СТРЕЉАШТВО: НОВИ РЕКОРД ПО БРОЈУ УЧЕСНИКА

На најбољем стрелишту у Србији, на стрелишту Спортске хале Смедерево, овог викенда, биће више од 200 стрелаца 37 екипа из 8 земаља, учесника трећег међународног турнира за младе, у оквиру два такмичења: „Гран при Смедерева“ и „Омладински Валтер куп“.
Више од 320 излазака на ватрену линију забележиће такмичари, међу којима је чак четири учесника Олимпијских игара младих 2018. у Буенос Аиресу. Учесници ће првог дана турнира, у суботу, 25. новембра, на „Гран прију Смедерева“ наступати у категоријама кадета, млађих јуниора и јуниора, појединачно и екипно. Другог дана, у недељу 26. новембра, сви наступају у апсолутној категорији на „Валтер Купу“, где осим медаља могу освојити и пушку „Walther LG 400“ и пиштољ „Walther LP 400“.
– Све је почело са жељом да искористимо капацитете и могућности стрелишта у Спортској хали Смедерево, које смо почели да користимо 2012. године. Врло брзо смо се доказали пред нашим матичним савезом као добар организатор бројних такмичења, а пре свега оних из олимпијског А програма: државног шампионата и финала купа Србије. Већ следеће, 2013. поверена нам је организација и првог међународног такмичења из календара Европске стрељачке конфедерације, квалификација за Европске игре младих. Тест смо успешно положили и одмах смо наредне године добили и организацију финала овог престижног турнира за младе стрелце – каже Марија Аничић, портпарол Стрељачке дружине „Смедерево“ и члан управног одбора и додаје:
-Већ тада смо схватили да смо стекли довољно искуства и да имамо тим који може самостално да организује међународни турнир. Уз логистичку и техничку помоћ Стељачког савеза Србије, који стоји иза нас и нашег турнира, који је уврштен и у званични календар Европске стрељачке конфедерације.

Идеја је, објашњава, дошла од Бобана Маринковића, тренера и секретара смедеревске стрељачке дружине. Са међународних турнира, и посебно као тренер сарадник по позиву у репрезентацији Србије за млађе категорије пиштољем, донео је у клуб не само идеју коју је требало реализовати, већ и генералног спонзора, немачку компанију Валтер, једног од највећих светских произвођача оружја, која вредним наградама даје одмах у старту кредибилитет овом турниру, али и своје име у називу.
Слоган турнира гласи: „Ослободи свој таленат“.
Финална такмичења биће одржана у недељу од 12 до 16 часова, а пратиће их свирка уживо смедеревског рок бенда „Need“, најављују организатори. Улаз на стрелиште је слободан.

СДН

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *