JASNA OMOGUĆILA MONOPOL „KOPERNIKUSU“?

Kablovski distributer „Kopernikus“ monopolista je u ovoj delatnosti na našoj teritoriji, pošto je, prema saznanjima „Smedrevskih“, za ostale operatere gradska kuća, u kojoj sve službe pod kontrolom drži gradonačelnica Jasna Avramović, zatvorena, a Smederevo „zabranjeni grad“. Prema informacijama do kojih smo došli, iako su, kako to nalažu zakonske procedure, podneli zahtev za dobijanje urbanističkih uslova za postavljanje mreže u Smederevu, jedan od distributera, „Astra telekom“, već mesecima čeka na neophodna odobrenja, i isto toliko na bilo kakav odgovor nadležnih lokalne samouprave. Odugovlačenje na ruku najviše ide „Kopernikusu“ koji već dvanaest godina nelegalno posluje, o čemu su „Smederevske“ već pisale.
Osim što nema glavni projekat ni građevinsku dozvolu za postavljanje infratsrukture na teritoriji Smedereva, kablovski distibuter „Kopernikus“, bez odobrenja i bilo kakvog ugovora koristi bandere EPS Distibucije i stubove javne rasvete lokalne samouprave. Neznanje ili nezainteresovanost sugrađana, takođe im ide na ruku, pa kablove razvlače i preko privatnih poseda, iako na to, zbog nedostatka validne dokumentacije, nemaju nikakvo pravo.
Da nelegalno koriste infrastrukturu EPS Distribucije potvrđuje dopis u kojem je jasno navedeno da „Kopernikus“ nema odobrenje ovog javnog preduzeća da u Smederevu kablove razvlači koristeći njihove stubove.
-Eletrodistribucija Smederevo nema važeći, tzv. ugovor o regulisanju međusobnih odnosa po pitanju instaliranja KDS instalacija na stubovima elektrodistributivnih vodova sa firmom Kopernikus technology, niti je data naša saglasnost za izvođenje tih radova. Po pitanju KDS instalacija koje su samovlasno ranije postavljene ili se sada postavljaju po našim stubovima, postupa se po instrukcijama EPS distribucije d.o.o. Beograd, zavisno od okolnosti, uključujući i obraćanje sudskim organima, radi nalaganja da se kablovi uklone – navodi se u dopisu do kojeg su došle „Smederevske novine“.
Naša redakcija došla je u posed još jednog dokumenta, gotovo identične sadržine, koji datira još iz 2010. godine. Iz njega se vidi i da se „Kopernikus“ koristi prevarom, kako bi pojedine sugrađane „privoleo“ na saradnju.
-Dopis koji vam je upućen od kablovskog distributera „Kopernikus technology group“ je neistinit, jer on sa ED „Centar“ Kragujevac – ogranak ED „Elektromorava“ Smederevo nema ugovor za postavljanje kablovskog razvoda po el. energetskim objektima, a nema ni potrebnu građevinsku dozvolu za razvod – navedeno je u dokumentu iz 2010-te godine.
„Smederevske“ su već pisale o havariji koju je izazvalo takvo nelegalno postavljanje kablova na stubove EPS-a u ulici Generala Ždana na Carini 2009. Godine, kada je materijalnu štetu pretrpelo oko 50 porodičnih domaćinstava. Tadašnji šef odeljenja za elektroradove u „Elektromreži“ Beograd Valerian Aksić, potvrdio je za javnost da su oni utvrdili da je do havarije došlo jer je kablovski distributer „Kopernikus“ razvukao mrežu ispod dalekovoda, bez saglasnosti „Elektromreže“.
Prema tvrdnjama pojedinih sugrađana, onda kada im ne dozvole da kablove razvuku koristeći bandere ED, „Kopernikus“ ih prebacuje na stubove javne rasvete koji pripadaju lokalnoj samoupravi, uprkos tome što nemaju građevinsku dozvolu ni odbrenje za to. Na taj način izbegavaju troškove naknada i taksi koje bi morale da se sliju u kasu grada. Pravo je pitanje koliko je budžet grada po ovom osnovu oštećen za sve ove godine i ko je „Kopernikusu“ omogućio da u našem gradu ubira prihode, bez ikakvih troškova. Uz to, građanima naplaćuju najskuplju pretplatu za kablovsku televiziju, koja mesečno iznosi 1.400 dinara. Samo letimičnim zbrajanjem cifara, ispada da je „Kopernikus“ u Smederevu za dvanaest godina zaradio više stotina miliona dinara.
Podsećamo, „Kopernikus“ je svoje poslovanje u Smederevu započeo 2005. godine, u vreme kada je predsednica opštine bila aktuelna gradonačelnica Jasna Avramović. Tada je, prema našim saznanjima postojao izvesni protokol o saradnji, ali na taj dokument nije stavljen potpis, pa je pitanje u kojoj meri on može biti osnov da privatnik javnu infrastrukturu, koja je vlasništvo svih građana, koristi besplatno i da li bi isti slučaj bio i sa nekim drugim operaterom, koji bi „Kopernikusu“ mogao da predstavlja konkurenciju u Smederevu.

J. Šešlak

19 thoughts on “JASNA OMOGUĆILA MONOPOL „KOPERNIKUSU“?

 • 8. decembra 2017. at 12:35
  Permalink

  Zašto ovaj Šešlak briše sve komentare koji opisuju sve lopove iz redova sns a rade u državnim preduzećima, npr Domu zdravlja? Što samo da se Jasna blati?

  Reply
 • 7. decembra 2017. at 21:03
  Permalink

  Imam osecaj kada isprate Jasnu ,svi ti kotoboze njeni verni pratioci ce da predju na Stosicevu stranu da bi sacuvali svoje funkcije ,i opet ista pesma ,sve je isto samo Jasne nema.

  Reply
 • 7. decembra 2017. at 20:53
  Permalink

  Danas sam video Jasnu izbliza , zena se pretvorila u avet , nedao mi dragi Bog da dodjem do te tacke do koje je ona dosla. Politika moze da podigne coveka a moze i da ga unisti kao sto je u slucaju Jasne Avramovic. Za sve postoi rok trajanja , a ona je svoj rok trajanja ubrzala tako sto je oko sebe okupila sve sebi slicne , licemere zeljne novca moci i vlasti . Gledjuci realnu situaciju u Smederevu na politickoj sceni , zakljucak , sve su to licemeri ,glumci ,cinkarosi i koristoljubivi prevaranti.

  Reply
 • 7. decembra 2017. at 10:54
  Permalink

  Jasmina Vojinović sto se foliraš sa dr Jasnom u Vranovu kad joj ovamo radiš iz leđa. Pijes kafu sa Jovanom Bečom i pljujes po njoj. A viđena sa Stošićem pre neko veče u Kovinu to ne pričaš doktorki ?

  Reply
  • 7. decembra 2017. at 18:52
   Permalink

   Znači i Ćuvikara napusta brod koji tone. Ne primajte te Jasnine uvlakače ,oni rade samo za sebe.

   Reply
 • 6. decembra 2017. at 19:07
  Permalink

  Šešlak kakvu pobedu danas u opštini slavi Drp Jasna ,Vlada Abramovic,Ćuvikara,Vlada Lasta,Mirko Svirko. Kažu da samo sačekaju Novu godinu i sve će biti po starom. Istraži sta se dešava u opštini.

  Reply
 • 5. decembra 2017. at 14:06
  Permalink

  Cudna je covek zivotinja, ne zna da se povuce dostojanstveno . Jasna je sebe srozala i od sebe napravila klovna. Svi oni koji joj se lazno smeskaju i podrzavaju sutra ce joj okrenuti ledja . Oni su je i doveli dovde svojim lazima. Ostace sama i napustena od svih!

  Reply
 • 5. decembra 2017. at 12:13
  Permalink

  Nije mi jasno sta je toliko inspirise da na svakom koraku pravi budalu od sebe.Po Beogradu je izbegavaju kazu bezite ide „luda Jasna“ zeno ne ponizavaj se vise i ne trazi nemoguce.Svojom bahatoscu si sve odjurila od sebe ostala si sama i luda.Kad ustanes ujutro posle neprospavane noci jer citavu noc smisljas nove lazi i prevare umij se i pogledaj u ogledalo.Vidi na sta licis !!!!!Na strasilo koje ni hiljadu voda ni sapuna ne moze da opere.Prljavstina je duboko u tebi ali je izasla na povrsinu.Razmisli sta ostaje iza tebe.Nista……..

  Reply
 • 5. decembra 2017. at 07:49
  Permalink

  Jasna jači smo od sudbine niko nam nista ne moze. Kakav Malović,Jasni niko nista ne moze vlada ce Smederevom jos dva mandata u inat vama a posle ce je naslediti brat pa bratanac itd. Cokić ce i dalje biti poslanik barem dva mandata. Sestre i braca ce i dalje biti odbornici. Ceo sprat u opštini zvaće se tetkin sprat ma zgrade ce se zvati tetkin zgrada.

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 21:44
  Permalink

  Ko stiti drp Jasnu? Ko drzi tu zenu na vlasti ako je sve sto pisete tacno? Prisivate joj raznorazne malverzacije , a ona i dalje na vrhu! Pusta film o sebi, gde se Vucic i ne spominji, a ona i dalje na vrhu! Da li je ta zena neunistiva?

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 20:26
  Permalink

  Evo Sultanija je ceo dan po palati Srbija jurila predsednik,a osmim kulturnog javljanja nista vise nije uspela da uradi. Nije uspela da kaže nista sto novine svaki dan pisu o njenim aferama ,niti da se zali na Malovića. Mene je bilo sramota da je gledam kako juri i moljaka po salonu. Sramota nasta je spala , postala je obična krpa. Zamisli Sultanija je usla da igra šah u salu,a nista ne zna o šahu . Tragi komično sta je zena spreman da uradi da ostane jos koji dan na vlasti.

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 19:52
  Permalink

  Pa jeste sve po zkaonu ali po Jasninom zakonu , ja i samo ja drp , cuvajte svoja radna mesta direktora, nacelnika , inspektora , jer ako radite drp za mene a malo samo malo drp i za sebe sacuvali ste i svoja radna mesta, Jasnina tacka zakona o drpokratiji , sta znaju gradjani sta je drp ,posto su glupi i da saznaju nece im biti jasno kako smo svi slozno drp radili .

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 17:59
  Permalink

  Pazi kuda ides,zato pazi ko te prati,
  pazi kako sejes,tako ce i da ti se vrati!
  Pazi cemu se veselis,tudje ne pozeli,
  u celiji ces hladnoj drustvo gadno sad da delis!
  Kada si varala,gradom harala,ljude smarala,bukvalno sve zakone rusila i obarala,vrata nogom otvarala,ali bolelo te uvo nisi prestajala da gazis!
  Sada svodimo racune,puno si ih imala,igrala se boga,zasrala si mnogo!
  Sad ces dobiti sta si trazila,zato sto nikad nisi pazila!
  Sad grabis ko nikad,jer ti prolazi vreme,
  nadohvat uspeha, ali..
  ONI paze na tebe!!!

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 17:27
  Permalink

  Ti si Sultanija nepopravljiva! Kriminalac je uvek kriminalac, dok se ne nađe iza rešetaka. Nije mi Jasno, šta čeka ova vlast sa hapšenjem Jasne Avramović? Ko nju štiti? Jel možda neko čeka da se opet desi neka havarija kao 2009. godine kada je 50 porodica pretrpelo materijalnu štetu? A tek ne daj Bože da se nešto desi sa onim Jasninim cisternama sa gasom koje prolaze svakoga dana kroz centar Smedereva!

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 17:13
  Permalink

  Čim Mačora pomenete, da li u tekstu ili komentarima, odmah mi se trči u wc. Da mi je samo znati gde ovakve likove pronalazi Drp Jasna Avramović. Katastrofa! Mada ljudi kažu da se sličan sličnom raduje. I kad imate ovkve predstavnike u vlasti kao što su Mačor i Jasna, onda niko nije kriv kad naši sugrađani imaju lošu sliku o SNSu u Smederevu. Posle celu stranku i sve naprednjake izjednačavaju sa takvima. Sa nepismenima i kriminalcima!
  Gore u tekstu je sve jasno ko dan. Hteo bih da pitam kada će da se stane na put kriminalu sultanije Drp Jasne Avramović?

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 14:48
  Permalink

  Osurili su se od para! Malverzacije, provizije, zaposljavanja…Posao je imao posebnu tarifu , doduse u zadnje vreme je bilo snizenje za poslove na odredjeno!Sto bi nas narod rekao kolko para toliko muzike!

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 14:31
  Permalink

  Nije mi jasno kako se to od plate kupuju stanovi, lokali,automobili, skupocen namestaj….? Pitam Jasnu i njenu svitu. Pojasnite nam da i mi koji radimo kupimo isto!?

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 14:27
  Permalink

  Ko zna sta ce sve da iskoci na videlo kada se otvori Pandorina kutija? Ona i njeni saradnici su debelo inkasirali od kad su na vlasti! Stanovi u BG-u se kupuju kao cipele!

  Reply
 • 4. decembra 2017. at 14:19
  Permalink

  Bas lepa tema za skupštinu . Posto se ona stalno busa u grudi da sve radi po zakonu. Da vodi računa o parama građana. Da vidimo gde su naši novci. Mačor bas odlična tema za tebe.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *