NOVA SEZONA – NOVI PLANOVI

Razgovor sa Jovanom Bečom, sportskim direktorom FK Smederevo

 

Jovan Beč, direktor FK Smederevo

Fudbalski klub Smederevo ulazi u novu sezonu sa novim planovima u nadi da će naredna sezona biti ma¬nje turbulentna od prethodne i da će ekipa imati bolje rezultate. Shodno tome klub je posetila delegacija fudbalskog kluba Habei iz Kine radi dogovora o budućoj saradnji dva kluba.Novi direktor fudbalskog kluba Smederevo Jovan Beč je u razgovoru za naš medij istakao veliku važnost dolaska funkcionera tako velikog kluba u naš klub.

Delegacija fudbalskog kluba Habei je posetila naš klub. Kako je došlo do saradnje i kakvi su planovi našeg i kineskog kluba u bliskoj budućnosti?

-U poseti nam je velika kompanija Habei iz Kine koja je i vlasnik istoimenog kluba koji ove godine ima velike ambicije u kineskoj ligi, čiji je trener Pelegrini a u napadu igra jedan od poznatijih fudbalera današnjice Laveci, nekada igrač PSŽ-a. Nama je velika čast što nam je prvi veliki poslovni korak sastanak sa ljudima iz tako velikog kluba. Saradnja oko razmene igrača i planova omladinskih škola jednog i drugog kluba je primarni cilj. O tim planovima ćemo tek razgovarati u bliskoj budućnosti. Želim da istaknem da su i prestavnici Železare Habis prisutni na ovom sastanku. Imamo u planu da i sa njima uspostavimo saradnju. Da bi došlo do te saradnje moraju i rezultati našeg kluba biti bolji. Po propozicijama fudbalskog saveza Srbije da bi došlo do razmene fudbalera, fudbalski klub Smederevo mora biti stabilan prvoligaš.

Stadion Smedereva pred novu sezonu izgleda mnogo bolje. Ko je zaslužan za renoviranje stadiona?

-Mi smo preuzeli klub pre par dana i na stadionu se dugo ništa nije radilo. Nikoga ne krivimo zbog toga. Jednostavno uslovi nisu dozvoljavali da se nešto promeni. Smatramo da je infrastuktura jednog kluba jako bitna i trudićemo se da promenimo ono što je u našoj moći. Nova uprava se potrudila uz veliku podršku navijača,koji su svakodnevno ovde na stadionu i koji učestvuju u radovima. Velika je želja da stadion izgleda lepše i zahvalni smo navijačima na podršci.

Kakva je situacija vezana za pojačanja za predstojeću sezonu?

-Iz kluba je otišlo dosta igrča. Zatekli smo nezadovoljavajuću situaciju. Prelazni rok je pri samom kraju, a mi smo tek preuzeli klub. Neki ozbiljniji igrači su već našli klubove i teško je naći prava pojačanja. Nije sada više ni pitanje novac, iako i tu postoji problem. Doveli smo proverenog napadača Gordića za koga se interesovalo dosta klubova. Sa ovim igrčima koje imamo, uz nadamo se još par igrača, krećemo u novu sezonu. Ne obećavamo velike rezultate, ali je sportski nadati se. Igraćemo, borićemo se, pa ćemo videti kakav će rezultat biti. Najbitnije je da klub stane na noge, jer do pre 15 dana se nije znalo kako će klub funkcionisati. Počinjemo novu etapu i nadamo se uspehu.

Nemanja Jovanović

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *