“PATRIOTSKA SPONA”: PLAKETA “MILUNKA SAVIĆ”

Udruženje potomaka ratnika od 1912. do 1999. godine “Patriotska spona” dodelilo je “Plaketu Milunke Savić” Radici Marković, predsednici Kola srpskih sestara Miloševac. Iz udruženja navode da je novouspostavljeno priznanje namenjeno isključivo ženama za poseban doprinos na polju prenošenja tradicionalnih i humanih vrednosti i da će ubuduće završavati u rukama dama koje u ovom segmentu društvenog života budu imale zapažene aktivnosti.
Na tribini posvećenoj ovoj srpskoj heroini, koje je organizovala “Patriotska spona”, predstavnici Udruženja pisaca Poeta Beograd govorili su i čitali svoje stihove o herojstvu i požrtvanosti Miluke Savić i srpskog naroda, dok su učenici dramske sekcije Tehničke škole u Smederevu izveli dramske tačke.

SDN

5 thoughts on ““PATRIOTSKA SPONA”: PLAKETA “MILUNKA SAVIĆ”

 • 15. januara 2018. at 10:28
  Permalink

  Gospodine Djordjevicu zasto lazete cela Osipaonica zna da ste bili Clan nase Ds-stranke,a sad toboze veliki patriota i Sns clan.Tesko SNS stranci sa takvim kao sto ste vi licemerni covece.Usput pozdravite Hiltona koji vas je proguro da budete u SNS cak ste i Jasnu prevarili i izmanupulisali.

  Reply
 • 12. januara 2018. at 19:20
  Permalink

  Pre svega Demokrate iz DS-a, treba reci za vas da ste bagra i sacuvaj nas boze i srpski narod od DS-a.
  A osoba koja je pokrenula Patriotsku Sponu 2008 nije bila ni clan a kamoli prvak DSa. Cak je 2011 godine doziveo politicku torturu od DSa i drugih sluzbi koje su bile pod vlascu DSa..razorili ste coveku porodicu..Ali
  bice ta prica za drugi put..
  Da se vratimo na pocetak..Za vas iz DSa patriotizam, rodoljublje, nacionalne vrednosti i tradicija nemaju nikakvu bitnost ni vrednost.
  Vama Srbija i srpstvo neznace nista. Znace vam samo da bi ste se dograbili vlasti i da pomognete da se srpski nacionalni korpus urusi vasom pljkackom i bude lak plen za porobljavanje.
  To ste dobro pokazali 1999 godine kada je vas ideolog u koga se zaklinjete, predsednik DSa Zoran Djindjic zahtevao od NATO pakta da produze bombardovanje po Srbiji i srpskom narodu. Dok ste vi demoktate trazili da se Srbija jos razara, i ubiva srpski narod, mi patriotska bagra kako ste nas nazvali bili smo na polozaje sirom Srbije i branili Srbiju i narod od zlocinacke NATO agresije,.Uvek smo se odazivali nasoj Srbiji u periodu 1991-1999 godine, kao sto su se i nasi dedovi odazivali kada je Srbija bila u opasnosti i napadana. Nismo lupali u serpe i lonce i duvali u pistaljke kao DS a kada se dograbili vlasti 2000-te, postali prava NATO pesadija i izvrsili najveci ekonomski genocid srpskog naroda i drzave..Pljackaskom privatizacijom opljackali Srbiju 60 milijarde dolara i ostavili pola miliona radnika bez posla. Vojsku Srbije urusili a vojnu tehniku pretopili.
  Hvala Bogu u Srbiji vise nije na vlasti DS, i sacuvaj nas boze od bagre iz DS-a.

  Reply
 • 11. januara 2018. at 20:00
  Permalink

  Koje patriote sve bagra do bagre gledaju samo korist da izvuku iz budzeta grada.Vodi je covek koji je zajedno samnom bio Prvak DS- stranke 2008 a sada je SNS.Sacuvaj me Boze …………….

  Reply
 • 1. januara 2018. at 18:07
  Permalink

  Patriotska Spona , okupljeni paraziti koi traže deo kolače u vladajućoj koalici, kancelariju , radno mesto u opštini i druge benificije , sačuvaj nas bože od ovih propasnika.

  Reply
  • 7. januara 2018. at 05:13
   Permalink

   Koja izrecena glupost i ostade Steva Milankovic ziv. Pre svega Stevo treba znati osnovne podatke o Udruzenju koje postoji tek 10 meseci.
   Udruzenje potomaka i ratnika Patriotska Spona 1912-1999 godine ne moze biti parazitsko kako ti to lupetas jel nista nije dobilo od grada Smedereva niti iz budjeta grada. Niti od bilo koga dobiva neka srestva.
   U udruzenju su se okupili ljudi koji su potomci svojih dedova ili ucesnici ratova-veterani. Promovisu patriotizam bez podela , promovisu nase nacionalne vrednosti i tradiciju.
   Svaku aktivnost koju je udruzenje organizovalo bila je zahvaljujuci clanovima udruzenja i zelji da se uradi nesto pozitivno, jedna od akcija je i pomoc socijalno ugrozenoj porodici samohranoj majci male devojcice koja je i zrtva porodicnog nasilja zbog cega je morala biti sa detetom i u sigurnoj kuci. Troskove koje ima udruzenje podmiruje se iz djepova clanova. Grad Smederevo ni jedan dinar nije dao udruzenju. Sve to znam jer sam i ja clan udruzenja i pozivam sve dobronamerne gradjane da se prikljuce i zajednicki da ostvarujemo program udruzenja , lepo se druziti i promovisati nacionalne vrednosti, patriotizam i rodoljublje, negovati i cuvati secanje na nase hrabre pretke, lepo se druziti i ceniti jedni druge.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *