RAJIĆI UZURPIRALI JUGOVO, PROTIVPRAVNO STIČU IMOVINSKU KORIST?

Milan F Blagojević

Braća Rajić, smederevskoj javnosti poznatiji kao vlasnici preduzeća „Dunav“ i „Coka“ bukvalno su „upali“ u restoran i bazen na Jugovu i zauzeli tuđu imovinu, na osnovu koje već duže od mesec dana, po svemu sudeći, stiču protivpravnu imovinsku korist. Naime, iako je prvobitna pretpostavka bila da je uz preduzeće „Želvoz – Ugostiteljstvo i turizam“ novi vlasnik „Victory solutions“, koji je za 163 miliona dinara kupio „Želvoz“ u stečaju, dobio i imovinu na delu poznatog smederevskog izletišta, objekti i zemljište na ovom potesu bili su izuzeti iz prodaje, saznaju „Smederevske novine“. To, ipak, nije smetalo „trgovačkim magovima“, koji su sa novim vlasnicima, verovatno, od početka „u igri“ za raspodelu nekretnina nekadašnjeg remontera, da uzurpiraju imovinu koja im ne pripada i počnu sa razvojem, kako sada stvari stoje, nezakonitog „biznisa“.
Saznanja „Smederevskih“ o nelegalnom upadu na tuđu imovinu potvrđuje i rešenje Privrednog suda u Požarevcu o obustavi stečajnog postupka FŽV „Želvoz“ od 7. avgusta, u kojem je jasno navedeno da gradsko građevinsko zemljište, objekti i restoran na potesu Jugova ne pripadaju imovini koju je „Victroy solutions“ kupio, i da će ostati deo stečajne mase u odnosu na koju se stečajni postupak nastavlja. I u katastru nepokretnosti stoji da, osim države, pravo na ovu imovinu polažu i privatna lica. To znači da je kupovinom „Želvoz“-a novi vlasnik stekao samo udele u preduzeću „Ugostiteljstvo i turizam“, ali ne i zemljište i objekte na delu poznatog smederevskog izletišta, jer ovo preduzeće nikada nije bilo njihov vlasnik, već samo korisnik.
U objektima koje su uzurpirali, kako nam je rekao jedan od naslednika, Milan Blagojević, Rajići su angažovali privatno obezbeđenje, a prihod koji ostvaruju od rada ugostiteljskog objekta i bazena je, očigledno, protivpravan, pa shodno tome, verovatno završava upravo u džepovima poznatih smederesvkih trgovaca i ugostitelja. Tamo su, svedoči Blagojević, započeti i neki radovi, zbog čega je u dva navrata morala da regauje i građevinska inspekcija, o čije mere su se oni oglušili. Iako nam je više sagovornika potvrdilo da su upravo Rajići „glavni“ na ovom delu Jugova, jedan od braće u telefonskom razgovoru za „Smederevske“ negira bilo kakvu povezanost sa tim.
-Mi nemamo nikave veze sa Jugovom, za to morate da se raspitate kod direktora Stojkovića – rekao nam je Bojan Rajić, vlasnik TP „Dunav“.
Međutim, prema saznanjima „Smederevskih“ upravo je braći Rajić plaćen zakup ovog prostora u kome je organizovan jedan deo festivala „Smederevo fortress“ koji je krajem jula održan u tvrđavi.
Odgovore na pitanja ko je i po kom osnovu ušao u posed imovine na Jugovu, ni u telefonskom razgovoru, ni putem mejla, nismo dobili ni od Milorada Stojkovića, aktuelnog direktora novoosnovanog preduzeća „Želvoz 026“.
Borbu za ostvarivanje prava i posle dobijenog postupka u procesu restitucije, kojim je obuhvaćena sporna imovina, nastavljaju i naslednici.
-Preduzeo sam čitav niz mera i aktivnosti na rešavanju problema sa kojim smo se kao legitmni naslednici pomenute imovine susreli na terenu. Iako imamo vlasnički list, neko je ušao u posed naše imovine, koju sada koristi. Na ovom slučaju anagžovani su advokati i očekujem da će nadležne institucije u gradu i državi reagovati i da će pravda pobediti – kaže za „Smederevske“ Milan Blagojević, jedan od naslednika kojem je u procesu restitucije vraćen deo imovine na Jugovu.
Kako saznajemo, kupac „Želvoz-a“ u stečaju, „Victroy solutions“ nedavno je podneo Privrednom sudu u Požarevcu žalbu na rešenje o obustavi stečajnog postupka, upravo zbog sporne imovine na Jugovu, pa se u narednom periodu očekuje i izjašnjavanje suda.

J.Šešlak

 

 

5 thoughts on “RAJIĆI UZURPIRALI JUGOVO, PROTIVPRAVNO STIČU IMOVINSKU KORIST?

 • 7. septembra 2017. at 10:34
  Permalink

  Pod hitno vratiti ljudima otetu dedovinu!

  Reply
 • 6. septembra 2017. at 22:56
  Permalink

  Kako je krenula, prodace i fontanu… Sklanjajte je vise!

  Reply
 • 6. septembra 2017. at 22:46
  Permalink

  Bravo za Smederevske! Ne dajte joj mira. Ne moze ni Zika seljak da joj pomogne.

  Reply
 • 6. septembra 2017. at 22:44
  Permalink

  Sve sto radi ova Jasnina vlast u Smederevu je nelegalno. Maloumno. Bolesno. Smesno. Sramotno. Otimaju privatnu imovinu!? Neka daje svoje, a ne tudje.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *