USKORO GRADNJA KINESKO-SRPSKOG INDUSTRIJSKOG PARKA

Ministar privrede Goran Knežević i predsednik „Hbis grupe“ Ju Jong potpisali su Memorandum o razumevanju i razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka, koji će biti izgrađen u Smederevu na površini od oko 500 hektara, prenose nacionalni mediji.  Najavljeno je i formiranje zajedničkog preduzeća koje će se brinuti o ovom projektu.

Knežević je naveo da će se od septembra raditi na papirologiji, a da će jedan deo parka početi da funkcioniše već naredne godine.  Istakao je da Srbija ima odlična iskustva sa kineskim investitorima i da će izgradnjom ovog parka saradnja biti produbljena, što će pomoći da kineski investitori sa kvalitetnijim projektima dođu u Srbiju.

Zamenik predsednika stalnog Odbora Narodnog kongresa Hebej provincije, Fan Zhaobing rekao je da je ovim Memorandumom učvršćena saradnja sa Hestil grupom, ali je i produbljena saradnja preko industrijskog parka koji je sledeći korak ka većim uspesima i rezultatima.

Predsedik „Hbis grupe“ Ju Jong rekao je da u vezi s kinesko-srpskim parkom najpre treba završiti završiti s Vladom Srbije pitanje zemljišta, zatim papirologiju, ocenivši da su potencijali industrijske zone pitanje budućnosti.