ЦЗК: БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА РЕСТАУРИРАНОГ ФИЛМА „КО ТО ТАМО ПЕВА“

У смедеревском Центру за културу у среду, 17. јануара, од 20 часова, биће приказан филм „Ко то тамо пева“ у рестaурираној, дигиталној верзији. Љубитељи овог дела ће моћи бесплатно да погледају култно остварење, сада у врхунском квалитету слике и тона, као и да уживају у познатим репликама које се и дан данас цитирају.
Филм Слободана Шијана први је наслов који ће бити дигитално рестауриран у оквиру пројекта „VIP Кинотека“, захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Вип мобиле. Након пројекције у Смедереву ,,Ко то тамо пева’’ ће бити приказан и у Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Ужицу, Суботици, Чачку, Сопоту, Лесковцу и Ваљеву.

„VIP Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити неке од најпознатијих наслова седме уметности који су проглашени за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом, који тренутно обухвата десет филмских остварења од националног значаја, снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.
У наредних годину дана филмска публика широм Србије ће имати прилику да поново погледа највећа остварења Живојина Жике Павловића, Горана Марковића, Жике Николића, Срђана Карановића, и других признатих режисера.

СДН

Comments are closed.