IZVESNA VANREDNA SEDNICA O RAZREŠENJU GRADONAČELNICE

Kao što su „Smederevske novine“ objavile prošle nedelje, odbornici Srpske napredne stranke, u saradnji sa pojedinim odborničkim grupama u lokalnoj skupštini, počeli su prikupljanje potpisa za zakazivanje vanredne sednice Skupštine grada, na čijem dnevnom redu bi trebalo da bude razrešenje gradonačelnice Jasne Avramović. „Smederevske“ su imale uvid u dokument koji će uskoro biti predat na pisarnicu, a koji je namenjen predsedniku Skupštine grada Bogoljubu Spasojeviću, koji bi po zakonu u roku od sedam dana trebalo da zakaže vanrednu sednicu, a koja bi u roku od 15 dana od dana predaje zahteva na pisarnici, trebalo da bude i održana. U obrazloženju potpisnika inicijative između ostalog se navodi:
-Imajući u vidu slabo punjenje budžeta iz prethodne godine i neaktivnost gradonačelnice da u predstojećem periodu preduzme mere kako bi omogućila da se punjenje budžeta za ovu godinu poboljša, posebno ako se ima u vidu činjenica da je planiran veći budžet nego što je bio za prethodnu godinu, smatramo da kao odbornici Skupštine grada, a u cilju boljeg funkcionisanja javnih preduzeća i komunalnih službi, kao i cele lokalne samouprave, imamo osnov da zahtevamo razrešenje aktuelne gradonačelnice Jasne Avramović. Takođe, jedan od razloga za razrešenje je i poslednji izveštaj Državnog revizora, po kome je gradonačelnica Jasna Avramović nenamenski utrošila 175 miliona dinara, od čega 12 miliona nezakonito. Pored toga, značajna sredstva utrošena su na projekte koji nikada nisu realizovani, od montažne garaže, do završetka radova na Sportskom centru. Iz tih i drugih razloga ovim potpisima podnosimo inicijativu za razrešenje gradonačelnice grada Smedereva.
Po rečima inicijatora ovog zahteva, prvi dan u prikupljanju potpisa odbornika prošao je bolje nego što se očekivalo, a spisak i broj potpisnika, poštujući naš izvor, „Smederevske“ neće objaviti na molbu potpisnika inicijative, kako ne bi došlo do eventualnih pretnji i ucena, kojima je, kako kažu naši sagovornici, gradonačelnica vrlo sklona. Po njihovim rečima prema svima koji ne budu poštovali odluku stranke, već se priklone gradskom kabinetu, biće primenjene oštre sankcije u skladu sa statutom stranke. Inicijatori očekuju da bi već u toku sledeće nedelje ovaj zahtev mogao biti predat u gradsku pisarnicu.

J. Šešlak

Comments are closed.