VESLANJE: PET NAJSJAJNIJIH ODLIČJA SMEDEREVCIMA

Smederevski veslači osvojili su pet zlaznih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, na ovogodišnjoj, 55-oj Internacionalnoj regati Vojvodina Open na Palićkom jezeru, koja je okupila više od 400 učesnika iz 26 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Srbije.
Odličan rezultat,osvajanjem zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, ostvario je u skifu Lazar Ristić. Osim njega,prvog takmičarskog dana na najviše pobedničko postolje popeli su se kadeti u četvercu bez kormilara u sastavu Miroslav Jovanović,Todor Marković, Aleksa Garović i Nikola Soldatović, kao i pionirski četverac skul u kome su veslali Božidar Kovačević, Petar Samardžija, Vuk Marković i Mladen Vukašinović.
Drugog takmičarskog dana dve zlatne medalja osvojili su pioniri u skifu Vuk Marković i Mladen Vukašinović. Božidar Kovačević i Petar Samardžija bili su srebrni u pionirskom dubl skulu, dok su u kadetskom dubl skulu Andrija Jevtić i Nikola Srebro iz Galeba bili treći.
Najuspešniji klub na 55.regati VojvodinaOpen bili su veslači Crvene zvezde, drugo mesto pripalo je novosadskom Danubiusu, a treće hrvatskom Iktusu.
Ova regatta bila je ujedno i generalna provera pred Evropsko Univerzitetsko prvenstvo koje će se od 13. do 16. jula održati upravo na Palićko jezeru.

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *