UHAPŠEN INSPEKTOR GRADSKE UPRAVE

Inspektor za zaštitu životne sredine Gradske uprave Smederevo, Aleksandar M. (38), uhapšen je u nedelju ujutru zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaju „Smederevske novine“. On se sumnjiči da je koristeći položaj „nameštao“ klijente privatnoj firmi svog poznanika iz Ćuprije i uzimao procenat od „zajedničkog posla“. Istovremeno, u Ćupriji je zbog zloupotrebe služebnog položaja podstrekavanjem, uhapšen Dragan U. (44), inače komunalni inspektor tamošnje opštinske uprave, čija je supruga vlasnica privatnog preduzeća „Eko servis sistem“ u tom mestu.
-Kada je bilo potrebno da neko preduzeće dostavi elaborat za procenu uticaja na životnu sredinu, Aleksandar M. bi, ponekad suptilno, a ponekad sasvim direktno, preporučivao firmu iz Ćuprije. Cenu izrade potrebne dokumentacije je određivalo privatno preduzeće, ali je službenik smederevske lokalne samouprave, svom poznaniku, koji je suštinski upravljao firmom, „sugerisao“ kome bi mogao da naplati više, a kome manje za svoje usluge. Dešavalo se da zahteva i dopunu dokumentacije, što bi povećavalo cenu klijentima. Procenat od takvih poslova Aleksandar M. bi dobijao delom putem isplata u kešu, a delom preko privatnog računa – kaže naš izvor blizak istrazi.
Ceo slučaj je, kako nezvanično saznajemo, rasvetljen nakon što su obojica uhapšenih bili „na merama“, odnosno praćeni i prisluškivani jedan period.
Utvrđeno je da je na ovaj način uhapšeni inspektor iz Smedereva „inkasirao“ oko 200.000 dinara. Istraga se, saznajemo, nastavlja, s obzirom na to da je obradom do sada bila obuhvaćena samo tekuća godina, a zloupotreba evidentirana kod pet preduzeća.
Inače, elaborati su zakonski ispravni, i u tom smislu, potvrđuju nadležni, nije bilo nikakvih zataškavanja nedostataka ili propusta koji bi eventualno mogli da dovedu do akcidenata ili imaju bilo kakvu opasnost po životnu sredinu ili građane.

Obojici uhapšenih je nakon policijskog zadržavanja određen pritvor do 30 dana, potvrđeno je za naš portal u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

J.V.

3 thoughts on “UHAPŠEN INSPEKTOR GRADSKE UPRAVE

 • 22. novembra 2017. at 11:11
  Permalink

  Nemoguce da se nesto u nasem gradu gesava in to jos protivzakonito a da nije odobreno ili precutno saglasno od svevinje…na nas grad.krle

  Reply
 • 20. novembra 2017. at 17:32
  Permalink

  Odmah i Baba Jasnu SA coporom u zatvor.

  Reply
 • 20. novembra 2017. at 16:17
  Permalink

  A ko moze da garantuje da i ta merenja nisu namestena posto se uvek desavalo da su zagadjenja u granicama normale?!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *