OSVOJIO LOTO DŽOKER OD 130.000 EVRA, NIJE PODIGAO DOBITAK!

Srećni dobitnik džoker premije vredne oko 130.000 evra, koji je u avgustu u Smederevu uplatio dobitni listić, nije se pojavio ni preuzeo svoj novac, tako da je višemilionski iznos vraćen u fond dobitaka Državne lutrije Srbije, saznaju “Smederevske novine”.
menjacnica-1Loto srećnik uplatio je 230 dinara za tri loto kombinacije, uz loto plus i igru džoker, 30. avgusta u 17 časova i 36 minuta, u menjačnici “MIM-T” u Karađorđevoj ulici u centru grada. Međutim, nije se u zakonskom roku pojavio da podigne osvojenih 16.564.212 dinara, pa će, kako nalažu pravila ove igre, bez njih i ostati.
-Imam u glavi dva-tri lika mušterija koje su otprilike u to vreme svratile i uplatile loto kombinacije. Jedan od njih, za koga mislim bi mogao da bude srećan dobitnik, bio je muškarac, od oko 45 godina. Nije mi poznat i nisam ga ranije viđala u okolini ili u gradu. Iskreno, pošto smo znali da je dobitni listić uplaćen ovde, mislili smo da ne želi da se pojavi i da će premiju podići na nekom drugom mestu. Tek pre dva-tri dana, posle obaveštenja koje smo dobili od Državne lutrije Srbije, saznali smo da niko nije preuzeo dobitak – kaže jedna od radnica prodajnog mesta u menjačnici u kojoj je uplaćen dobitni listić.
I dok je Paraćin nedavno tresla loto groznica u potrazi za srećnikom koji je osvojio neverovatnih 225 miliona dinara, u gradu na Dunavu, nakon saznanja da premija nije preuzeta, počela su da kolaju nagađanja o tome šta je razlog da se takav srećnik uopšte ne pojavi da preuzme svoj novac. Najveći broj Smederevaca, ipak, i ne zna šta se dogodilo.
-Nisam čuo, ne pratim to. Kada bih dobio premiju, sigurno bih uzeo novac, ali bih morao dobro da razmislim na šta ću da ga potrošim – kaže pedesetosmogodišnji Slobodan.
Vremešni deka Miodrag Vučković (78), koji igra loto godinama, a povremeno i osvoji po nešto novca, kaže da mu se nikada nije desilo da ne podigne premiju.
-Niko nije podigao?! Možda je bacio dobitni loto listić, nije znao da ima premiju, ako je neki stariji čovek, ovako kao ja – kaže kroz smeh naš sagovornik.
Ni na prodajnim mestima Državne lutrije Srbije u Smederevu do prethodnog kola nisu znali da srećni sugrađanin nije podigao džoker premiju.
-Znala sam da je u tom kolu dobitak “otišao” u Smederevo, ali nisam imala pojma da niko nije podigao novac. To sam saznala tek nakon što je trebalo da na izlogu istaknem očekivane loto dobitke za naredno kolo. Cifra koju su nam poslali za džoker broj učinila mi se prilično velikom – kaže jedna od radnica Državne lutrije Srbije i dodaje:
-Da ne bih napravila grešku pozvala sam našu centralu u Beogradu i tek tada su mi ljudi iz firme rekli da je premija uvećana za iznos iz 69-og kola koji nije podignut. Moguće da je reč o nekom penzioneru koji nije ni znao da osim kombinacija treba da obrati pažnju i na džoker broj koji se posebno izvlači.
Najverovatnije je da će nesvakidašnji slučaj Smederevca koji nije preuzeo novac od loto premije ostati misterija. I za njega, ali i sve ostale koji pokušavaju da osvoje dobitak na lutriji, važi dobro poznata rečenica: “Više sreće u narednom izvlačenju”. Uz opasku da ako ste radi da okušate sreću na ovaj način, budete pažljivi i po završetku izvlačenja dobro proverite niste li baš vi srećni dobitnik.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *