STOTI BROJ ELEKTRONSKOG BILTENA CRVENOG KRSTA SMEDEREVO

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju održana je tribina povodom obeležavanja objavljivanja stotog broja Elektronskog biltena Crvenog krsta Smederevo. Prvo izdanje nastalo je u avgustu 2009. godine, i od tada, jednom mesečno, u kontinuitetu, ovaj bilten elektronskim putem stiže na adrese prijatelja, saradnika organizacije i donatora.
Prisutne su pozdravili predsednica lokalne organizacije Živoslava Lazić i član Gradskog veća za socijalna pitanja Dragan Stanić. Oboje su istakli značaj koji ovo elektronsko izdanje ima za promociju aktivnosti Crvenog krsta Smedereva, rad ovdašnjih volontera i humanost naših građana.
-Bilten sadrži informacije o aktivnostima Crvenog krsta Srbije i Smedereva, a u njemu se prenose i informacije o aktivnostima ove humanitarne organizacije koje su u prethodnom periodu objavljene u različitim medijima. Dosta se čitaju i rubrike „Humanost na delu“, „Aktuelne teme“, „Korisni projekti“, „Zdravlje“ i „Zanimljivosti“. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprineli da bilten bude bogatiji i sadržajniji – rekao je obraćajući se prisutnima mr Slobodan Stanković, predsednik Komisije za informisanje i marketing UO Crvenog krsta Smederevo.
O značaju informisanja za humanitarne organizacije sa posebnim osvrtom na korišćenje društvenih mreža govorila je dr Vesna Opavski sa Univerziteta Donja Gorica u Podgorici, a na tribini je bilo reči i o međugeneracijskoj solidarnosti i suzbijanju nasilja nad starima.
O značaju volonterskog rada za mlade govorila je Maja Đorđević, učenica četvrte godine rednje stručne škole „Despot Đurađ“, koja je član terenske jedinice Crvenog krsta Smederevo.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *