PATRIJARH IRINEJ: BOGU HVALA NA VUČIĆU KOJI SE LAVOVSKI BORI ZA SVOJ NAROD I SRBIJU

Na liturgiji, koju je povodom obeležavanja Dana Republike Srpske služio u Banjaluci, patrijarh srpski Irinej blagosiljao je predsednika Srbije, zahvalivši Bogu na Vučiću koji se lavovski bori za svoj narod i Srbiju.
-Ljudi mogu da pričaju ovo ili ono, ali mi vidimo koliko se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori da sačuva Kosovo i Metohiju. Blagodarimo gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju – rekao je patrijarh Irinej, dodavši da „mi vidimo koliko se on sa svojim saradnicima bori da sačuva taj najsvetiji deo naše zemlje, Kosovo i Metohiju, taj naš Jerusalim, tu našu Palestinu, tu našu svetu zemlju sa onim svetinjama brojnim, velikim i slavnim, na Kosovu i Metohiji“, navodeći da i narodna poslovica kaže da pregaocu Bog daje mahove.
-Nadamo se i molimo se gospodu da predsedniku Republike Srbije da snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom i uz pomoć božju da nas gospod neće ostaviti – dodao je patrijarh.
Patrijarh je takođe zahvalio bogu što je Republici Srskoj dao čoveka, Milorada Dodika, koji, kako je rekao, mudro vodi svoj narod i lavovski se bori da sačuva Republiku Srpsku.
– Srbi znaju šta je država, jer su je uvek imali i umeju da poštuju državu i dok to budemo sledili tako – istoriju i kulturu našu, kao što rekoh, opstaćemo, odolećemo svim neprijateljima i iskušenjima našega vremena – zaključio je patrijarh srpski.

SDN