ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД СЕДАМ ТОНА ХРАНЕ ЗА НАЈСИРОМАШНИЈЕ

Током само три дана, у акцији коју су организовале Банка храна и 34 хуманитарне организације у 17 градова Србије, грађани су прикупили више од 7 тона хране за најугроженије.  У овој акцији учествовала је 101- на „Maxi“, „Tempo“ и „Shop&Go“ радња, а сакупљена храна отишла је на трпезе оних којима је најпотребнија.

-У недељи у којој се обележава и Светски дан хране и Међународни дан борбе против глади, грађани Србије показали су јединство и хуманост и за најугроженије суграђане прикупили више од седам тона хране – саопштавају из Банке хране.

Удружење „Центар Звезда“ једна је од организација које сарађују са Банком хране.

-Наше Удружење Центар Звезда трећи пут учествује у овој акцији и имамо више него позитивна искуства. Захваљујући помоћи суграђана, прикупљено је довољно уља, брашна, шећера, тестенина и осталих намирница за наше кориснике који живе у два смештајна капацитета. Ово нам је и прилика да само заједничком сарадњом, као што је имамо са Банком хране и компанијом Делез Србија, можемо да помогнемо најугроженијим групама друштва – каже Татјана Дражиловић из Удружења „Центар Звезда“, а саопштавају из Банке хране.

-Још једном смо имали прилику да се уверимо у висок степен хуманости, емпатије и солидарности наших драгих купаца. „Делез Србија“ сарађује са Банком хране од самог почетка, до сада смо донирали близу две хиљаде тона хране и верујемо да заједничким снагама можемо дати још значајнији допринос борби против глади у насем друству –  рекао је Никола Папак, менаџер корпоративних комуникација компаније „Делез Србија“.

СДН

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *