OTVOREN NOVI VRTIĆ U KARAĐORĐEVOJ

Novi objekat predškolske ustanove „Naša radost“, površine oko 270 kvadrata, otvoren je u Karađorđevoj ulici u Smederevu. U njemu će biti mesta za 80 mališana raspoređenih u tri grupe. Do kraja godine, najavljuju nadležni, trebalo bi značajno da bude smanjena lista čekanja za upis u vrtiće, na kojoj ima još oko 270 dece. Očekuje se da će tako gradska predškolska ustanova dostići obuhvat više od 3.000 mališana.

-Ovo je prvi od tri vrtića koje ćemo otvriti u ovoj godini. Na ovaj način smo omogućili da se otvore tri vaspitne grupe i smanji lista čekanja. Uslovi su jako dobri, po standardima, ima dosta zainteresovanih koji su se odmah javili – rekla je prilikom otvaranja objekta Mirijana Ćosić, direktorka predškolske ustanove „Naša radost“, zahvalivši gradu koji je omogućio i opremio ovaj prostor.

Gradonačelnica Jasna Avramović istakla je da će, posle rešavanja problema kapaciteta za prijem dece u vrtiće po seoskim odeljenjima, prioritet sada biti gradske sredine u kojima ima potreba za otvaranje novih objekata.

-U februaru ćemo otvoriti još jedan vrtić. Kada biramo lokaciju, biramo mesne zajednice gde imamo najviše potreba. Otvorili smo odeljenja u 20 sela, ali, evo, grad nam nekako zaostaje za seoskim sredinama gde imamo kapacitete da svu decu možemo da primimo. Ja se nadam da ćemo sa dva nova vrtića, jedan u mesnoj zajednici Karađorđev dud, a drugi i mesnoj zajednici Donji grad, oba površine oko 400 kvadrata, trenutno ugasiti požar.

Ona je najavila da će uskoro početi renoviranje objekta u Drugovcu, za koje je grad obezbedio donaciju ambasade SAD vrednu 350.000 evra. Objasnila je da će to biti lep obejkat gde će i deca iz Smedereva moći da provedu po sedam dana i osete seosku sredinu i upoznaju se sa životom na selu.

Iz predškolske ustanove najavljuju da će javnosti uskoro biti prezentovan i rezultat saradnje sa fondacijom Novaka Đokovića, čija donacija je omogućila kompletnu adaptaciju objekta „Veseli cvetovi“ na Carini.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *