CZK: BESPLATNA PROJEKCIJA RESTAURIRANOG FILMA „KO TO TAMO PEVA“

U smederevskom Centru za kulturu u sredu, 17. januara, od 20 časova, biće prikazan film „Ko to tamo peva“ u restauriranoj, digitalnoj verziji. Ljubitelji ovog dela će moći besplatno da pogledaju kultno ostvarenje, sada u vrhunskom kvalitetu slike i tona, kao i da uživaju u poznatim replikama koje se i dan danas citiraju.
Film Slobodana Šijana prvi je naslov koji će biti digitalno restauriran u okviru projekta „VIP Kinoteka“, zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile. Nakon projekcije u Smederevu ,,Ko to tamo peva’’ će biti prikazan i u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

„VIP Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti neke od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja, snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.
U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića, i drugih priznatih režisera.

SDN

Comments are closed.