VODOVOD: KRAJ RADOVA U BALKANSKOJ, UREDNO VODOSNABDEVANJE U LETNJIM MESECIMA

U Balkanskoj ulici se privode kraju radovi na izgradnji 2,5 kilometra vodovodne mreže, vredni 10 miliona dinara, čime će biti rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja korisnika u ovom delu grada tokom letnjih meseci.
– Ovo je nastavak radova na izgradnji vodovodne mreže i poboljšanja vodosnabdevanja korisnika u ulici Petrijevska, Balkanska i Starca Vujadina. Ovim radovima, koji su u krajnjoj fazi, rešićemo dugogodišnji problem, a to je neuredno vodosnabdevanje u letnjem periodu, jer korisnici koji su krajnji, u višim delovima, bilo da je prva ili druga visinska zona, nisu imali dovoljno vode. Izgradnjom ove mreže rešavamo taj problem – kaže direktor JKP „Vodovod“ Srđan Stojković, koji je sa svojim saradnicima obišao lokaciju na kojoj se izvode radovi.
Trenutno se radi i ulici Mite Cenića, u mesnoj zajednici „25. maj“, a uskoro će početi i izgradnja vodovodne mreže i priključenje korisnika u Pivskoj ulici, delu grada poznatijem kao Udovički prokop. Završeni su i radovi na Orešcu, gde sada treba da se izvrši priključenje oko 50 novih korisnika, čime su se stekli uslovi da na gradski sistem vodosnabdevanja bude priključeno i selo Seone. Prošle godine bilo je mnogo velikih investicija, a radilo se i na poboljšanju dopremanja vode do korisnika, što je iziskivalo ogromne napore i sredstva kaže Stojković. Zato će, navodi, prioritet u narednom periodu, biti uvođenje nelegalnih korisnika u sistem i poboljšanje naplate, jer se na taj način štite legalni korisnici koji redovno izmiruju svoje obaveze, ali i sam sistem vodosnabdevanja.
-Naša dužnost je uredno snabdevanje svih korisnika, ali imamo obavezu i da zaštitimo korisnike koji plaćaju vodu, ali i naš sistem, da bi vodosnabdevanje bilo uredno. Započeli smo aktivnosti na rešavanju tog problema. Obezbedili smo za korisnike ogroman spektar pogodnosti i ovim putem pozivamo i nelegalne korisnike da nam se jave, jer smo napravili sistem da mogu da legalizuju i registruju priključak i da možemo da registrujemo korisnike. Nama je svaki korisnik potreban, ne želimo nikoga da isključimo, nama je u interesu da se distribucija vode do svakog korisnika redovno plati. Zato smo pristupili reorganizaciji celog sektora koji će se baviti naplatom, ali i problemima naših korisnika. Daleko od toga da smo mi na vrhuncu profesionalnosti i da je sve kako valja, ali u saradnji sa korisnicima mi ćemo dizati našu uslugu i profesionalnost na najviši mogući nivo – objašnjava Stojković.
I problem vodosnabdevanja moravskih sela biće u fokusu ovog javnog preduzeća u narednom periodu. Projektna dokumentacija je, kaže direktor gotova, predata nadležnim organima i čekaju se neophodne dozvole, a realizacija ovog posla, zavisiće, ističe, i od obezbeđivanja finansijskih sredstava.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *