POKLONI ZA NAJBOLJE UČENIKE

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika u Gradskoj upravi je organizovan svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su tokom prethodne školske godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Tim povodom, najboljim učenicima gradonačelnica Jasna Avramović uručila je prigodne paketiće i zahvalnice.

-Grad je stasao, stao na zdrave noge i sada može da ulaže mnogo više sredstava u vas. Mi smo tu kao lokalna samouprava da vam pomognemo, i u studiranju i u vašem usavršavanju, i da stvaramo ambijent da sutra kada završite fakultete možete i da radite i da se vratite u svoj grad. To je naša želja, da ne odlazite iz Smedereva, jer Smederevo postaje dobra destinacija za život – rekla je gradonačelnica Jasna Avramović obraćajući se prisutnim učenicima, i poželela njima i njihovim porodicama zdravlje, sreću i još više diploma i uspeha.

Najuspešnijih je u individualnoj konkurenciji bilo ukupno 47-oro. Od tog broja, osnovci su osvojili dva prva, osam drugih i četiri treća mesta, dok su srednjoškolci imali osam prvih, devet drugih i šesnaest trećih mesta na republičkim takmičenjima. Svih šest međunarodnih nagrada gradu na Dunavu doneli su učenici muzičke škole „Kosta Manojlović“.

Svoje mesto među najboljima izborile su i četiri ekipe, po jedna iz osnovne škole „Branislav Nušić“ i ekonomsko-trgovinske škole „Despot Đurađ“ i dve iz smederevske Gimnazije.

-Okupili smo se da još jednom javno afirmišremo i pohvalimo vaše znanje, trud, entuzijazam, koje ste uložili u prošloj školskoj godini. Kada je reč o nagradama bilo ih je ukupno 83. Od čega 47 na republičkim takmičenjima i 6 međunarodnih i mi možemo da kažemo da smo ponosni što ste u ovolikom broju, zahvaljujući svom trudu, radu i zalaganju uspeli da svoj grad prezentujete u najboljem svetlu – rekla je  Miljana Kravić, članica Gradskig veća za obrazovanje.
Svima su, ranije, povodom Dana grada, isplaćene i novčane nagrade za postignute uspehe. Iz lokalne samouprave najavljuju da će i naredne godine pomagati učenicima naših škola da ostvaruju što bolje rezultate.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *