ФОНДАЦИЈА ЂОКОВИЋ РЕКОНСТРУИШЕ ВРТИЋ „ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ“

Представници Фондације „Новак Ђоковић“, Града Смедерева и предшколске установе „Наша радост“ потписали су уговор вредан 10,5 милиона динара намењених за реконструкцију крова и замену столарије на објекту „Весели цветови“ на Папазовцу.
Захваливши се фондацији са којом, како је истакла, град има добру сарадњу, градоначелница Јасна Аврамовић је подсетила да је Новак Ђоковић већ посетио овај смедеревски вртић и да ово није први пројекат који његова фондација реализује у Смедереву.
-Смедерево је један од ретких градова у којем скоро свака сеоска месна заједница има свој вртић, а с обзиром на то да имамо 270-оро деце на листи чекања, интензивно радимо на решавању тог проблема. Ускоро ће месна заједница „Доњи град“ да добије вртић површине око 300 квадрата, радимо и на опремању простора површине 400 квадрата у месној заједници „Карађорђев дуд“, где желимо да отворимо још један објекат – истакла је градоначелница.
Пројектна менаџерка Фондације Горана Џуџа Јаковљевић захвалила се локалној самоуправи и предшколској установи на уложеном труду да се створе сви предуслови за реализацију овог пројекта.
-Овим пројектом настављамно да радимо на побољшању услова предшколског образовања широм Србије и надам се да ћемо у наредних десет дана кренути са радовима. Висина донације је око 10,5 милиона динара, који ће бити уложени у рекоснтрукцију крова и замену столарије, што ће допринети бољим условима за боравак деце – навела је она.
Директорка предшколске установе „Наша радост“ Мирјана Ћосић истакла је да ће овом донацијом деца добити квалитетније образовање и васпитање у установи коју води, али и омогућити да и деца која нису корисници вртића, буду обухваћена неким програмима.
-Сваки дечак и девојчица, којих има 345-оро сада, довешће своје комшије и ми ћемо организовати нове облике рада. Проширивањем наше делатности омогућићемо сваком детету да добије добре васпитно-образовне почетке у нашој установи. Ово је трећа акција коју организујемо са Фондацијом. Када је господин Новак Ђоковић постао амбасадор УНИЦЕФ-а он је прво нас посетио, јер смо радили добре пројекте инклузије и добре посебне програме, које нам је град омогућио и били смо први у Србији који су кренули са тим. Након тога, 2012-те године добили смо донацију да, у сарадњи са градом, адаптирамо објекат у Липама за децу од 3 до 5,5 година, док још у Србији није ни било приче о томе. И ево сада, 2017-те, крећемо у већи обухват деце у граду – рекла је директорка.
Тренутно предшколска установа има 2806 корисника, од којих је око 500 обухваћено у сеоским месним заједницама. Директорка предшколске установе Мирјана Ћосић најавила је да се крајем наредне године очекује отварање још пет вртићких група у Цвијићевој улици, истакавши да листе чекања показју да деце у Смедереву има све више, али и да је то показатељ смањења незапослености, јер се у вртић примају деца чија су оба родитеља запослена.

Ј.В.

Снимак са догађаја, објављен на ТВ Смедерево, можете погледати овде.

 

 

Comments are closed.