VELJKU ILIĆU BRONZANA MEDALJA NA PRVENSTVU SRBIJE MK PUŠKOM

Na juniorskom prvenstvu Srbije, održanom proteklog vikenda u Novom Sadu, Veljko Ilić je osvojio bronzanu medalju u disciplini 60 metaka iz ležećeg stava malokalibarskom puškom.
U kvalifikacijama je bio drugi sa 609 krugova, iza pobednika finala Stevana Jovanovića iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, sa 618,6 krugova. Bronzanu medalju je osvojio treći srpski reprezentativac, Lazar Kovačević iz SK „Jagodina 92“, koji je pre finala bio peti sa 607,2 kruga. U uzbudljivoj borbi za medalje Jovanović je pobedio Kovačevića sa 0,6 krugova prednosti, a Ilić je ostao na trećem mestu sa 222,5 krugova, zaostavši pola kruga za drugoplasiranim. Treći u kvalifikacijama, Đorđe Savić iz SK „Oko Sokolovo“ iz Kosjerića sa 608,6 kugova, zauzeo je peto meto u finalu. Drugi smederevski junior, Nemanja Adamović, takmičenje u ovoj disciplini završio je na dvadesetom mestu sa 582,6 krugova.
Dan ranije Ilić se takmičio u trostavu, 3 puta 40 metaka, a iako je kvalifikacije završio kao trećeplasirani, u finalu je zauzeo četvrto mesto.
I Natalija Tasić takmičila se u obe discipline, u trostavu je zauzela četrnaesto, a u disciplini 60 metaka ležeći bila je šesta.
Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem za seniore održaće se 15, 16. i 17. jula. Državni šampionat biće poslednje takmičenje pred Prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem u Bakuu, u Azerbejdžanu, gde će se u sastavu reprezentacije Srbije, pored Veljka Ilića, naći i Jasmina Milovanović u selekciji sportskim pištoljem.

J.V.

Comments are closed.