SVE NEISTINE JASNE AVRAMOVIĆ, deo 2.

Da gradonačelnica manipulacijama i mešetarenjem pokušava da upravlja saradnicima i pristalicama, to je, ispostavilo se, dokazan manir koji je do skoro davao rezultate, na osnovu kojeg je nekako opstajala sve ovo vreme. Godinama, međutim, ona obmanjuje javnost, a pre svih građane Smedereva, „vrteći u krug“ istu priču još od 2008. godine, kada je ponovo prigrabila funkciju, i postala zamenik gradonačelnika. Za navođenje svih njenih obećanja i najava, bilo bi potrebno mnogo vremena i prostora, zbog toga izdvajamo samo neke od postupaka koji podsećaju na njeno „uspešno vođenje grada“.
Prvi u nizu, a koji često pominje, jeste kritika na račun „prethodne vlasti“, u kojoj je i sama učestvovala, i projekta rafinerije, koji je, gle čuda, i sama podržala. Ne rečima, već dizanjem ruku tadašnjih odbornika „Pokreta za Smederevo“ u Skupštini grada za sve odluke koje su bile vezane za ovaj „vanserijski projekat“ prevare Demokratske stranke, koji, na sreću, nije zaživeo.
Kada se, napokon, posle izbora 2012-te godine, dokopala tako voljene gradonačelničke fotelje (mada kabinet nije menjala, zbog pozemnih voda, šta li), počela su da se nižu obećanja, najave, projekti. Tako je jedna od prvih „velikih stranih investicija“, javnosti predstavljena u avgustu 2012. godine „Margot Fontaine“ bila aktuelna samo nekoliko meseci nakon „osvajanja vlasti“. Najavljeno je tada da će u tom preduzeću biti uposleno nekoliko desetina tekstilnih radnica, da će se proizvodnja obavljati po određenim standardima, a gotovi proizvodi transportovati do poznatog kupca u Francuskoj. Ah, da, i da je reč o „ekskluzivnim modelima“ ženske konfekcije „visoke mode“?! Oko tridesetak radnica (kako je tada izneto u javnost) šilo je u prostoru objekta u vlasništvu preduzetnika Zorana Ignjatovića u industrijskoj zoni, koji je grad „preporučio“ novom investitoru.
-Investitor se javio sedam dana pre lokalnih izbora, a u roku od mesec i po je počeo sa radom, što smatramo korektnim vremenskim periodom za prikupljanje potrebnih dozvola i saglasnosti. Imamo deset ozbiljnih investitora sa kojima pregovaramo ovih dana i nadam se da ćemo ubrzo imati još ovakvih novih pogona koji će upošljavati 50, 125 i 325 radnika, u proizvodnji montažnih kuća, biogasa, skroba, ili izradi jednokratnog medicinskog materijala – rekla je tada gradonačelnica Avramović.

Prema nezvaničnim saznanjima „Smederevskih“ radnice nisu bile prijavljene, a preduzeće više ne posluje u tom prstoru. Prema zvaničnim podacima registrovano je u ulici „16. Oktobra“ i to kao mikro preduzeće. Znači, o desetinama zaposlenih nema ni govora!

Potom možemo malo da prošetamo do Sportskog centra, čije je nadziđivanje i rekonstrukcija za prvih 100 dana vlasti, sada već davne 2012-te godine, najavljeno kao jedna od krucijalnih investicija (o čemu je naš portal već pisao). Skele oko zgrade Sportskog centra još podsećaju na to koliko je bilo važno završiti jedan ovako ozbiljan projekat i kako gradonačelnica uspešno radi na „prioritetnim poslovima“.

U svrhu rekreacije i uživanja, doduše najmlađih sugrađana, možemo i do Rtnja. U nezvršen objekat odmarališta. Još 9. septembra 2012. godine, tadašnji član Gradskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje Miša Ivković, rekao je da će „učenici koji ostvare dobre rezultate i učestvuju na takmičenjima, od lokalne samouprave biti nagrađeni boravkom“ u ovom objektu na Rtnju!? Većina tih učenika, verujem, do sada je već završilo i fakultete.

Tu je i famozna „Ćimolaja“, italijanska firma koja donosi „posao veka“ i koja će spasiti „Želvoz“ i njegovih 350 radnika, koliko ih je u decembru 2014-te još radilo u smederevskom remonteru. Ugovorom o zakupu nije jasno koliko će novca za izdatu halu plaćati „investitor“, jer je odnos definisan „međusobnim prebijanjem“. Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović izrazila je tom prilikom zadovoljstvo što je posle višemesečnih pregovora postignut dogovor da u prvom koraku italijanska firma uzme u zakup “narandžastu” halu, opremi je i zaposli 450 radnika. Rekla je tada da je reč „o zdravoj firmi, jednoj od pet najvećih u Evropi u oblasti proizvodnje čeličnih konstrukcija“ i naglasila da je u pitanju „ozbiljna firma koja će širiti svoj posao i zaposliti više od pomenutog broja radnika“.
-U narednom periodu ulagaće se u rekonstruisanje proizvodnog pogona, a dalja saradnja će se bazirati na procesu privatizacije i modelima propisanim od strane Ministarstva privrede i Agencije za privatizaciju. Ukoliko do akvizicije u procesu privatizacije dođe, u narednih 5 godina, prema preliminarnim planovima italijanske kompanije očekuje se da će visina ulaganja dostići između 8 i 10 miliona evra – rekla je te 2014-te godine Jasna Avramović prilikom potpisivanja ugovora o zakupu. U međuvremenu, nikakav posao nije razvijen, proglašen je stečaj „Želvoza“, imovina fabruike nakon toga prodata je znatno „ispod cene“, a ostatak priče u kojoj su akteri i poznati „smederevski tajkuni“ javnosti smo ranije predočili u tekstovima na našem portalu.
Ali, ne lezi vraže, „gradonačelnica ne odustaje od „Ćimolaje“. U decembru prošle godine Avramovićeva je najavila da će italijanska kompanija doći u januaru, jer imaju u planu otvaranje „fabrike na 9.000 metara kvadratnih“. Januar prođe, godina nikada…

NASTAVAK SLEDI…

J.Šešlak

27 thoughts on “SVE NEISTINE JASNE AVRAMOVIĆ, deo 2.

 • 1. marta 2018. at 11:09
  Permalink

  Nikada se Smederevo neće oporaviti od svih Jasninih eksperimenata. Niko ne pominje zaduženje grada po osnovu kredita koji su jedan drugi sustizali i to da je budžet oštećen i za vidljive i za nevidljive pare koje su pokrivane različitim skupštinskim odlukama. Nadoknade za građevinsko zemljište oproštene su mnogima, nekima po osnovu zastarevanja, a nekima nikad nisu ni obračunate. Prilikom izgradnje skladišta TNG iza Stare železare zbog načina izgradnje (tri sa dozvolom, sedamnaest sa legalizacijom) višestruko su umanjene takse investitoru i time uskraćena i država i grad za sredstva. Pritom za taj objekat nije rađena Studija o proceni uticaja na životnu sredinu, inače potrebna za svaki veći svinjac! Površina Jelen dola u posedu Grada na kojoj je trebalo da se gradi savremena gradska deponija, trajno je nasuta šljakom iz železare i kao takva za deponiju komunalnog otpada izgubljena. Ali, ne bi to ona mogla sama da nije bila okružena „stručnjacima“ koji su joj tumačili zakone razvlačeći ih kao gumu: Milijane, Krčuma. Slađe i drugih vidljivih i nevidljivih koji su za svoje predano uništavanje grada nagrađeni avanzovanjem (Krčum u Beogradsku Direkciju, Slađa na mesto šefa javnih službi, a Milijana što je tu, gde je) . Svi oni koji su se na bilo koji način usprotivili njenim ludim idejama i nepočinstvima (pre svega 27 radnika Direkcije preko kojih je vršena kakva-takva kontrola investicija) sada su na ulici, a poslušnici u „njenim“ javnim preduzećima. Ako ikada bude pravde za sve ovo i još mnogo drugog, uništeno Smederevo i Smederevce treba da odgovara!

  Reply
 • 28. februara 2018. at 17:41
  Permalink

  Izgledala bi ona mnogo bolje da je nismo zagrlili ja i Boci Teofilovic.Ja sam onaj sa nalakiranim noktima.Ha,ha tako smo grlili i pokojnog doktora Bocu pa ga ispratismo.Gle, zato je stavila crni flor oko ruke,misli da se zastiti,ali nece moci.Ja i Boci smo dokazani tandem,ispraticemo mi nju brzo,pa onda svim snagama na Bocijevog komsiju Jocu Seslaka.Njega cemo jos lakse,jer nam veruje !!! Moram da budem direktor Doma zdravlja bez obzira na sve!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 19:44
  Permalink

  Džaba svi ovi istiniti komentari ako odbornici sns-a i odbornici opozicije ne izglasaju smenu drp Jasne i njenih podguznih muva.Ako odbornici nisu sposobni da rade u interesu građana i grada Smedereva neka se izjasne pa da građani,udruženja,pametni i smeli pojedinci pozovu sve građane i javno iznesu ove istine drp Jasne i zahtev za njenu smenu i lečenje.

  Reply
 • 27. februara 2018. at 16:37
  Permalink

  Hteo bih da pitam sugrađane:“ Kada pogledate Jasnu na gore postavljenoj slici, bez obzira šta piše u tekstu, da li vam naša gradonačelnica deluje da je normalna?“. Mene sa ovim pogledom baš plaši. Odaje mi pogled žene koja je osvetoljubiva, zla i spremna da učini mnogo toga lošeg, a čini mi se da i zdravstveno nije baš uredu. Mogla bi malo da se našminkaš, a ne ovako da plašiš ljude i decu!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 15:42
  Permalink

  Jasnu Avramović treba razrešiti po hitnom postupku sa mesta gradonačelnika. Odbornici koji ne žele da glasaju za to, jednostavno ih označiti da nisu naprednjaci, kao što nikada nisu ni bili, sem formalno. Prepoznali smo ih odavno, kao i Jasnu da su u SNS samo da bi produžili svoju vlast i drpisanje građana Smedereva. Nema više razloga da se ona i ta njena malobrojna bolumenta čašćavaju sa daljim vladanjem Smederevom. Jasna Avramović je mnogo puta u protekle 4,5 godine koliko je u SNSu pokazala da ne poštuje SNS. Naprednjake je izolovala od samog početka, nije ih aplicirala u vlasti, prosto nema ih nigde. Ulaskom u SNS u junu 2013. godine samo je nastavila sa svojim lopovlukom, kombinacijama i daljim zapošljavanjem svojih rođaka, prijatelja, prijatelja prijatelja, komšija i naravno onih za novac ili za neku drugu ličnu korist. Šlag na torti je bio prošle godine kada je omalovažavala novog predsednika IO SNS kao i koordinatore koji su poslati u Smederevo sa ciljem da urede SNS SD kao i stanje u Smederevu. Od tih istih koordinatora dobila je još jednu šansu, ali nije je iskoristila. Ona je jednostavno poremećana, nepopravljiva i umislila da je ovde Bog. Jedino se plaši predsednika Vučića, jer realno samo on u ovom trenutku može u kratkom roku da joj okonča karijeru i pošalje je tamo gde joj je i mesto, u zatvor. Shvativši da centrala SNSa ne želi da je više podržava u onome što je sve predhodno navedeno, kao i činjenice da je predsednik Vučić rešio da se u narednih godinu dana povuče sa mesta predsednika SNSa, kao i ponovnog povratka na političku scenu njenog dragog prijatelja Đilasa, Jasna Avramović pokušava da oživi neke duhove iz prošlosti, tako što ponovo učestalo organizuje proslave i krkanje pečenja sa nekim njenim propalim sledbenicima. Jasna, nikada nisi imala politiku, već si glasove skupljala manipulacijom, lažima, kupovinom i nekontrolisanim zapošljavanjem po Javnim preduzećima i GU, čime si enormno oštetila bužet grada i RS. Samo što ovoga puta nemaš šanse, jer su te žitelji Smedereva pročitali, a i malo ti i godine i psihofizičke sposobnosti to ne dozvoljavaju. Molim nadležne da je u što kraćem roku smene sa mesta gradonačelnika!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 10:15
  Permalink

  Topalko oženi me nadogradiću ti kosu-ako nećeš, daj mi guzu da ti štipnem 🙂
  Ovo moje dupe što me stalno svrbi, uskoro odlazi iz Smedereva, pa reko da me ubaciš u GrAND da ludujemo ove noći…

  Reply
 • 27. februara 2018. at 09:18
  Permalink

  LJudi nadjite joj muza ako je muskarac usreci popravice se lazljiva BABA JASNA kako se sa 50 i kusur nikad nije udavala. Bracni zivot pod cvrstom muskom rukom moze napraviti od nje iskrenu i postenu funkcionerku. Za napredno Smederevo !

  Reply
 • 27. februara 2018. at 02:06
  Permalink

  Jasna je stari lažov i prevarant. Da joj nije bilo Vučića, ništa se dobro ne bi uradilo u ovom gradu!

  Reply
 • 27. februara 2018. at 01:51
  Permalink

  Prakticno,od svih najavljenih projekata,samo je pkc zaziveo, a i to je doveo Dinkic i trebalo je samo ispratiti. Tesko je dovesti odrzivu investiciju, pogotovo kad se najveci deo resursa trosi na odrzavanje na vlasti i izbegavanje krivicne odgovornosti. O stilu i nivou ne vredi ni govoriti

  Reply
  • 28. februara 2018. at 00:40
   Permalink

   Poštovani
   Taj vaš lopov Dinkić gde je zakoračio vise ni trava ne niče,isto kao posle nuklearne katastrofe,ne merite ovu lopurdu Dinkića sa bilo kim drugim….

   Reply
 • 26. februara 2018. at 22:12
  Permalink

  Sta je sledece sto ce prljavo da.izadje od njenih ruku??? Bakutaner koja gradi sebe preko SNSa, dize se, ali „ko visoko leti, nisko pada!“ 😉

  Reply
 • 26. februara 2018. at 22:10
  Permalink

  Toliko o njenom moralu. Da je zelela dala bi vise. Uzaludno je pricati o. „Zelvozu“ kad sada I sami znamo da je to jos jedno pranje para koje bas doticna sredila kako bi sebi odvojila novih para za navodno uredjenje zgrada I odlozenog placanja. Gde se je jos dodatno „ogradila“

  Reply
 • 26. februara 2018. at 22:06
  Permalink

  Železnička ulica puna je podguznih mušica, sve sam „lažni naprednjak do naprednjaka“, a kolo vodi izfrustritrana „baka“.

  Reply
 • 26. februara 2018. at 22:00
  Permalink

  Ti za vođu nisi stvorena, pogrešnom si zvezdom rođena i zato ti nije dato,
  da na ruci nosiš zlato ni Cokićevo ni Kaljevićevo.

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:56
  Permalink

  Lažu, lažu , lažu da vreme leči sve, Jasna laže bolje – laze kao pre….

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:40
  Permalink

  Boze, sad cujem da l su babe na celu sa baba Roskom toliko poludele da su ,,fatale “ Topalka za dupe , a on bezao ! Koja bruka i sramota!

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:39
  Permalink

  Redakcija,urednik i tekstopisac,sve pohvale. Ovo je kvalitet koji zaslužuje pažnju velikog broja čitalaca kako bih mogli lakše da donose odluke za kog da glasaju na narednim izborima,sadašnjim odbornicima da se upoznaju i podsete šta gradinačelnica i njeni saradnici su obećali ,koliko su obećana realizovana i da li im treba i dalje verovati.

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:32
  Permalink

  Baba niko ti vise ne veruje, tvoje lazi ne prolaze, pukla si !

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:32
  Permalink

  Tacno sve napisano,nastavak sledi
  kakav Misa,nevazan

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:27
  Permalink

  Sta reci o zeni koja je prevarila drzavu i otimala od invalida!

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:24
  Permalink

  Kada je u pitanju Jasnin rad sve je jasno, sastoji se od malverzacija, afera, lazi,uvreda, ucena, diktature, nepotizma…

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:20
  Permalink

  Bahata baba Jasna nikad nije znala sta je dosta, tako i sa lazima!

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:16
  Permalink

  Mnogo je stete nanela gradu i SNS -u ! A u poslednje vreme unistava sve pred sobom!

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:14
  Permalink

  Baba puca po savovima, a laze do iznemoglosti! Ljudi laze sve sto progovori!

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:12
  Permalink

  Baba Roska i baba Cuvikara ,,fatale “ Topalka za dupe na probi 8.marta u holivudu.

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:11
  Permalink

  Samo treba pojasniti gradjanima da drp Jasna ne zastupa politiku SNS-a, sto se i pokazalo na prosloj sednici kada nije imala kvorum jer nema podrsku odbornika SNS-a.

  Reply
 • 26. februara 2018. at 21:08
  Permalink

  Mnogo lazi i laznih obecanja , to je drp Jasna!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *