SMEDEREVSKI BARMENI POKAZALI UMETNOST TOČENJA PIVA

„Stella Artois Draught“, takmičenje u točenju i serviranju piva, održano je u petak uveče i u Smederevu. Ovo je drugi put da se u Srbiji organizuje ovakvo takmičenje, čiji će pobednik poneti titulu „Stella Artois Draught Master“ i osvojiti put u Belgiju. Takmičenje je namenjeno profesionalnim barmenima koji se takmiče u „Stella Artois“ točenju  piva.

Umetnost točenja piva, poznata i kao „Belgijski ritual točenja u 10 koraka“ je usavršena u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisanih koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u ovom omiljenom piću.

Regionalna takmičenja su do sada održana u Beogradu i Novom Sadu i sada u Smederevu gde su izabrana po tri pobednika koja će učestvovati na finalnom nacionalnom takmičenju u Beogradu. Žiri je ocenjivao sve korake ovog dobro poznatog rituala počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom što je završna tačka vrhunskog uživanja u pivu.

Barmeni će imati priliku da pokažu svoje umeće tokom sledeće nedelje u Kragujevcu 14. septembra i Nišu 15. septembra i kandiduju se za finale koje će se održati 28. septembra u Vili Jelena.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *