TASIĆEVA I BOJIĆ U KAMPU PERSPEKTIVNIH STRELACA

Natalija Tasić i Dušan Bojić, kadeti Streljačke družine „Smederevo“, postigli su odlične rezulltate u protekloj sezoni vazdušnim oružjem i zaslužili poziv za učešće u Kampu perspektivnih strelaca, koji se održava od 3. do 10. avgusta u Karatašu, saopštavaju iz ovog sportskog udruženja.  Kamp organizuje Streljački savez Srbije, pod patronatom Ministarstava omladine i sporta Republike Srbije.

-Budućnost srpskog streljaštva početak avgusta uvek dočekuje sa posebnim uzbuđenjem. Tradicionalno, ovaj mesec, oni koji su pokazali najbolje rezultate vazdušnim oružjem u protekloj sezoni, okupe se u Karatašu, nekadašnjem omladinskom naselju gde su boravile radne akcije, sa jednim ciljem: da se bave streljaštvom. Pod budnim okom stručnog tima i rukovodioca kampa, mladi strelci vredno rade, stiču nova znanja i veštine, kako bi što spremniji ušli u narednu sezonu – navodi se u saopštenju Streljačke družine „Smederevo“.

Dodaju da se kamp u Karatašu pokazao kao pravi rasadnik mladih talenata, koji kasnije postaju članovi reprezentativnih selekcija Srbije.

-Naš klub je do sada iznedrio upravo nekoliko takvih, pa se danas u juniorskoj reprezentaciji nalaze Veljko Ilić i Petar Adamović, a pre njih i Ana Alentijev i drugi. Najnoviju generaciju smederevskih strelaca danas predvode Natalija Tasić i Dušan Bojić. Upravo oni kreću put Karataša.

Natalija Tasić je imala odličnu sezonu iza sebe. Na Kupu Streljačog saveza Srbije osvojila je jednu zlatu medalju u kategoriji kadetkinja i srebrnu kao mlađa juniorka. Ima i dve srebrne medalje sa Prvenstva Centralne Srbije u B programu. Ovo će joj biti treće učešće u kampu.

Prvi put u kampu učestvovaće Dušan Bojić. Bojić je strelac koji pištoljem trenira tek od decembra prošle godine, ali je već sa prvim takmičarskim nastupima počeo da osvaja medalje. Kolekciju je započeo sa srebrnom na Prvenstvu Centralne Srbije u kategoriji kadeta, a zatim se u istoj kategoriji domogao i vicešampionske titule na državnom prvenstvu.

-Pored smederevskih, u Kamp pesrpektivnih strelaca Srbije, na osnovu rezultata, pozvan je još 21 strelac iz 13 klubova. Koliko je strelcima važno da učestvuju u ovom kampu govori podatak da pored ovih dvadeset i troje strelaca koji su dobili pozive na osnovu svojih rezultata, još je 17 onih koji će se u ovom društvu naći o trošku svojih klubova, a postoji i takozvana lista čekanja, odnosno rezerve koje bi zamenile nekog od strelaca ukoliko odustane od učešća – navode u saopštenju.

U Kampu se isključivo trenira po Programu rada koji sačini rukovodilac u saradnji sa angažovanim trenerima. Petu godinu zaredom direktor kampa je Ivan Manojlović, trener iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda, a rukovodilac stručnog rada je Saša Iker iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Stručni tim čini ukupno deset trenera. Osim napretka u streljaštvu ovaj kamp ima zadatak i da se učesnici međusobno upoznaju i stvore drugarstva koja će trajati i nakon njihove streljačke karijere.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *