ALEKSANDAR POPOVIĆ : DA JE SRBIJA ČLAN EU, KINEZI NE BI MOGLI DA DOĐU U SMEDEREVO

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović, koji će na predstojećim predsedničkim izborima biti kandidat ove partije, najavljuje da će građanima ponuditi program koji reprezentuje stranku kojoj pripada, a to su, pre svega, vojna i politička neutralnost Srbije. Zastupaće, kaže, jasan stav da Srbija ne treba da bude član NATO-a, ali ni Evropske unije.
-Politička neutralnost je sasvim dobro vidljiva ovde u Smederevu. Da smo član Evropske unije morali bismo da vodimo politiku u skladu sa njihovim pravilima i Kinezi ne bi mogli da dođu u Smederevo. Evropska unija i sada pravi dovoljno problema železari i ljudima koji rade u njoj i jednom od retkih dobrih poteza Aleksandra Vučića i ove vlade – kaže Popović.
Ističe da će se zalagati da Srbija više ne bude kolonija, što, navodi, danas jeste. To argumentuje činjenicama da se u našoj zemlji donose zakoni pod pritiskom Evropske unije ili međunarodnih organizacija.
-Srbija je danas kolonija i ja u takvu Srbiju ne verujem. Na svim sastancima uz zastavu uz koju su generacije pre nas, bolje od nas, prolivale krv i branile je životom, stoji besmiselna zastava sa žutim zvezdicama. To je sramota i ja se osećam postiđeno. Pri čemu mi i nismo član EU. Mi smo protiv toga da Srbijom gospodare briselski komesari, mi smo za to da Srbija bude slobodna i da čak i ako naš parlament i naša vlada greše, to budu naše greške. U tome se razlikujemo od svih drugih – ističe Popović.
Kaže da će, kao predsednički kandidat govoriti o problemima za koje u Srbiji može da se pronađe konsenzus, a ne o stranačkim problemima, a kao predsednik neće arbitrirati u unutrašnjim političkim stvarima. Ističe da kao predsednik neće potpisivati neustavne zakone, “nijedan akt ili zakon proistekao iz briselskog sporazuma koji j neustavan” i nijedan zakon koji je donet uz kršenje zakonskih procedura.
U Smederevu, gde je obišao ovdašnji gradski odbor, Aleksandar Popović najavljuje da će celokupni program građanima predstaviti kada i zvanično budu raspisani predsednički izbori.

J.V.

One thought on “ALEKSANDAR POPOVIĆ : DA JE SRBIJA ČLAN EU, KINEZI NE BI MOGLI DA DOĐU U SMEDEREVO

  • 10. februara 2017. at 23:39
    Permalink

    Konačno jedan pravi gospodin i jedan od retkih koji dokazuju da političar može da bude i pametan i obrazovan i pošten. Imaće moj glas.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *