GRADONAČELNICA: OVE GODINE ZAVRŠETAK OBJEKTA NA RTNJU

Gradonačlenica Jasna Avramović najavila je da će odmaralište na Rtnju, za čiju je adaptaciju lokalna samouprava do sada izdvojila oko 40 miliona dinara, biti završeno do kraja godine.
-Radićemo da ove godine konačno rešimo problem Rtnja, to nam stoji nad glavom, znamo kad smo počeli, nije se još završio. To je lepa zamisao koja bi trebalo da se realizuje i početkom ove godine smo imali sa izvođačima radova sasatanke da taj objekat konačno završimo, da bi naša deca mogla da ga koriste – rekla je gradonačelnica prilokom otvaranja novog vrtića u Karađorđevoj.
Kratko je napomenula da su problem bili određeni „nedostaci projekta“, ali i realno, najveći, to što je trebalo obezbediti novi tranformator za struju.
-Kotlarnice nisu spojene, kuhinja nije urađena, da se ne vraćam na to šta je projekat predviđao i kakvi su nedostaci bili, mislim da se nije poštovao HASAP, a kuhinja je morala da se uradi za jedan i drugi objekat na tom mestu. Mislim da ćemo tokom ove godine veoma brzo i taj objekat da uredimo. Objektivno se dugo čekalo zbog struje, jer se vrtić nalazi u opštini Boljevac, nije bilo dovoljno kapaciteta struje i morali smo da obezbedimo novi transformator. Ono što je kapitalno za taj objekat jeste da je u njemu centralna kuhinja i restoranski deo i za drugi obejkat za koji nam mnogo manje sredstava treba da se obnovi. Pored kuhinje i restoranskog dela, pored igraonica, imamo smeštajni kapacitat za 30-oro dece – navela je Avramovićeva.
Istakla je da za završetak objekta lokalna samouprava neće izdvajati dodatna sredstva.
-Radovi neće poskupeti ništa, u okviru ugovora je sve to predviđeno da se uradi, za iste novce će izvođač nastaviti rad, ništa nas više neće koštati od onoga što smo planirali – navela je gradonačelnica.
Podsećamo, ugovor o adaptaciji objekta odmarališta na Rtnju potpisan je još 2011-te, a ceo posao je trebalo da bude gotov godinu dana kasnije.

J.V.

Comments are closed.