KULTURA: PUTOVANJE AFRIKOM, UMETNIČKE FOTOGRAFIJE

U okviru obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo u sredu, 11. oktobra, u 19 časova, svoja iskustva sa tromesečnog putovanja kroz Afriku sa zainteresovanim sugrađanima će podeliti dr Uroš Krčadinac, istraživač i umetnik u oblasti digitalnih medija. Krčadinac će publiku upoznati sa  doživljajima koji su obeležili različita mesta na putu koji ga je vodio kroz  Egipat, Sudan, Keniju, Ugandu, Ruandu, Demokratsku republiku Kongo, Tanzaniju, Zambiju, Namibiju. Programsko veče biće prilika za susret sa autentičnim svedočenjem o suočavanju sa pravim licima Afrike, o Africi bez predrasuda i spoznajama o ljudima koji nastanjuju taj kontinet.

-Priča o afričkoj avanturi Uroša Krčadinca koju su sa njim podelili dva saputnika, Lazar Pašćanović i Marko Đedović, priča je o dragocenosti živog, neposrednog iskustva i o  preispitivanju granica, psiholoških, civilizacijskih, kulturnih, geografskih, identitetskih, ali i važan izvor informacija o kulturi samostalnih putovanja – navode organizatori i naglašavaju da je ulaz u Koncertnu dvoranu za program „Atlas jednog putovanja – Afrika“ slobodan.

Uroš Krčadinac u svom radu povezuje iskustva iz oblasti računarskih nauka, vizuelnih umetnosti, književosti, animacije i interaktivnog dizajna. Predavač je na Fakultetu za medije i komunikacije, na Departmanu za digitalne umetnosti. Sa Lazarom Pašćanovićem i Markom Đedovićem potpisuje knjigu „Bantustan“, dokumentarni roman posvećen putovanju kroz afričke zemlje.

U Galeriji savremene umetnosti u Smederevu u sredu, 11. oktobra, u 19 časova, biće otvorena sedma Međunarodna izložba umetničke fotografije. Izložba je organizovana u saradnji sa Foto klubom Smederevo, a svi zainteresovani moći će da je posete i u narednih mesec dana.

 J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *