„NIJE ZBOG VLADA, ZBOG NAS JE“

Za samo dva dana, neformalna fejsbuk grupa „Koncert Vlada Georgieva u Smederevu – ipak ćemo održati“ dostigla je više od 5.000 članova. Iz sata u sat sve više je Smederevaca koji se javljaju sa svih svetskih meridijana, ali i građana iz drugih gradova Srbije, odlučnih da iskažu svoje negodovanje zbog mešanje politike u svakodnevni život. Svi listom tvrde da u subotu 4. marta, na protest zakazan u vreme kad je otkazani koncert poznatog izvođača trebalo da bude održan, na trg neće doći zbog podrške nekoj političkoj opciji, nego zbog prava na slobodu, koja podrazumeva i slobodu izbora – šta će i koga da slušaju, makar kada je muzika u pitanju. Na koncert Vlada Georgieva pozvan je i – Vlado Georgiev, i mada se nije direktno oglasio tim povodom, posredno je, preko koleginice Kristine Kovač, odgovarajući na njen tvit, poručio da dolazi.

U međuvremenu, na svom tviter nalogu oglasio se i vršilac dužnosti zaštitnika građana Miloš Janković, navodeći da je „zabrana koncerata i drugih kulturnih dešavanja najviši oblik totalitarizma, negacija pravne države i vladavine prava“, izrazivši tako podršku Georgievu, zbog činjenice da mu je nastup u Smederevu odložen, zbog kako se pretpostavlja, njegove podrške jednom predsedničkom kandidatu.

Samoorganizovani građani navode da će se u subotu, 4. marta, u 20 i 30, okupiti na glavnom gradskom trgu u Smederevu, kako bi iskazali svoj protest odlukom da se koncert zabrani, a sve pod motom: „Nije zbog Vlada, zbog nas je“.

“Pozvani su svi. Nema politike. Nema obeležja pripadnosti. Samo slobodna građanska svest i bunt. Ustanite, krenite i dođite. Mi smo Georgiev. Hoćete li i nas zabraniti?”, navodi se na ovoj fejsbuk stranici.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *