„ARES“ I U SMEDEREVU, HAPŠENJE ZBOG DROGE I SILOVANJA MALOLETNIKA

U okviru opsežne policijske akcije „Ares“, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo na osnovu višemesečnih istraga na teritoriji 27 opština i gradova u Srbiji, u Smederevu su uhapšene dve osobe.

Prema saopštenju policije, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga uhapšen je N.G. (1987), kod koga je, prilikom pretresa pronađeno 270 grama marihuane.

Zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo silovanje, uhapšen je i S.S. (1977). Prema navodima policije, postoje osnovi sumnje da je S.S. u svojoj kući, jula ove godine, više puta silovao maloletnika. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Inače, u okviru ove akcije je uhapšeno 360 osoba, otkrivene su tri laboratorije za prozvodnju marihuane, zaplenjeno 167 kilograma narkotika i veća količina oružja. U redovnom postupku podnete su krivične prijave protiv još 202 osobe, odnosno, procesuirano je ukupno 562 lica. Oduzeta je i veća količina novca, 19 vozila, veći broj računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *