GRADONAČELNICA: OVE GODINE ZAVRŠETAK OBJEKTA NA RTNJU

Gradonačlenica Jasna Avramović najavila je da će odmaralište na Rtnju, za čiju je adaptaciju lokalna samouprava do sada izdvojila oko 40 miliona dinara, biti završeno do kraja godine.
-Radićemo da ove godine konačno rešimo problem Rtnja, to nam stoji nad glavom, znamo kad smo počeli, nije se još završio. To je lepa zamisao koja bi trebalo da se realizuje i početkom ove godine smo imali sa izvođačima radova sasatanke da taj objekat konačno završimo, da bi naša deca mogla da ga koriste – rekla je gradonačelnica prilokom otvaranja novog vrtića u Karađorđevoj.
Kratko je napomenula da su problem bili određeni „nedostaci projekta“, ali i realno, najveći, to što je trebalo obezbediti novi tranformator za struju.
-Kotlarnice nisu spojene, kuhinja nije urađena, da se ne vraćam na to šta je projekat predviđao i kakvi su nedostaci bili, mislim da se nije poštovao HASAP, a kuhinja je morala da se uradi za jedan i drugi objekat na tom mestu. Mislim da ćemo tokom ove godine veoma brzo i taj objekat da uredimo. Objektivno se dugo čekalo zbog struje, jer se vrtić nalazi u opštini Boljevac, nije bilo dovoljno kapaciteta struje i morali smo da obezbedimo novi transformator. Ono što je kapitalno za taj objekat jeste da je u njemu centralna kuhinja i restoranski deo i za drugi obejkat za koji nam mnogo manje sredstava treba da se obnovi. Pored kuhinje i restoranskog dela, pored igraonica, imamo smeštajni kapacitat za 30-oro dece – navela je Avramovićeva.
Istakla je da za završetak objekta lokalna samouprava neće izdvajati dodatna sredstva.
-Radovi neće poskupeti ništa, u okviru ugovora je sve to predviđeno da se uradi, za iste novce će izvođač nastaviti rad, ništa nas više neće koštati od onoga što smo planirali – navela je gradonačelnica.
Podsećamo, ugovor o adaptaciji objekta odmarališta na Rtnju potpisan je još 2011-te, a ceo posao je trebalo da bude gotov godinu dana kasnije.

J.V.

4 thoughts on “GRADONAČELNICA: OVE GODINE ZAVRŠETAK OBJEKTA NA RTNJU

 • 19. januara 2018. at 12:57
  Permalink

  Gradonačelnik je tada bio Umićević Predrag. On je isto odnosno najupućeniji u izboru izvođača kao i svim ostalim dešavanjima u vezi adapticije odmarališta na Rtnju. Trebaju svi da se navedu radi istine!

  Reply
 • 17. januara 2018. at 03:33
  Permalink

  Celo Smederevo zna da su Milija Barović i Vlada Dinić parama od ovog „projekta“ završavali druge stvari, a sve je to odobravala i Jasna Avramović koja se debelo omastila od toga. Objekat je sigurno dosta propao od poslednjih radova jer nije ni konzerviran, ni korišćen, ni održavan kako treba. Vade se na opštinu Boljevac, a ustvari se radi o lopovluku Barovića, Dinića i Jasne Avramović. Treba da idu u zatvor a ne da se hvale i otvaraju objekat koji je trebao da bude gotov još pre 5 godina. O direktorima, direktorkama, švaleracijama SPSa i svim ostalim čudima Skadra na Rtnju može roman da se napiše. „Svom snagom protiv korupcije“ – jel to beše slogan SNS?!

  Reply
 • 16. januara 2018. at 23:11
  Permalink

  SNS je imao prilike da se ogradi od kriminalca Jasne Avramović i da krene sa novom energijom i novim gradonačelnikom. Međutim, u Smederevu još uvek nije došlo do promena. Zato i dalje imate u vlasti tragikomične likove kao što su: Sultanija, Bogi, Boci, Mirko Svirko, Miša Piša, Vlada Dupe, Bagzi, Ćuvikara, Magare, Mačor, Peca bokser, Zaga, Branče, Mitrović, Glista, Elvis, Munćaćos, drug i drugarica Mića i sl. Ali njima je super. Oni i dalje imaju ogromna primanja, bonuse, leva ruka-desni džep, vozači, limuzine, moć..i žive punim plućima.

  Reply
 • 16. januara 2018. at 12:29
  Permalink

  Izvođaču IITG je znači isplaćeno pre završetka svih radova i to pre 5 godina. Zašto je to urađeno i ko je dao nalog da se izvrši isplata a objekat nije urađen. Gradonačelnica i njeni saradnici trebalo bih da daju bliža objašnjenja u vezi tog “ Skadra na Bojani“ jer je vlasnik preduzeća ITG Milija Barović,koalicioni partner u lokalnoj vlasti,predsednik SPS a – Opštinskog odbora Smederevo a kada je zaključen ugovor o renoviranju objekta na Rtnju,direktor je bila Tamara Đorđević,zamenik direktora Stanić Dragan,kadrovi Socijalističke partije.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *