo razvlačenje i čekanje? A narod misli ,,neće je AV,,! Pa valjda je narod neće! Pa smenite je ljudi, ako ste LJUDI! Koliko nas još treba da prolazi golgotu, pretnje ucene, vređanje, optuživanje, otkaze, zastrašivanje dok je ona na vlasti?! Slušate deset godina njene laži, ništa ne preduzimate i sad vam teško pada što sve to, gospodo odbornici, radi i vama?! Sve znate a i dalje ćutite! Šta čekate? Da AV rešava njen ostanak ili odlazak? Sramota ste ovog grada sa njom na čelu! OSTAVKE POD HITNO!!!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 11:36
  Permalink

  Dejan Stošić za gradonačelnika!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 11:09
  Permalink

  A za tog Vladu lastu je opste poznato da je prevarant . Zato vise ne moze od nikoga u gradu da pozajmi dinara ni za lek . Jedino jos ove iz laste moze da laze , da im namesta igranke, pa da ih onda kao vadi da ne dobiju otkaz ali da moraju da plate jer on mora da podmiti šefove. Ne znam kome i čemu takav čovek služi u skupstini grada. Šta da ocekujemo od takvog sem da čeka momenat kad će da se očeše o neku vecu sumu para i da se izgubi.

  Reply
 • 28. februara 2018. at 10:50
  Permalink

  A ne laze samo ona , svi okolo nje su isti . Oni nisu normalni koliko lazu , to je kod njih preslo u bolest .
  Licno znam za ovog Vladu iz laste . Covek u toku dana 90% sto izgovori mu je laz . Najgore je to sto i on vise nezna kad laze . Jedino sto zna je da laze i vara ljude za pare . Valjda ce takvima vise da dođe kraj , da ih stavimo tamo gde im je i mesto i da se nikad vise ne uzdignu . A ne da se sa tri razreda srednje skole šepure po gradu i zahvaljujuci svojim lazima . Žalosno je to kada nepismeni i bolesno iskompleksirani ljudi dođu do vlast zbog toga sto nam mladi i skolovani odlaze jer ne zele da trose energiju i spustaju se na taj nivo .

  Reply
  • 28. februara 2018. at 21:11
   Permalink

   U pravu si gospodjice Istino samo sto neznas da doticni Nesic Vlada jos u osnovnoj skoli dobio nadimak Baron zbog svojih prevara kao ucenik tek poneko ga je zvao Grba ili Grbavko jer veci deo skole bio je oslobodjen fizickog vaspitanja. Kako zine tako slaze nekad i 100 % u zavisnosti skime kontaktira. Svoj put do vodje sindikata je prokrcio obmanama svojih kolega ,lazima kakve je tesko normalnom coveku da zamisli, uvlaceci se svakome ko nesto moze da mu zavrsi ili bar da glasa za njega na izborima lazno mu obecavajuci povratnu uslugu ili novac. U opstini ko odbornik kazu kolege i gradjani laze vise nego svi ostali odbornici SNSa zajedno pravi Jasnin kadar doduse zasad neobrazovan. Zelela bih da ga stave na poligraf u vezi lazi i kriminalnih radnji posle njegovih odgovora pukla bi cela aparatura.

   Reply
 • 28. februara 2018. at 00:21
  Permalink

  Vesna Kis gradonacelnik…

  Reply
 • 27. februara 2018. at 21:59
  Permalink

  Istinit tekst o Jasninim lažima. I šta ti Jasna očekuješ posle svih ovih laganja? Da te smederevci glasaju na nekim sledećim izborima? Nema šanse! Jasna, podnesi ostavku! Ma, razvlastite je odma!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 20:31
  Permalink

  Istekao joj rok trajanja, pokvarila se, nije vise za upotrebu!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 20:28
  Permalink

  Avioni, kamioni, milioni…obecanje ludom radovanje! I na kraju sta bi ? Puni stupci lazi i afera!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 20:19
  Permalink

  Оваква каква је личи ми на свог хвалисавог газду, а народ за такве каже ,, да чим зину слажу“.’Али и без тога треба видети у статуту града шта је посао градоначелника. Од тог посла она није скоро ништа урадила, а ово што је обећавала а није испунила, или је урадила штетно само је њен прековремени рад ( наравно да би се опет оном горе додворила, а не грађанима Смедерева ). Оволика штеточина још није водила Смедерево, а штета ће бити тешко исправљена за још много година!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:39
  Permalink

  Drp Jasna zaludjuje narod deceniju i jace! Strasno! Probudite se ljudi!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:38
  Permalink

  Baba Rosks – kraljica lazi, tu je neprevazidjena!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:34
  Permalink

  Naravno pamtice je i po polupismenim saradnicima kao sto je Mirko Svirko u cijoj biografiji ne pise ni gde je zavrsio osnovnu skolu i Vlada Dupe koji za razliku os Svirka zna da posalje mejl! Tuga!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:29
  Permalink

  Samo je obecavala i lagala po tome ce je narod pamtiti!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:27
  Permalink

  Baba toliko laze da od njenih lazi moze da se napravi indijska serija!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *