REKONSTRUKCIJA SPORTSKOG TERENA ŠKOLE U UDOVICAMA

Ministarstvo privrede će sa 2,1 milion dinara sufinansirati rekonstrukciju sportskog terena osnovne škole Dimitrije Davidović u Udovicama, u okviru programa podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno“.
Reč je polovini sredstava predviđenih za realizaciju projekta kojim je grad Smederevo konkurisao kod nadležnog ministarstva, dok će preostalih 50 odsto obezbediti lokalna samouprava. Javnu nabavku raspisaće ministarstvo, a pošto bude sprovedena, trojni ugovor o realizaciji zaključuju ministarstvo, lokalna samouprava i izabrani ponuđač koji će obaviti radove na rekonstrukciji.
U okviru programa „Gradimo zajedno“ za 78 projekata gradova i opština, Ministarstvo privrede obezbedilo je ukupno 1,25 milijardi dinara.
Ovo ministarstvo istovremeno je uputilo novi poziv lokalnim samoupravama da prijave projekte koji će biti sufinansirani naredne godine.
-Sredstva iz kredita Evrospke investicione banke se znatno efikasnije povlače u poslednjih nekoliko godina, a s obzirom na to da ih moramo utrošiti do kraja 2019-te godine uputili smo im još jedan poziv da prijave projekte koje ćemo finansijski podržati naredne godine – izjavio je ministar privrede Goran Knežević, a objavljeno na sajtu ministarstva.
Oblast sufinansiranja su objekti putne infrastrukture, obrazovni i sportski objekti, objekti zdravstvene i socijalne infrastrukture, kao i objeti od kulturno-istorijskog značaja. Javni poziv otvoren je do 14. avgusta.

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *