SKANDALOZNO: JASNA I BRAĆA LUKIĆ UNIŠTILI SMEDEREVSKI FUDBAL!

Više od 300.000 evra potrošeno u poslednje tri godine! Kome su otišle pare? Gde je novac za obaveze upravo završene sezone? Da li je zabrana angažovanja u fudbalu na godinu dana dovoljna kazna? Šta gradonačelnica traži u fudbalu?

Disciplinski sudija Srpske lige “Zapad” Zoran Janković doneo je na sednici održanoj u petak, 16. juna, odluku kojom se fudbalski klubovi “Smederevo 1924” i “Mihajlovac 1934” vraćaju u dva ringa niži stepen takmičenja. U obrazloženju je navedeno da je ova kazna izrečena zbog neregularnosti na prvesnstvenoj utakmici 24. kola, odigranoj 29. aprila. Iz istog razloga kažnjena su i odgovorna lica ovih smederevskih klubova, Dejan i Goran Lukić, kojima je narednih godinu dana zabranjeno bilo kakvo angažovanje u fudbalu.
Podsećamo, snimci objavljeni posle odigrane utakmice ovih timova, bili su dovoljni da se u javnosti pojavi sumnja u regularnost prvenstvene utakmice, koja je u medijima označavana kao “skandalozna” i “smehotres od fudbala”. Tada je objavljeno da je FK “Smederevo 1924” sigurno na sredini tabele, dok je FK “Mihajlovac 1934” bila potrebna pobeda u borbi za opstanak u trećem rangu. “Smederevo” je vodilo sa 2:0, a susret završen u korist gostiju, pobedom “Mihajlovca” od 4:3. Zbog rezultata, ali i toka igre i ponašanja fudbalera oba tima, čak i laicima je bilo očigledno da je utakmica nameštena, a boljim poznavaocima fudbala, izgleda jasno, posebno ako se ima u vidu činjenica da je reč o “bratskim” klubovima, odnosno da su njihovi predsednici, Dejan i Goran Lukić, rođena braća.

 

Odluka Disciplinskog sudije Srpske lige „Zapad“

A osim sportske slave, braća Lukić su prethodnih godina, delili i dobar deo sredstava iz budžeta namenjenih sportu. Naime, prema zvaničnim podacima, samo prethodne dve godine, gradski fudbalski savez dobio je 61,2 miliona dinara iz budžeta, od čega je, nezvanično saznajemo, dobar deo para otišao upravo u ova dva kluba.
-Prošle godine FK “Mihajlovac 1934” dobijao je po 350.000 dinara, a FK “Smederevo 1924” čak po million dinara mesečno. To znači da su za godinu dana, dva brata, iz budžeta grada inkasirala 16,2 miliona dinara – kaže naš sagovornik.
Naš izvor podseća da ne treba zaboraviti ni to da su oba kluba “zaobilaznim” putem stigli do lige u kojoj se takmiče, a svemu je, tvrdi, kumovala i gradonačelnica Jasna Avramović.
-Na sastanku koji održan još 2014-te godine, kada je tadašnji FK “Smederevo” bio pred gašenjem, gradonačelnica je rekla da “Seljak” iz Mihajlovca mora da svoj rang ustupi gradskom klubu. Tako je mihajlovački klub promenio sedište i ime u “Smederevo 1924”, zadržao rang takmičenja i pravo da nastupa na gradskom stadionu kraj stare železare. Na istu inicijativu, fudblaski klub iz Ralje promenio je sedište i ime i postao “Mihajlovac 1934”. Ralja je tako ostala bez kluba, a gradonačelnica im je obećala da će im zauzvrat grad srediti tribine. To se, naravno, nije desilo – kaže naš sagovornik.
Osim kazni izrečenih zbog nameštanja utakmice, ovim klubovima je zabranjena i registracija novih igrača svih uzrasta u trajanju tri meseca, odnosno, tokom letnjeg registracionog perioda, i to zbog neisplaćenih novčanih obaveza za upravo završenu sezonu.
Na ovakvu odluku moguće je izjaviti žalbu, pa će nakon okončanog postupka one biti preinačene ili potvrđene.

J.Šešlak

6 thoughts on “SKANDALOZNO: JASNA I BRAĆA LUKIĆ UNIŠTILI SMEDEREVSKI FUDBAL!

 • 23. juna 2017. at 13:39
  Permalink

  Ja neznam šta vam smetaju ljudi oko Jasne,pa toje odabrani kadar:Mirko,Bagzi Janjić,Bogi,Milijana,Peca… i da ne nabrajam više, zar mislite da vi možete naći bolje i
  stručnije.Ajte molim vas.

  Reply
 • 18. juna 2017. at 09:08
  Permalink

  Sve same ,,strucnjake“ je okupila oko sebe u svim sferama javnih funkcija. Gde god ona kadrira tu ,,trava ne niče“. Na sve strane dugovi i debeli minusi u poslovanju svih Javnih preduzeca. Ako uskoro ne bude smenjena sa pozicije gradonacelnika ni porodica Rotšildovih nece moci da nas izvuce iz krize, jer su krediti koje je uzela vec sada u visini jednog budzeta.

  Reply
 • 17. juna 2017. at 22:29
  Permalink

  Tu treba preispitati odgovornost i Mirka Djurica clana gradskog veca za sport i mesne zajednice. Ostavka i Mirka Djurica

  Reply
  • 18. juna 2017. at 00:21
   Permalink

   Mirko se pita za sport isto koliko i ja u Realu… vazno je da se zabio u fotelju, klima glavom na sve sto Jasna kaze, zaposli celu familiju i dobija platu…

   Reply
 • 17. juna 2017. at 17:55
  Permalink

  O nameštenoj utakmici brujala je cela Srbija. Fudbalski klub Smederevo je dotakao dno. Jasna Avramović i njeni koalicioni partneri u proteklim godinama su uništili sport u Smederevu. Nekada je Smederevo imalo sedam prvoligaša u raznim sportovima, a sada ima predstavnike samo u beton ligama. Bez obzira na krimogenu prošlost Lukića, Jasna je tu najviše odgovorna, jer je takve radnje dozvolila Lukiću, kada ga je postavljala za člana veća.
  Najveći apsurd je da Jasna Avramović nema para ni da ofarba seoske golove, pa na poslednjoj gradskoj skupštini javno tera seljake koju piju pivo ispred seoskih prodavnica da sami ofarbaju golove.

  Reply
 • 17. juna 2017. at 17:47
  Permalink

  Nije jasno zbog čega više od 50 klubova članova Saveza sportova Smederevo nije dobilo ni jedan dinar u ovoj kalendarskoj godini i kako su uspeli da bez funansijske pomoći lokalne samouprave da se takmiče i opstanu u ovom periodu?! Lokalni moćnici su objašnjavali da treba da se donese odluka i pravilnik o finansiranju sportskih klubova i da niko bez konkursa neće moći da dobije funansijska sredstva. Poznato je smederevskoj javnosti da su klubovi koji se nalaze na budžetu grada i bliski su gradonačelnici Avramović, dobijali sredstva za ovu godinu BEZ ODLUKE I BEZ KONKURSA na koji se lokalni moćnici zdušno pozivaju. Više je nego očigledno da Jasna Avramović želi da finansijski uništi klubove koji se nalaze u okviru Saveza sportova Smederevo, a sa druge strane podržava samo mali broj klubova koji su na budžetu grada. NADLEŽNI ORGANI REPUBLIKE SRBIJE TREBA DA IZVRŠE KONTROLU OVE NEZAKONITE DODELE NOVČANIH SREDSTAVA POJEDINIM KLUBOVIMA ZA OVU SEZONU, UNAPRED BEZ KONKURSA, a da za većinu klubova je ostalo da čekaju konkurs za koji se nezna kada će biti objavljen. Postavlja se pitanje, KO DAJE PRAVO GRADONAČELNICI JASNI AVRAMOVIĆ DA SE TAKO PONAŠA, DA NEKIMA DAJE PARE DA SE TAKMIČE, A DRUGIMA KOJI ČINE OGROMNU VEĆINU NE I NA TAJ NAČIN IH SVESNO UNIŠTAVA!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *