ZBOG RAZBOJNIŠTVA I TEŠKIH KRAĐA UHAPŠENA I TRI MALOLETNIKA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 97 osoba koje se sumnjiče da su izvršili krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo. Među uhapšenima je i šest lica iz Smedereva, od kojih su tri maloletna, saopšteno je iz MUP-a.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili 26 teških krađa, uhapšeni su N.S. (18) i još tri maloletna lica, koji se terete da su oštećenima naneli štetu od oko 1,6 miliona dinara. Kod osumnjičenih su pronađena dva kompjutera, parfem i pet boca alkoholnih pića koji potiču iz krivičnih dela.

Zbog razbojništva koje je izvršio u naselju Mali Krivak, uhapšen je Š.S. (37). On se tereti da je u više puta udario u glavu oštećenog i ukrao mu tašnu i 12.000 dinara.

Zbog sumnje da je opljačkao jednu ženu, kojoj je prišao i iz ruku oteo novčanik sa ličnim dokumentima i mobilni telefon, uhapšen je D.R. (34), kome se na teret stavlja krivično delo teška krađa.

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.

Takođe, u okviru ovih akcija podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba.

Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

 J.V.

Komentari za “ZBOG RAZBOJNIŠTVA I TEŠKIH KRAĐA UHAPŠENA I TRI MALOLETNIKA

  • 7. decembra 2017. at 17:50
    Permalink

    Uzimaju od Bogatasa sto su se 90tih mnogo vise obogatili .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *