SMEDEREVAC PRVI U BENČ PRESU

Prošlog vikenda je u Vršcu održano najstarije takmičenje u benč presu, kojim je uspešno otvorena sezona takmičenja u ovom sportu u Srbiji. Prvo mesto, u konkurenciji rekordnog broja takmičara, osvojio je predstavnik našeg grada, Zoran Kopić, inače zvanični državni šampion u pauerliftingu u IPF federaciji. On je, u kategoriji do 120 kilograma, bez opreme, podigao 210 kilograma.
-Ovo je prvo takmičenje u sezoni i zadovoljan sam kako je sve krenulo. Očekuje me Balkansko prvenstvo koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi, ali i brojna druga takmičenje, kako domaća, tako i van Srbije. Prošle godine sam u Vršcu prvi put izašao na takmičenje, a već sada, godinu dana kasnije, ostvario sam zavidne rezultate – rekao je Kopić za naš portal.
Navodi da je reč o sportu koji zahteva dosta truda i požrtvovanja.
-U ovom sportu važni su, kako ishrana, tako i suplementacija. Treninzi su naporni i treniram pet puta nedeljno, po dva do tri sata. Veliku pomoć i podršku sam imao od strane trenera, svetskog šampiona u benč presu, Radeta Savića i naravno svog kluba “PLK Disciplina” – naveo je Kopić.
Kopić nastavlja sa treninzima i pripremama za predstojeća takmičenja, na kojima će, nada se, uspešno predstavljati sebe i grad iz kojeg dolazi.

J.V.

Comments are closed.