ВЛАДИНА ЖЕНА СА ИМЕНОМ

Е, ако је и било неког ко у Смедереву (а и шире) евентуално није чуо за Влада Георгиева или није био одушевљен његовом музиком, последња два дана сигурно је преслушао макар једну његову песму. Тако је музичар добио можда и неког новог „фана“, како се то популарно данас каже, а Смедерево (п)остало „забрањени град“. Намера да се музичка сцена мало освежи после небројених концерата господина Војкана Борисављевића и војног оркестра, није уродила плодом, али смо зато, боље него недавно угашена Туристичка организација или новоосновано јавно предузеће „Тврђава Смедерево“, одлично изрекламирали град на Дунаву целој Србији. Маркетиншки стручњаци кажу да је и негативна кампања боља него да је уопште нема. Зато, дај шта даш…
И док надлежни ћуте о отказивању концерта овог извођача, а што се због његовог ангажмана и јавне подршке једном председничком кандидату сматра “политички мотивисаним”, грађани Смедерева на друштвеним мрежама већ два дана изражавају свој револт најновијом одлуком, како се претпоставља, локалне власти. Негодују и они који вероватно никада не би ни отишли на концерт дотичног, али се једноставно не мире са сазнањем да је угрожавање слобода изражавања у Смедереву достигло ту тачку да им се чак одређује и музички укус. Лако су се Смедеревци помирили са медијским мраком, гашењем потенцијално озбиљних и неговањем пара-медија, узмицали пред фалсификованим дипломама, полулиценцираним кумама-директоркама… Сад кажу, ако је и од госпође која у истој фотељи седи, ево већ девета година, вала, доста је. Али, и даље, већином, само шапућу по ћошковима… Заборављајући да ствари треба називати правим именом…
У низу објава и негодовања изродило се неколико идеја. Прва, да сви грађани и грађанке који се не слажу са забраном концерта и угрожавањем слободе појединца, 4. марта у пола девет увече, баш када је Владе требало да запева у велелепној “Дворани Смедерево”, познатијој као спортска хала, у својим домовима пусте једну песму овог извођача, отворе прозоре и пусте мало слободе… Други су предложили да се у то време одржи музичко окупљање на главном градском тргу … Трећи су отишли још даље и тренутно покушавају да Влада Георгиева ипак доведу у Смедерево у заказано време како би на тргу био одржан својеврстан “концерт слободних мозгова”… Све то обликовали су у једну иницијативу на новоотвореној фејсбук страници групе “Концерт Владе Георгиева у Смедереву – ипак ћемо одржати”. Чланови истичу да њихова иницијатива нема везе са политиком, већ са одбраном здравог разума и слободе.
И да се вратимо на маркетиншке стручњаке. Они би, несумњиво је, рекли да је важна идеја. Али је, додали би, много важније да се та идеја и реализује. Тврде и да су битни мотивација, не одустајање када се први пут саплетете, да треба бити упоран… И додају, потребно је време… а, има ли га довољно, чуће се…

Јелена Васиљевић

7 thoughts on “ВЛАДИНА ЖЕНА СА ИМЕНОМ

 • 26. februara 2017. at 16:04
  Permalink

  Baba bi volela da joj peva Cokić na bini na trgu … ali on peva na drugom mestu.

  Reply
 • 26. februara 2017. at 09:58
  Permalink

  @Nikolic Radomir
  Човек би само да промовише грађанске слободе . Јеси ли ти против грађанских слобода ?

  Reply
 • 25. februara 2017. at 14:45
  Permalink

  Sa ovim gestom zabrane koncerta Georgijeva, Jasna Avramovic ne da je ucinila SNSu, nego ga je unakazila. SNS treba pod hitno da je skloni sa mesta poverenika SNS, jer samo stetu nanosi i kalja ime naseg grada, kao i SNSa. Mi smederevci skupo placamo Jasninu slobodu!

  Reply
 • 25. februara 2017. at 12:02
  Permalink

  Stanite malo,zasto Vlada promovise svoje politicke stavove u Smederevu,ako je ovo bio Arsin,onda bi trebalo da vazi sve…Pevac peva,a Narod bira koga hoce… Ili bi Vlado da uzme ,mozda pare od Sase i od Ulaznica???

  Reply
  • 25. februara 2017. at 16:53
   Permalink

   Radomire Nikoliću, popij nešto sivi tiću! Loše izgledaš. Kako to da da pop pevač promoviše politiku kroz koncert? Misterioznim vibracijama? Da li je Marija Šerifović, kada je promovisala radikalskog Tomu 2008-e, na direktnim partijskim skupovima, bila igde zabranjivana posle toga? Da li joj je nešto falilo pod demokratama 2008 – 2012? Uzgred, i pokajala zbog toga, ali tek 2014-e!!! :))) …. Kako to da Vlado G. uzme pare od Jankovića? Tako što bi držao normalan koncert u normalnom prostoru sa normalnim repertoarom, da je ovo normalno stanje u normalnoj zemlji? Kako se time dobijaju glasovi?

   Reply
   • 26. februara 2017. at 14:57
    Permalink

    Dobro ste mu rekli, muka mi je vise od glupih komentara.Vlada obozavam, a njegove prelepe pesme su inace bas politicki obojene, sto uostalom vidi i iz samog njihovog teksta (sarkazam).Sve pesme imaju duboki smisao i poruku, protkane su neznim motivom ljubavi, izvanrednog su kvaliteta, muzicki i tekstualno potpuno zaokruzene ali nema ni najmanje primisli o politici.Sada smo dosli do stanja stvari u kome i jedan vrhunski pevac predivnog barsunastog glasa kojim prenosi najlepse poruke ljubavi moze nekom da smeta.Kasnije ce verovatno pronaci neki skrivenu pretnju u knjizevnim delima, pa ce ukinuti knjizare i biblioteke, posle i pozorista, te ce nam ostati samo zaglupljujuci rijalitiji i neobrazovane prostitutke.Volela bih da mogu da dodjem iz Beograda.

    Reply
  • 25. februara 2017. at 17:58
   Permalink

   Vlado u SD dolazi da PEVA, a ne da promovise neku politicku opciju. To sto je njegovo privatno politicko opredeljenje razlog da mu jasna otkaze nastup moze da prodje samo kod SNS botova!!! Oni koji znaju sta je integritet i pravo na sopstveni izbor znaju da je dostojanstvo nesto sto se za sendvic ne prodaje!

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *