U NEDELJU BESPLATNI ULTRAZVUČNI I GINEKOLOŠKI PREGLEDI U SMEDEREVSKOJ BOLNICI

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, pokrenulo Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 15. oktobra od 8 do 16 časova, u svim opštim bolnicama i domovima zdravlja širom zemlje, kao i u kliničkim centrima Niš, Kragujevac, Vojvodina i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu – saopštilo je ovo ministarstvo.

U istom terminu, svi zainteresovani sugrađani, i oni koji nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će da bez zakazivanja termina urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede u smederevskoj opštoj bolnici “Sveti Luka”.

Pored toga, pojedine zdravstvene ustanove koje u skladu sa raspoloživim kapacitetima budu u mogućnosti, u nedelju će obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i  merenje krvnog pritiska. Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u ovoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *