GRADONAČELNICA „PRITISKALA“ ODBOR POVERILACA „ŽELVOZ“-a!?

Iako je prošlo pola godine od prodaje „Želvoza“, za javnost je još uvek misterija kako je moguće da je tolika imovina prodata za samo 163 miliona dinara, iako je procenjena vrednost fabrike u stečaju bila 1,15 milijardi dinara. Postupak je potom obustavljen, a novi vlasnici su „zauzeli“ odmaralište na Jugovu koje je izuzeto iz prodaje, zbog čega su se žalili, o čemu je naš portal već pisao. „Biznis“, kako u pojedinim istupima u javnosti tvrde predstavnici menadžmenta, uveliko razvijaju, a novoosnovana firma „Želvoz 026“ ugovara nove velike poslove i u potrazi je za radnicima koji bi ih izvodili.
U međuvremenu, „Smederevske“ su došle do saznanja da je na postupak prodaje nekadašnjeg remontera, „preslišavanjem“ članova Odbora poverilaca, značajno uticala i gradonačelnica Jasna Avramović. Upućeni tvrde da je predstavnici Gradske uprave u Odboru poverilaca, uoči otvaranja ponuda u Beogradu, gradonačelnica jasno rekla da „ovo danas mora da se završi“ i da „moraju da glasaju“ za prodaju „Želvoza“ u stečaju. Predstavniku JKP „Vodovod“ u Odboru poverilaca naloženo da je glasa istovetno kao i predstavnik lokalne samouprave. Predstavnik „Ćimolaje“, saznajemo, nije ni glasao zbog sukoba interesa, pošto je i ova firma podnela ponudu, koja ispostavilo se, nije bila najniža.
-Tokom otvaranja ponuda, zanimljivo, predstavnici „Victory solutions“-a i „Ćimolaje“, dve firme koje su dostavile ponude za kupovinu fabrike, istoivremeno su izašli iz prostorije. Tog dana ništa nije moglo da se odluči, pošto je ponuda bila izuzetno niska, a čekalo se i mišljenje Agencije za osiguranje depozita. O svemu, je, zato, morao da se izjasni Odbor poverilaca. Saglasnost Agencije za osiguranje depozita je stigla, a javnost već zna da je naknadno, Odbor poverilaca prihvatio da „Želvoz“ bude prodat za 163 miliona dinara. Nejasno je ostalo kako se odejdnom pojavila ova firma, kada se znalo da je fabrika „namenjena“ „Ćimolaji“ – svedoči naš izvor.
Navodi i da je u međuvremenu, za kupovinu „Želvoza“ stiglo i pismo o namerama, firme koja je bila spremna da plati mnogo više od cene za koju je fabrika prodata.
-Kada je ta ponuda pristigla, moglo je da se ide na ponovno oglašavanje prodaje. Niko, pa ni predstavnik lokalne samouprave u Odboru poverilaca, nije smeo da ode kod gradonačelnice, saopšti joj nove okolnosti i predloži novu prodaju. Kaže, Jasna Avramović bila je dovoljno neprijatna kada je čula da „posao“ nije završen u Beogradu i da Odbor poverilaca mora naknadano da odlučuje i niko nije želo da trpi nove uvrede zbog eventualnog novog predloga – kaže naš sagovornik.
Da je gradonačelnica, zajedno sa svojim saradnikom, nekada zastupnikom kapitala, a sada direktorom „Želvoz 026“ Miloradom Stojkovićem, sve vreme uticala na dešavanja u fabrici, javna je tajna, a o njenom uticaju povremeno su govorili i predstavnici pojedinih sindikata, pre nego je nad „Želvozom“ proglašen stečaj. Znalo se, a to je sama potencirala u javnosti, da forsira „Ćimolaju“, pa je dugo delovalo da će upravo famozni italijsnaki investitor, koji je i zakupio halu, postati novi vlasnik imovine remontera. Šta se tačno dogodilo, do sada je javnosti ostalo nepoznato, a naš sagovornik ističe ozbiljnu sumnju da je uoči pete prodaje i konačne kupovine, postignut dogovor između dva konkurenta, sa kojim je, moguće, bila upoznata i gradonačelnica Jasna Avramović, koja je uticajem na članove Odbora poverilaca, posredno mogla da obezbedi ovakav ishod.

J. Šešlak

3 thoughts on “GRADONAČELNICA „PRITISKALA“ ODBOR POVERILACA „ŽELVOZ“-a!?

 • 30. novembra 2017. at 20:19
  Permalink

  J… vise Jasnu , pa bre ima li negde da ona nije umesana u neku prevaru , kako je moguce da je i dalje podrzavaju i drze na vlasti , pa policija treba da pohapsi celu gradsku upravu i direktore javnih preduzeca . Dali je moguce da se sve to desava i da niko nista ne preduzima i doklen ce da bude ovako. Ako Jasna i ovi opstinski pacovi zajedno sa ostalom povezanom i organizovanom lopovskom bagrom ostanu na vlasti ,Smederevo i gradjani su osudjeni na torturu ,ponizavanje, uslovljavanje i na kraju jebes takav zivot .

  Reply
 • 29. novembra 2017. at 13:40
  Permalink

  Uvaženi Tužioci trebalo bi da provere ove navode ali bez angažovanja Rate Lazarevića,sudskog veštaka za ekonomsko- finansijsku oblast,u cilju sveobuhvatne,detaljne i kvalitetne provere.

  Reply
 • 29. novembra 2017. at 11:49
  Permalink

  Vidim da sultanija Drp Jasna Avramović odlazi sa mesta gradonačelnika samo sa lisicama na rukama. Opasan kriminalac samo na taj način može da ode sa vlasti. Duboko je ona ogrezla u korupciju i kriminal. Ajd što je kriminalac, nego toliko laže da je to prešlo u bolest. Čista patologija. Kaže Sultanija na bini CZK u subotu kako je zaposlila 20.000 ljudi za 4 godine. Ej, pa to je 4 železare! A poslanik Orlić joj odgovara na toj istoj bini, da ni Beograd nije za to vreme zaposlio toliko ljudi!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *