„ZIMSKA BAJKA“ U TVRĐAVI

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, grad Smederevo je ove godine odlučio da za najmlađe sugrađane obezbedi kutak u kojem će moći da uživaju u zimskim čarolijama. Kako je navedeno na zvaničnoj stranici lokalne samouprave, da bi se „doprinelo prazničnoj čaroliji i radosti građana Smedereva, ali i okolnih gradova, posebno najmlađih posetilaca, Grad Smederevo će u Tvrđavi organizovati program pod nazivom „Zimska bajka“, sa idejom da preraste u višegodišnju koncepciju obeležavanja novogodišnjeg i božićnog perioda“.

Prvu priliku za to mališani, ali i ostali posetioci Tvrđave imaće već u nedelju, 24. decembra, zahvaljujući predstavi „Ledeni poklon“, čije izvođenje je zakazano u dva termina, od 17 i 19 časova.

-Prazničnu atmosferu upotpuniće i predstava „Ledeni poklon“ u kojoj će se mališani sa mladim beogradskim glumcima igrati, navijati za spasavanje novogodišnjih poklona i Deda Mraza koji je simbol dobrote, pravednosti, darežljivosti, blagosti i ljubavi – navedeno je na sajtu grada.

Predstava će biti izvedena u još tri termina, u ponedeljak, 25. decembra u 17.30 i u sredu, 27. decembra, od 16.30 i 18.30 najavljuju iz lokalne samouprave.

– Želeći da prati trend većih gradova i da povodom predstojećih praznika obraduje građane Smedereva i okolnih gradova, posebno one najmlađe, Grad Smederevo će u Tvrđavi organizovati program „Zimska bajka“, koji će trajati naredna dva meseca. U neopisivo lepom ambijentu drevnih srednjovekovnih zidina, čiji su drvoredi sada u novom ruhu, obogaćeni ukrasima raznih boja koji čitav prostor Tvrđave čine bajkovitim, nakon nekoliko zima pauze, ponovo će u našem gradu proraditi klizalište. U smederevskoj Tvrđavi će, sem klizališta (dimenzija 10 h 20 metara), biti postavljena i staza za klizanje (duga 120 metara), a biće nabavljene i klizaljke, kao i posebna pomagala za decu – rekviziti za učenje klizanja – navode u lokalnoj samoupravi.

„Grad Smederevo poziva mališane i učenike, ali i starije posetioce, da tokom novogodišnjih i božićnih praznika i školskog zimskog raspusta posete Tvrđavu, uživaju u avanturama na ledu i drugim prazničnim raznolikim ponudama i programima, radujući se čaroliji „Zimske bajke“ koja će svakog od nas odvesti u čudesni svet radosti, mašte i lepote“, saopšteno je na stranici grada Smedereva.

J.V.

 

2 thoughts on “„ZIMSKA BAJKA“ U TVRĐAVI

 • 15. februara 2018. at 13:40
  Permalink

  Od kada do kada je klizalište otvoreno za decu?

  Reply
 • 24. decembra 2017. at 23:24
  Permalink

  bas je divno 🙂 bravo

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *