ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: БОГУ ХВАЛА НА ВУЧИЋУ КОЈИ СЕ ЛАВОВСКИ БОРИ ЗА СВОЈ НАРОД И СРБИЈУ

На литургији, коју је поводом обележавања Дана Републике Српске служио у Бањалуци, патријарх српски Иринеј благосиљао је председника Србије, захваливши Богу на Вучићу који се лавовски бори за свој народ и Србију.
-Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се председник Србије Александар Вучић бори да сачува Косово и Метохију. Благодаримо господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију – рекао је патријарх Иринеј, додавши да „ми видимо колико се он са својим сарадницима бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији“, наводећи да и народна пословица каже да прегаоцу Бог даје махове.
-Надамо се и молимо се господу да председнику Републике Србије да снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена, са надом и вером и уз помоћ божју да нас господ неће оставити – додао је патријарх.
Патријарх је такође захвалио богу што је Републици Срској дао човека, Милорада Додика, који, како је рекао, мудро води свој народ и лавовски се бори да сачува Републику Српску.
– Срби знају шта је држава, јер су је увек имали и умеју да поштују државу и док то будемо следили тако – историју и културу нашу, као што рекох, опстаћемо, одолећемо свим непријатељима и искушењима нашега времена – закључио је патријарх српски.

СДН

3 thoughts on “ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: БОГУ ХВАЛА НА ВУЧИЋУ КОЈИ СЕ ЛАВОВСКИ БОРИ ЗА СВОЈ НАРОД И СРБИЈУ

 • 11. januara 2018. at 21:33
  Permalink

  Sigurno se Pavle prevrce kad vidi ko ga je nasledio. Sramota i za crkvu i za narod.

  Reply
 • 11. januara 2018. at 10:17
  Permalink

  Vladika Artemije nema pravo da se meša u politiku posto kritikuje predsednika,a patrijarh Irinej može pošto istog uzdiže i hvali.
  Dobili smo novog patrijarha Germana .

  Reply
 • 10. januara 2018. at 12:34
  Permalink

  Predlažem da bilborde sa njegovim likom postavite u crkvenim portama… Valjda će se odljutiti…

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *