STRELJAŠTVO: NOVI REKORD PO BROJU UČESNIKA

Na najboljem strelištu u Srbiji, na strelištu Sportske hale Smederevo, ovog vikenda, biće više od 200 strelaca 37 ekipa iz 8 zemalja, učesnika trećeg međunarodnog turnira za mlade, u okviru dva takmičenja: „Gran pri Smedereva“ i „Omladinski Valter kup“.
Više od 320 izlazaka na vatrenu liniju zabeležiće takmičari, među kojima je čak četiri učesnika Olimpijskih igara mladih 2018. u Buenos Airesu. Učesnici će prvog dana turnira, u subotu, 25. novembra, na „Gran priju Smedereva“ nastupati u kategorijama kadeta, mlađih juniora i juniora, pojedinačno i ekipno. Drugog dana, u nedelju 26. novembra, svi nastupaju u apsolutnoj kategoriji na „Valter Kupu“, gde osim medalja mogu osvojiti i pušku „Walther LG 400“ i pištolj „Walther LP 400“.
– Sve je počelo sa željom da iskoristimo kapacitete i mogućnosti strelišta u Sportskoj hali Smederevo, koje smo počeli da koristimo 2012. godine. Vrlo brzo smo se dokazali pred našim matičnim savezom kao dobar organizator brojnih takmičenja, a pre svega onih iz olimpijskog A programa: državnog šampionata i finala kupa Srbije. Već sledeće, 2013. poverena nam je organizacija i prvog međunarodnog takmičenja iz kalendara Evropske streljačke konfederacije, kvalifikacija za Evropske igre mladih. Test smo uspešno položili i odmah smo naredne godine dobili i organizaciju finala ovog prestižnog turnira za mlade strelce – kaže Marija Aničić, portparol Streljačke družine „Smederevo“ i član upravnog odbora i dodaje:
-Već tada smo shvatili da smo stekli dovoljno iskustva i da imamo tim koji može samostalno da organizuje međunarodni turnir. Uz logističku i tehničku pomoć Steljačkog saveza Srbije, koji stoji iza nas i našeg turnira, koji je uvršten i u zvanični kalendar Evropske streljačke konfederacije.

Ideja je, objašnjava, došla od Bobana Marinkovića, trenera i sekretara smederevske streljačke družine. Sa međunarodnih turnira, i posebno kao trener saradnik po pozivu u reprezentaciji Srbije za mlađe kategorije pištoljem, doneo je u klub ne samo ideju koju je trebalo realizovati, već i generalnog sponzora, nemačku kompaniju Valter, jednog od najvećih svetskih proizvođača oružja, koja vrednim nagradama daje odmah u startu kredibilitet ovom turniru, ali i svoje ime u nazivu.
Slogan turnira glasi: „Oslobodi svoj talenat“.
Finalna takmičenja biće održana u nedelju od 12 do 16 časova, a pratiće ih svirka uživo smederevskog rok benda „Need“, najavljuju organizatori. Ulaz na strelište je slobodan.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *