KARAVAN „DUH MLADOSTI“ U SMEDEREVU

Karavan „Duh mladosti“, koji se realizuje pod direktnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, gostuje u subotu, 16. septembra, od 17 časova i na glavnom gradskom trgu u Smederevu. Tokom četiri sata trajanja, najavljuju organizatori, predviđene su brojne raznovrsne aktivnosti, među kojima su kvizovi znanja, sportske aktivnosti, ali i panel-diskusija u kojoj će učestvovati predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Privredne komore Srbije, kompanija koje posluju u Smederevu, kao i predstavnici smederevskih srednjih škola.

-Posetioci Karavana imaće priliku da čuju detaljne informacije o dualnom obrazovanju, o saradnji škola i privrede i neophodnosti te veze, kako bi mladi ljudi završavali školu sa visokim kompetencijama i bili cenjeni na tržištu rada. Srednjoškolci, profesori, direktori škola i predstavnici kompanija će, zajedno sa predstavnicima Ministarstva prosvete, Privredne komore Srbije i timom omladinskog udruženja „Spirit of Youth“ dati odgovor na pitanja zašto je važno da informatika bude obavezan predmet već u petom razredu, šta će deci doneti znanja iz finansijske pismenosti, kako će povezivanje sadržaja iz različitih nastavnih predmeta omogućiti deci da usvajaju znanja na pravi način, koliko će preduzetništvo promeniti njihov pogled na učenje i život i na kraju – zašto je dualno obrazovanje model kojim se obrazuje kvalitetan stručni kadar koji će poslodavci ceniti i model koji će doprineti privrednom razvoju Srbije – navedeno je u saopštnjeu kojim se najavljuje ovaj događaj u Smederevu.

Posetioci će imati priliku da uživaju i u basketu tri na tri, malom fudbalu, rukometu, a moći će i da se oprobaju u akciji „Zgib zona“ koju „Radio S“ sprovodi sa organizacijom „Spirit od Youth“. Grad čiji posetioci Karavana urade najviše zgibova osvaja u ovoj akciji renoviranje dečjeg parka ili sportskog igrališta po želji.

Projekat se realizuje u 33 lokalne samouprave Srbije. Pod direktnim je pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a partneri na projektu su još i Ministarstvo omladine i sporta, Privredna komora Srbije, Savez studenata Beograda i Fakultet sporta i fizičke kulture. Generalni medijski pokrovitelj projekta je „Radio S“ iz Beograda.

Projekat se u Smederevu realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom, Savezom sportova Smederevo, javnim preduzećem „Smederevska tvrđava“, smederevskim školama i mnogim drugim lokalnim ustanovama i saradnicima.

Organizatori navode da je reč o projektu koji za cilj ima promovisanje dualnog i preduzetničkog obrazovanja, sportskih aktivnosti, zdravog načina života, volonterizma, kao i značaja društvene uloge mladih u Srbiji.

 

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *