„ЗИМСКА БАЈКА“ У ТВРЂАВИ

Поводом новогодишњих и божићних празника, град Смедерево је ове године одлучио да за најмлађе суграђане обезбеди кутак у којем ће моћи да уживају у зимским чаролијама. Како је наведено на званичној страници локалне самоуправе, да би се „допринело празничној чаролији и радости грађана Смедерева, али и околних градова, посебно најмлађих посетилаца, Град Смедерево ће у Тврђави организовати програм под називом „Зимска бајка“, са идејом да прерасте у вишегодишњу концепцију обележавања новогодишњег и божићног периода“.

Прву прилику за то малишани, али и остали посетиоци Тврђаве имаће већ у недељу, 24. децембра, захваљујући представи „Ледени поклон“, чије извођење је заказано у два термина, од 17 и 19 часова.

-Празничну атмосферу употпуниће и представа „Ледени поклон“ у којој ће се малишани са младим београдским глумцима играти, навијати за спасавање новогодишњих поклона и Деда Мраза који је симбол доброте, праведности, дарежљивости, благости и љубави – наведено је на сајту града.

Представа ће бити изведена у још три термина, у понедељак, 25. децембра у 17.30 и у среду, 27. децембра, од 16.30 и 18.30 најављују из локалне самоуправе.

– Желећи да прати тренд већих градова и да поводом предстојећих празника обрадује грађане Смедерева и околних градова, посебно оне најмлађе, Град Смедерево ће у Тврђави организовати програм „Зимска бајка“, који ће трајати наредна два месеца. У неописиво лепом амбијенту древних средњовековних зидина, чији су дрвореди сада у новом руху, обогаћени украсима разних боја који читав простор Тврђаве чине бајковитим, након неколико зима паузе, поново ће у нашем граду прорадити клизалиште. У смедеревској Тврђави ће, сем клизалишта (димензија 10 х 20 метара), бити постављена и стаза за клизање (дуга 120 метара), а биће набављене и клизаљке, као и посебна помагала за децу – реквизити за учење клизања – наводе у локалној самоуправи.

„Град Смедерево позива малишане и ученике, али и старије посетиоце, да током новогодишњих и божићних празника и школског зимског распуста посете Тврђаву, уживају у авантурама на леду и другим празничним разноликим понудама и програмима, радујући се чаролији „Зимске бајке“ која ће сваког од нас одвести у чудесни свет радости, маште и лепоте“, саопштено је на страници града Смедерева.

Ј.В.

 

Comments are closed.