ЕВРОПСКА БРОНЗА ВЕЉКА ИЛИЋА

Другу европску медаљу у стрељаштву у Смедерево доноси Вељко Илић, кадетски репрезентативац Србије, са финалног турнира Европске лиге младих у стрељаштву. Екипа Србије пушком освојила је треће место на деветом финалном турниру престижног такмичења младих стрелаца, које је одржано у Осијеку. После европског екипног злата којим нас је пролетос даровала Јасмина Миловановић, Вељко Илић, изданак смедеревске стрељачке школе, нас је обрадовао европском бронзом.

Прво учешће смедеревског стрелца на финалном турниру Европске лиге младих у стрељаштву и прва медаља. У Смедерево је из Осијека доноси Вељко Илић, кадетски репрезентативац Србије.
Кадетска репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу у деветој Европској лиги младих ваздушном пушком. У мечу за треће место на финалном турниру у Осијеку наша селекција је победила једног од фаворита, Француску резултатом 64 према 56. У екипи која је извојевала победу били су Ђорђе Савић из Стрељачког клуба „Око соколово“ из Косјерића и три имењакиње: Марија Коларевић и Марија Малић, чланице Стрељачке дружине „Јединство“ из Старе Пазове. Поред њих у нашем националном тиму, претходна три дана за поене који су екипу Србије довели у позицију да се бори за бронзану медаљу, била је још и Марија Завишић из Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда и наш Вељко Илић.

Резултати у мечевима за медаље се не бодују по истом принципу као и у такмичењу у групи. У групи се, у три појединачна дуела, гађају по четири серије од по десет метака. Бољи стрелац у свакој серији добија два поена, уколико је резултат нерешен свакоме следује по поен (укупно се „дели“ 24 поена у мечу). У финалу и у мечу за треће место свака екипа такође пријављује три члана, који има директног ривала у противничком тиму, али бодује се сваки хитац, а не серија. Пуца се укупно 20 дијабола, а после сваког хица прецизнији добија два бода, или бод ако је резултат изједначен. У једном појединачном дуелу „дели“ се 40, а у мечу укупно 120 поена.
– Бронза на финалу Европске лиге младих у Осијеку. Победа над Француском у борби за медаљу 64:56. За утеху, били смо бољи од победника Мађарске у групи са 16:8. Спортска срећа је превртљива, али је ово ипак, велики успех и медаља после 8 година. Честитке девојчицама и дечацима: Малић Марија, Коларевић Марија, Завишић Марија, Савић Ђорђе и Илић Вељко и стручном штабу: Икер Саша, Манојловић Иван и Савић Марко – написао је на свом фејсбук налогу Срећко Пејовић, спортски директор Стрељачког савеза Србије.

Коначан пласман у финалу Европске лиге младих пушком: 1. Мађарска, 2. Шведска, 3. Србија, 4. Француска, 5/6. Хрватска и Италија, 7/8. Норвешка и Италија.
Коначан пласман у финалу Европске лиге младих пиштољем: 1. Италија, 2. Пољска, 3. Француска, 4. Шведска, 5/6. Чешка и Украјина, 7/8. Литванија и Хрватска.

СДН

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *