НОВЕ НЕПРИЈАТНОСТИ ЗА ТУРИСТЕ “BLUE TRAVELA” – ОТКАЗАНА СВА ПУТОВАЊА

Након што се један број туриста, који су уплатили летовање преко смедеревске агенције “Blue travel world”, почетком недеље вратио из Грчке, јер нису имали обезбеђен смештај, пошто апартмани у којима је требало да буду смештени нису плаћени, грађане који тек треба да иду на одмор сачекала је нова непријатност. Наиме, према обавештењу које је једна суграђанка поделила на друштвеним мрежама, полазак на летовање који је био заказан за понедељак, 28. август, отказан је, а она и супруг, који су то случајно сазнали, по свему судећи, остаће и без одмора и без новца.
-Јуче смо случајно отишли до агенције да би нас сачекала закључана врата и унутра две женске особе. Када је откључала врата, супруга власника агенције рекла нам је да су сва путовања отказана. Питали смо за повраћај новца, а она нас је упутила на “Миленијум” осигурање, које се такође налази у “Данубиусу” где је и локал поменуте агенције. Рекла нам је да ће нам ово осигурање рефундирати уплаћену суму. Данас сам отишла до осигурања да би ми њихов запослени рекао да власник агенције Дејан Милошоски њима није уплатио премију осигурања, а самим тим ни нама није урадио полису осигурања, те самим тим осигурање нема никакве везе са повраћањем новца – објавила је на свом профилу оштећена Смедеревка и додала:
-Новац је узео власник агенције у свој џеп, а његова супруга нас је упутила на погрешну страну и дала лажне информације, како би нас удаљила од локала, док су оне одрадиле то за шта су дошле. Агенција је затворена, на контакт телефоне од јуче нико не јавља. С обзиром на то да смо ми сасвим случајно сазнали да нам је летовање отказано, претпостављам да и остатак људи који би требало да крену у понедељак 28.08. нису обавештени. Позивам вас да делите статус, како би се јавили људи који би такође требало да крену у понедељак, да заједно решавамо проблем изневереног поверења и немогућности повраћаја новца – написала је она.
Подсећамо, у четвртак се,  без летовања, из Грчке вратила једна група туриста која је уплатила аранжман преко агенције “ Blue travel world” чији је власник Смедеревац Дејан Милошоски.
-Уплатили смо апартман преко агенције, али када смо дошли у Грчку, власник апартмана није желео да нас прими, тврдећи да наш смештај није плаћен у целости. Сместили су нас на једно место, па смо се преселили, али смо ипак изгурали цело летовање – сведочи једна од путница и додаје:
-Међутим, групу од 50-ак путника која је стигла у среду, буквално нису хтели нигде да сместе, па су збуњени, дан провели поред аутобуса. Један део њих снашао се уз асистенцију субагенција преко којих су уплатили летовање, али да би остали, морали су да доплате од 150 до 300 евра, у зависности од апартмана. Било је петнаестак путника који нису желели да плате, и они су се са нама вратили за Смедерево. Сва срећа па нас је возио дабл-декер, те је било места за све, иначе, вероватно би морали да се врате о свом трошку или да спавају на улици.
Ови туристи су, како сазнајемо, своје летовање платили директно у Смедереву, док су остали уплаћивали путовања у другим агенцијама. Реч је о десетодневним аранжманима за четири виле. Њихов власник, Грк, тврди, да за уговорене аранжмане смештај није плаћен, због чега није желео да их прими у апартмане. Због целе ситуације, рекао је да је са „Blue travelom“ из Смедерева самоиницијативно раскинуо уговор, пошто новац није добио још од јуна.
Полицији, како сазнајемо, до сада није поднета ниједна кривична пријава у вези са овим случајем.

Ј.В.