PATRIJARH IRINEJ: BOGU HVALA NA VUČIĆU KOJI SE LAVOVSKI BORI ZA SVOJ NAROD I SRBIJU

Na liturgiji, koju je povodom obeležavanja Dana Republike Srpske služio u Banjaluci, patrijarh srpski Irinej blagosiljao je predsednika Srbije, zahvalivši Bogu na Vučiću koji se lavovski bori za svoj narod i Srbiju.
-Ljudi mogu da pričaju ovo ili ono, ali mi vidimo koliko se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori da sačuva Kosovo i Metohiju. Blagodarimo gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju – rekao je patrijarh Irinej, dodavši da „mi vidimo koliko se on sa svojim saradnicima bori da sačuva taj najsvetiji deo naše zemlje, Kosovo i Metohiju, taj naš Jerusalim, tu našu Palestinu, tu našu svetu zemlju sa onim svetinjama brojnim, velikim i slavnim, na Kosovu i Metohiji“, navodeći da i narodna poslovica kaže da pregaocu Bog daje mahove.
-Nadamo se i molimo se gospodu da predsedniku Republike Srbije da snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom i uz pomoć božju da nas gospod neće ostaviti – dodao je patrijarh.
Patrijarh je takođe zahvalio bogu što je Republici Srskoj dao čoveka, Milorada Dodika, koji, kako je rekao, mudro vodi svoj narod i lavovski se bori da sačuva Republiku Srpsku.
– Srbi znaju šta je država, jer su je uvek imali i umeju da poštuju državu i dok to budemo sledili tako – istoriju i kulturu našu, kao što rekoh, opstaćemo, odolećemo svim neprijateljima i iskušenjima našega vremena – zaključio je patrijarh srpski.

SDN

3 thoughts on “PATRIJARH IRINEJ: BOGU HVALA NA VUČIĆU KOJI SE LAVOVSKI BORI ZA SVOJ NAROD I SRBIJU

 • 11. januara 2018. at 21:33
  Permalink

  Sigurno se Pavle prevrce kad vidi ko ga je nasledio. Sramota i za crkvu i za narod.

  Reply
 • 11. januara 2018. at 10:17
  Permalink

  Vladika Artemije nema pravo da se meša u politiku posto kritikuje predsednika,a patrijarh Irinej može pošto istog uzdiže i hvali.
  Dobili smo novog patrijarha Germana .

  Reply
 • 10. januara 2018. at 12:34
  Permalink

  Predlažem da bilborde sa njegovim likom postavite u crkvenim portama… Valjda će se odljutiti…

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *