RADULOVIĆ U SMEDEREVU: CILJ NAM JE DRUGI KRUG

Budući predsednički kandidat Saša Radulović, izjavio je u Smederevu da je, pošto nije postignut dogovor da opozicija na predstojećim izborima ima jednog, zajedničkog kandidata, pokret “Dosta je bilo” odlučio da istupi pred birače sa svojim kandidatom. Prilikom posete lokalnom odboru, u kojem je počelo prikupljanje potpisa podrške za njegovu kandidaturu, Radulović je istakao da je cilj podizanje izlaznosti i obezbeđivanje drugog kruga, ocenivši da Jeremić i Janković nisu u stanju da animiraju biračko telo.
-Ova kampanja je referendum protiv Vučića, mi to nismo birali nego je Vučić to tako napravio medijskim mrakom i načinom na koji vodi državu. Pretila je njegova pobeda u prvom krugu i mi smo se umešali da bismo to promenili. Kandidati su okrenuti ka užem biračkom telu, pogotovu ovi istrošeni političari koji ih podržavaju, u stvari, smanjuju izlaznost kod svakog od njih. Čak i među glasačima “Dosta je bilo” 30 posto njih nije htelo da glasa ni za jednog od dva kandidata – rekao je Radulović.
Istakao je da je “samo postojanje drugog kruga pobeda” za sve.
-Onda dolazimo u situaciju da se pobedi Vučić i dobijamo priliku da menjamo sistem – naveo je Radulović, istakavši da očekuje da se nađe u drugom krugu, ali je istovremeno rekao da će DJB “bez ikakve zadrške podržati kogod da uđe u drugi krug”.
Na pitanje “Smederevskih” da prokomentariše kritike koje je lokalna vlast u više navrata uputila na njegov račun u vezi sa, svojevremeno, rešavanjem problema železare, Radulović odgovara da “niko neće ništa zatvarati”.
-Za svaku firmu važe ista pravila, jasan sistem, a to da država stalno subvencioniše i daje stranim investitorima novac, to je propala politika. Nikom ne pada na pamet, a to su laži koje su plasirali, da zatvara bilo šta, ali moramo racionalno da sagledamo stvari i vidimo šta nam je budućnost, i kako da probudimo i ostale grane. Ako imate samo jednog poslodavca i ako ceo grad od njega zavisi, to sigurno nije dobro. Stvari treba tako da se otvore da ima dosta opcija, i onda će u tom sistemu i građani imati svoj interes – rekao je on.
U razgovoru sa jednim radnikom “Želvoz”-a u stečaju, Radulović je obećao, da će, ukoliko bude izabran za predsednika, aktivirati rešenja za rešavanje problema preduzeća u stečaju, koja su osmišljena u vreme kada je on bio ministar privrede, ali nikada nisu zaživela.
-Rešenje je bilo takvo da smo odvojili budžet od 200 miliona evra, kazali smo da svim zaposlenima mora da se poveže staž, ne na nivou minimalca, nego na nivou pune plate, i svim zaposlenima moraju da se isplate sve zaostale zarade. Praktično država to treba da uradi, a onda država da čeka u stečajnim postupcima i privatizacijama da vrati taj novac nazad. To su sprečile odgovorne sindikalne vođe, tada su bili Orbović i Čanak, koji su pomogli Vučiću da se taj plan spreči – objasnio je Radulović.
Uz Sašu Radulovića, u Smederevu je bila i Miroslava Milenović. Iz pokreta “Dosta je bilo” najavljuju da će prikupljanje potpisa za kandidaturu Saše Radulovića u Smederevu biti organizovano u ponedeljak, sredu i četvrtak, u sedišt lokalnog odbora.

J.V.