SMEDEREVO CENTAR STRELJAČKOG SPORTA SRBIJE

Ovog vikenda naš grad je domaćin dva takmičenja u streljaštvu. Na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u subotu će biti održano drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, a dan kasnije i prvo Prvenstvo Srbije u nadmetanju mešovitih parova vazdušnom puškom i pištoljem. Oba takmičenja su iz  međunarodnog A programa.

Smederevske strelce na drugom kolu kupa predstavlja devet strelaca. U disciplinama vazdušnom puškom nastupaju juniori Veljko Ilić, Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović i juniorka Natalija Tasić. Vazdušnim pištoljem takmiče se juniori Petar Adamović i Dušan Bojić, juniorke Ana Todorović i Tijana Dimitrijević i seniorka Ana Alentijev.

Takmičenje u subotu počinje u 9.00, a u nedelju u 10.00 časova. Finala mešovitih parova u disciplini pištoljem počinju u 13.00, a puškom u 14.00 časova. Ulaz na strelište u Sportskoj hali je slobodan za sve zainteresovane koji žele da vide ovo atraktivno takmičenje u najmlađoj disciplini sportskog streljaštva u kojoj je Srbija odmah u startu zauzela svetski tron i suvereno ga drži.

VELJKU ILIĆU EKIPNO SREBRO SA TURNIRA „OLIMPIJSKIH NADA“,

Veljko Ilić, kadetski reprezentativac Srbije u streljaštvu doneo je u Smederevo još jednu medalju sa međunarodne scene. Na 23. turniru „Olimpijskih nada“ u slovačkoj Njitri, koji okuplja budućnost svetskog streljaštva, kadetska reprezentacija Srbije, čiji je Ilić član, osvojila je drugo mesto vazdušnom puškom. U pojedinačnom plasmanu Ilić je prvog dana turnira bio nadomak finala, a drugog dana nije uspeo da popravi rezultat.

Tim Srbija 1, koji su sačinjavali kadetski reprezentativci Đorđe Savić, Stojan Stevanović i naš Veljko Ilić, sa 1839 krugova osvojio je srebrnu medalju na jednom od najboljih međunarodnih turnira u streljaštvu za mlade strelce. Bolji rezultat od naše reprezentacije imala je Ukrajina 1 sa 1.850 krugova. Treće mesto osvojila je Mađarska sa 1.826 krugova.

Sa prestižnog mitinga srpski reprezentativci su se kući vratili sa ukupno osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji (tri zlata, dva srebra, tri bronze) i četiri u ekipnom nadmetanju (dva zlata i dva srebra).

NOVICA PETROVIĆ NAJPRECIZNIJI NA ŽELETOVOM MEMORIJALU

Novica Petrović, strelac „Heroj Srbe“ bio je najprecizniji učesnik 15. „Želetovog memorijala“ u čast proslavljenog smederevskog sportiste. Ekipni pobednici u opštoj kategoriji bili su strelci iz Kikinde. U konkurenciji pionira trijumfovao je Miljan Dević iz Berana, dok je kod pionirki zlato pripalo Zorani Veljković, članici Crvene zvezde. Ekipni pobednici bili su dečaci „Smedereva“ i devojčice „Crvene zvezde“. Ovogodišnji, 15. memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ u Smederevu okupio je više od 70 strelaca iz Srbije i Crne Gore. Sledeći vikend u Smederevu obeležiće prvo državno prvenstvo u mešovitim parovima vazdušnom puškom i pištoljem.

SDN

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *